Pet
2008-07-09, 08:37
Hittade denna tråden: http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=92390 som tyvärr inte svarade på min fråga, så skapar ny tråd.
Hur i hela fridens namn håller man en telfonpanna ren, så att man kan ha den i ett år eller mer?
Jag får köpa en ny stekpanna en eller två gånger per år, ibland tre. Diskar den noga med diskmedel och diskborste, utanpå och inuti, men efter ett tag börjar det dyka upp något inbränt svart gojs på botten, sedan börjar utsidan få likadant gjos (vilket jag kan leva med).
Har provat husmorsknep med att koka diskmedel och vatten, inget hände. Provat koka vatten och ättika, inget hände (förutom att köket stank och katten gömde sig under soffan i vardagsrummet).
Vi har haft Fixa, ICA Cookery, ICA Titan och två billiga pannor jag inte minns namnet på under de två och ett halvt år jag bott med min sambo (som sällan är i köket numer).
Hur ser man till att detta inte sker?
Gör jag fel när jag hettar upp pannan? Vrider upp till sexan, har i lite Milda Culinesse, väntar på att det ska bubbla, när det börjar bubbla vrider jag ner till fyran och lägger i vad-det-nu-är-jag-ska-steka.
Dyker det där gojset upp för att pannan ibland (men sällan) överhettas? Bör jag nojja över värmen mer än jag gör (steker aldrig något på mer än 4an)?
Och varför ska jag inte använda handduk till att torka av utsidan på stekpannan? (Man torkar ju aldrig insidan, varken med papper eller handduk!)
Hur i hela fridens namn håller man en telfonpanna ren, så att man kan ha den i ett år eller mer?
Jag får köpa en ny stekpanna en eller två gånger per år, ibland tre. Diskar den noga med diskmedel och diskborste, utanpå och inuti, men efter ett tag börjar det dyka upp något inbränt svart gojs på botten, sedan börjar utsidan få likadant gjos (vilket jag kan leva med).
Har provat husmorsknep med att koka diskmedel och vatten, inget hände. Provat koka vatten och ättika, inget hände (förutom att köket stank och katten gömde sig under soffan i vardagsrummet).
Vi har haft Fixa, ICA Cookery, ICA Titan och två billiga pannor jag inte minns namnet på under de två och ett halvt år jag bott med min sambo (som sällan är i köket numer).
Hur ser man till att detta inte sker?
Gör jag fel när jag hettar upp pannan? Vrider upp till sexan, har i lite Milda Culinesse, väntar på att det ska bubbla, när det börjar bubbla vrider jag ner till fyran och lägger i vad-det-nu-är-jag-ska-steka.
Dyker det där gojset upp för att pannan ibland (men sällan) överhettas? Bör jag nojja över värmen mer än jag gör (steker aldrig något på mer än 4an)?
Och varför ska jag inte använda handduk till att torka av utsidan på stekpannan? (Man torkar ju aldrig insidan, varken med papper eller handduk!)