handdator

Visa fullständig version : Vilken kyckling krymper minst?


Black Star Abyss
2008-06-13, 09:04
Nå? *gah!*

King Grub
2008-06-13, 09:10
Läs på förpackningen hur mycket vatten som är tillsatt.

Ola Wallengren
2008-06-13, 09:43
Färsk kyckling som inte är "marinerad" bör nog krympa minst.

Cohen
2008-06-14, 22:07
Färsk kyckling som inte är "marinerad" bör nog krympa minst.

Stämmer sannolikt.

Tänk dock på att det inte bara är fryst kyckling som är vattenpumpad. Ofta är fäsk kyckling späckad med en del vatten den med. Läs på förpackningen. Tänk också på att tillagningsmetod påverkar hur mycket vätska kyckling/kött släpper ifrån sig.

Sverker
2008-06-15, 06:26
Svaret på frågan är:
- Den kycklingen som du värmer mest.

Uppvärmning betyder denaturering och sammandragning av proteinet i köttet. Proteinets vattenhållande förmåga minska och vatten rinner ur köttet. Mer värme-> större sammandragning-> torrare kött.
Du kan alltså själv förstöra en bra kyckling genom att bara värma den för mycket.

Köttet ska vara ordentligt uppvärmt och utan rosa partier. Allt ska ha den gråa, svagt bruna nyansen.


Vill man inte en marinerad kyckling går det bra att stoppa in lite fett fläsk under skinnet på kycklingen. Fett smörjer.