handdator

Visa fullständig version : Rågmjölsgröt


1684_
2008-06-30, 09:07
Undrar om de e nån här inne som äter rågmjölsgröt och hur ofta?
Hört att det, havregryn ( såklart ) och rågflingegröt e dom bästa grötsorterna.
Har ALLTID sen typ, 3an ätit rågflingegryngsgröt på morgonen förutom denna månad då det har varit fiberhavregryn, mums för det *cupid* Men vill testa lite, eller vad för gröter äter ni ?

machine gun
2008-06-30, 09:31
Grahamsgrynsgröt är en personlig favorit. Brukar även göra gröt på müsli ibland. Bovetegröt med frukt i är gott också. Och mannagrynsgröt såklart *drool*

Havregrynsgröt kändes så självklart, men det är mer "vardagsgröten". Varierar med råggryn, antingen enbart eller uppblandad med havregryn.

patanga
2008-06-30, 09:53
kör någon ny med havregryn och korn - skitgod.. tror den kommerr från ferbaco

King Grub
2008-06-30, 10:18
Rågflingegröt, rågmjölsgrön, kornmjölsgröt, grahamsgrynsgröt, grahamsmjölsgröt, risgrynsgröt, mannagrynsgröt.

regus
2008-06-30, 11:12
Risgrynsgröt är gott, havregrynsgröt är gott med tillräcklig mängd sylt.

Mannagrynsgröt var det längesen jag åt.

machine gun
2008-06-30, 11:14
Glömde risgrynsgröt, det är riktigt gott.

Exhale_
2008-06-30, 11:18
Äter ungefär de grötsorter som King Grub käkar, men givetvis äter jag dem med vaniljglass! Kornmjölsgröt och fiberhavregrynsgröt med vaniljglass är inte bara optimalt utan även läskigt gott ;)

The Draf
2008-06-30, 11:26
Nog har det blivit många olika grötsorter men havregrynsgröten blir jag aldrig less

Cohen
2008-07-01, 00:05
Havregrynsgröten är den som håller bäst i längden. Annars testade jag vetegröt på veteflingor från Saltå Kvarn för ett tag sedan, helt OK med sylt och mjölk.

Saltås Dinkelgröt är också god.

1684_
2008-07-01, 08:48
okej =) tack för alla svar, dinkel och rågmjölsgröt blir å testa snart nog ;P Jag var mest ute efter nyttigheten, ÄVEN om allt e nyttigt i rätt mängder osv. Men med tanke på fibrer och proteiner.

King Grub
2008-07-01, 09:22
Vill du veta vilka mikronäringsämnen som finns i och i vilka mängder är det ju bara att titta i en näringstabell på livsmedlet i fråga, mjölet eller grynen det handlar om.

1684_
2008-07-01, 11:10
Vill du veta vilka mikronäringsämnen som finns i och i vilka mängder är det ju bara att titta i en näringstabell på livsmedlet i fråga, mjölet eller grynen det handlar om.

ö jo de vet väl jag med. Men jag ville veta vad muskelknuttarna äter mest, vilken gröt de äter MEST utav och om någon hade ätit rågmjölsgröt, hur det smakar osv.

machine gun
2008-07-01, 11:21
Saltås Dinkelgröt är också god.

Jag köpte en sån påse, gjorde gröt på den en gång, sen åt jag upp resten som müsli :)

machine gun
2008-07-01, 11:22
ö jo de vet väl jag med. Men jag ville veta vad muskelknuttarna äter mest, vilken gröt de äter MEST utav och om någon hade ätit rågmjölsgröt, hur det smakar osv.

Jag tror att havregryn är en ohotad segrare. Främst pga att det är billigt och går snabbt att tillaga.

Turbonisse
2008-07-01, 12:33
Rågmjölsgröt med mycket lingon(sylt eller rårörda) :thumbup:

dam00r
2008-07-01, 13:22
Fyrgrynsgröt.

1684_
2008-07-01, 18:36
Jag tror att havregryn är en ohotad segrare. Främst pga att det är billigt och går snabbt att tillaga.

Jao precis, havregryn e väl nog den som klassas som "kunga gröten nr1" i dom flesta lägen iaf.
Har nu iaf kommit på att jag ska varier grötmåltiderna i veckan, ena dagen, havregryn, rågmjöl och dinkel och rågflingegröt.

King Grub
2008-07-01, 18:42
AXA Grynblandning är fin att göra gröt på.

http://www.axa.se/prc/prc.nsf/0/3CB3B58C14131C57C12570B4006CDED6/$File/Grynblandning-800_145pxl.jpg

Råg, vete, havre och korn i en blandning.

Cohen
2008-07-01, 23:45
Jag köpte en sån påse, gjorde gröt på den en gång, sen åt jag upp resten som müsli :)

Det funkat det med.

Den tokade frukten bidrar ju med lite sötma, kan tänka mig att den derför funkar väl som musli.

Fast nog blir den godare som gröt. :)

1684_
2008-07-02, 05:28
AXA Grynblandning är fin att göra gröt på.

http://www.axa.se/prc/prc.nsf/0/3CB3B58C14131C57C12570B4006CDED6/$File/Grynblandning-800_145pxl.jpg

Råg, vete, havre och korn i en blandning.

jepp, i know. Men min mage pallar inte den, för mkt "fullkorn", blir för mkt att arbeta med samtidigt. nu ska man inte säga inte, men få morsan å tycka om den igen e iaf svårt....

machine gun
2008-07-02, 10:06
Fast nog blir den godare som gröt. :)

Nej, jag tyckte den blev för slemmig. Antagligen pga linfröna.