daxia
2008-07-11, 11:46
Tjo!
Så här ligger det till. Jag studerar Kinesiska i Kina och försöker också träna lite. Kör 5 dar i veckan. Kettlebells a' 45 minuter mån och tis, lite mag träning ons, gymmet tors och fre, (90minuter + 15 löpning).
Till skillnad från vad många kanske kan tro så är matutbudet här inte så stort, i alla fall för mig då jag varken kan, eller har tid att laga mat och inte heller har tid att gå till dom resturanger där dom har all den goda maten varje dag. Jag lever nu helt på kinesisk snabbmat (hemkört), som oftast består av nån sorts kött (oftast fläsk), tillagade grönsaker och ris. Inte direkt onyttigt, men inte heller direkt protein rikt. Tyvärr är det så att kineser har jävligt konstig smak när det gäller mat och i typ 90% av alla sorters snabbmaträtter består kött-delen av typ fett (dom äter rent fett-kött här), innälvor eller annat äckligt skit. Inge köttbullar och potatis, fiskfileer, kyckling fileer och annat gott här inte.
Jag äter nu typ 5 olika sorters maträtter varje dag och det börjar börjar bli jävligt trist. Det ligger en McDonken precis nedanför där jag bor och det skulle vara jävligt bekvämt om man kunnde gå dit och trycka en burgare då och då för att variera lite, men jag är rädd att jag kommer bli tjock om jag gör det.
Nu undrar jag, hur farligt är det att äta donken 2-3 ggr i veckan?
Jag har räknat ut med den träning jag utför och min vikt/längd/ålder så behöver jag ca 3000 kalorier/dag. Jag räknar också med att jag behöver minst ca 105g proteiner/dag (1,5g / kg kroppsvikt...jag är inte så hardcore).
Jag har räknat ut att en måltid på donken ca innehåller följande:
Kalorier: 1210
Fett: 49g
Kolesterol: 95mg
Sodium: 1685mg
Kolhydrater:129g
Fiber: 5g
Protein: 42g
Donken måltiden innehåller alltså 38% av dom kalorier jag behöver/dag och det är väl inte så farligt med tanke på att allt annat jag äter innehåller väldigt lite kalorier (äter inge pizza, godis, läsk, chips, kakor, osv). Jag får också i mig 40% av dom proteiner jag behöver vilket är jävligt bra då det är svårt att få i sig mycket protein med den här kinesiska skitmaten.
Så, nu undrar jag, hur mycket stryk kommer jag ta av att äta på donken 2-3 ggr per vecka. Kommer jag bli en tjockis eller kommer det inte göra någon skillnad? Kunniga svar tack!
ps. Jag vet att jag postade samma sak på bodybuilding.com forumet fast fick inga bra svar där.
ps2. Jag andvände : http://walking.about.com/cs/calories/l/blcalcalc.htm för att räkna ut hur mycket kalorier jag behöver och http://app.mcdonalds.com/bagamcmeal?process=menuitems för att kolla vad mcdonken skitet innehåller.
Så här ligger det till. Jag studerar Kinesiska i Kina och försöker också träna lite. Kör 5 dar i veckan. Kettlebells a' 45 minuter mån och tis, lite mag träning ons, gymmet tors och fre, (90minuter + 15 löpning).
Till skillnad från vad många kanske kan tro så är matutbudet här inte så stort, i alla fall för mig då jag varken kan, eller har tid att laga mat och inte heller har tid att gå till dom resturanger där dom har all den goda maten varje dag. Jag lever nu helt på kinesisk snabbmat (hemkört), som oftast består av nån sorts kött (oftast fläsk), tillagade grönsaker och ris. Inte direkt onyttigt, men inte heller direkt protein rikt. Tyvärr är det så att kineser har jävligt konstig smak när det gäller mat och i typ 90% av alla sorters snabbmaträtter består kött-delen av typ fett (dom äter rent fett-kött här), innälvor eller annat äckligt skit. Inge köttbullar och potatis, fiskfileer, kyckling fileer och annat gott här inte.
Jag äter nu typ 5 olika sorters maträtter varje dag och det börjar börjar bli jävligt trist. Det ligger en McDonken precis nedanför där jag bor och det skulle vara jävligt bekvämt om man kunnde gå dit och trycka en burgare då och då för att variera lite, men jag är rädd att jag kommer bli tjock om jag gör det.
Nu undrar jag, hur farligt är det att äta donken 2-3 ggr i veckan?
Jag har räknat ut med den träning jag utför och min vikt/längd/ålder så behöver jag ca 3000 kalorier/dag. Jag räknar också med att jag behöver minst ca 105g proteiner/dag (1,5g / kg kroppsvikt...jag är inte så hardcore).
Jag har räknat ut att en måltid på donken ca innehåller följande:
Kalorier: 1210
Fett: 49g
Kolesterol: 95mg
Sodium: 1685mg
Kolhydrater:129g
Fiber: 5g
Protein: 42g
Donken måltiden innehåller alltså 38% av dom kalorier jag behöver/dag och det är väl inte så farligt med tanke på att allt annat jag äter innehåller väldigt lite kalorier (äter inge pizza, godis, läsk, chips, kakor, osv). Jag får också i mig 40% av dom proteiner jag behöver vilket är jävligt bra då det är svårt att få i sig mycket protein med den här kinesiska skitmaten.
Så, nu undrar jag, hur mycket stryk kommer jag ta av att äta på donken 2-3 ggr per vecka. Kommer jag bli en tjockis eller kommer det inte göra någon skillnad? Kunniga svar tack!
ps. Jag vet att jag postade samma sak på bodybuilding.com forumet fast fick inga bra svar där.
ps2. Jag andvände : http://walking.about.com/cs/calories/l/blcalcalc.htm för att räkna ut hur mycket kalorier jag behöver och http://app.mcdonalds.com/bagamcmeal?process=menuitems för att kolla vad mcdonken skitet innehåller.