handdator

Visa fullständig version : Kycklinglår


KaptenKnäsvag
2008-06-12, 12:55
Hur kommer det sig att kycklinglår (med skinn) har nästan samma energiförteckning/100g som kycklingfilé när filé är "rent" kött, och lår innehåller massa ben och skit som man kastar bort?

jwzrd
2008-06-12, 12:57
Står det månne angivet att man räknar per ätlig delmängd?

Ganymedes
2008-06-12, 12:58
Man mäter köttvikten, inte benet?

Kischen
2008-06-12, 12:58
Hur kommer det sig att kycklinglår (med skinn) har nästan samma energiförteckning/100g som kycklingfilé när filé är "rent" kött, och lår innehåller massa ben och skit som man kastar bort?

För att ben inte räknas in, det som räknas är det du äter. Låter dock konstigt att skinnet inte påverkar.

KaptenKnäsvag
2008-06-12, 13:00
För att ben inte räknas in, det som räknas är det du äter. Låter dock konstigt att skinnet inte påverkar.

Ursäkta mig, jo det gör det. Det blir extra fett. Jag tänkte bara på protein :)

KaptenKnäsvag
2008-06-12, 13:00
Man mäter köttvikten, inte benet?

Krångligt att det är upp till mig att väga köttmängden...

Ganymedes
2008-06-12, 13:04
Krångligt att det är upp till mig att väga köttmängden...

Det hade väl varit ännu krångligare om du skulle plussat på benvikten på filén istället? :Virro

Endura
2008-06-12, 14:10
Äh va fan, om det är så viktigt.... väg låret innan du käkar det och väg sen de avgnagda benen och dra ifrån den vikten i efterhand!

Börje H
2008-06-12, 14:14
Lårfileér ffs :hbang:

patashnik
2008-06-13, 08:48
När vi ändå pratar kycklingben: passa även på att studera anatomin på de avgnagda benen! Bortsett från lite avvikelser i proportioner etc. (lårbenshalsen t.ex. är i stort sett obefintlig) är formerna på ledytor och annat närmast identiska med mänskliga dito. Är man varsam kan man dissekera fram ett par riktigt snygga menisker t.ex. Extra populärt om man är bortbjuden på middag! :thumbup: :D