handdator

Visa fullständig version : kycklinglår??


Mega_man1000
2008-06-20, 15:33
tjoo allihopa

Joo det var så att min pappa köpte ett paket kycklinglår för ett väldigt billigt pris. Men när han tillagar den tar han alltid bort skinnet på kycklingen innan han tillagar den för att han säger att det mesta av fettet sitter i skinnet och att köttet blir renare ifrån fett och det blir mest bara protein kvar

hur pass stämmer det?

Emil.o
2008-06-20, 15:38
bör stämma, vet inte varför men har hört det många gånger.

Nelo322
2008-06-20, 18:51
Det stämmer. Det är mycket fett i skinnet på kycklingen

TylerDurden84
2008-06-20, 19:22
En del fett lär ha absorberats av köttet med, men det bör vara en liten mängd.

Mega_man1000
2008-06-20, 21:35
okej men det stog ingen näringsförtäckning på paketet vad brukar ett "normalt" 100 gram kyckling lår innehålla med och utan skin?

Cohen
2008-06-20, 22:05
Enligt SLVs databas:

http://192.121.81.11/livsmedelsok/detalj.aspx?livsmedelsId=1174&vikt=100
http://192.121.81.11/livsmedelsok/detalj.aspx?livsmedelsId=1167&vikt=100

114 kcal utan skinn
156 kcal med skinn

Mega_man1000
2008-06-20, 22:07
Enligt SLVs databas:

http://192.121.81.11/livsmedelsok/detalj.aspx?livsmedelsId=1174&vikt=100
http://192.121.81.11/livsmedelsok/detalj.aspx?livsmedelsId=1167&vikt=100

114 kcal utan skinn
156 kcal med skinn

thanx man!!!:cool:

CoolHandLuke
2008-06-23, 16:32
När man gör tandoori kyckling brukar man ta bort skinnet. Så man behöver inte skylla på fett om man inte gillar kyckingskin. :P

patashnik
2008-06-23, 20:20
Annars kan man ta bort kycklingen i stället, och spara skinnet:

http://www.taquitos.net/im/sn/Howards-CFCS.jpg

*spy*

Cohen
2008-06-23, 23:26
Annars kan man ta bort kycklingen i stället, och spara skinnet:

http://www.taquitos.net/im/sn/Howards-CFCS.jpg

*spy*

Fy tusan! Vem köper sådant egentligen?

Tycker personligen att kyckling är godare utan skinn. Serveras man kycking med skinn på restaurant eller liknande är det ju vidare lätt att pilla bort det.