handdator

Visa fullständig version : Bilhjälp - batterilampan lyser i BMW E36


hahavaffan
2008-06-04, 21:33
Godkväll!

Brorsan upptäckte innan att lampan för batteriladdningen har börjat lysa på BMWn. Inte bra, om man konsulterar instruktionsboken. Det är generatorn som inte laddar batteriet, och i värsta fall kan drivremmen ha gått av, och driver därför inte heller kylpumpen, och därför kan motorn överhetta. Men vi har listat ut att det med 99% säkerhet inte är så illa som en brusten remm, för vi ser remmen tror vi, och den överhettade inte när han körde innan.

Vad är fel då? Det kan ju vara nåt så enkelt som en säkring, eller en sladd som hoppat av? Den har gått en bra bit, och startat fyra gånger efter att lampan börjat lysa. Dock funkar inte sätesvärmen, som jag testade, utan den stängs av själv efter 5-10 sekunder. Det kanske är för att bilen själv gör det, för den vet att inte ha igång effektslukande saker när batteriet ej laddas, eller så är det helt enkelt så att den känner av att batteriet börjar bli klent, och stänger av sätesvärmen. Jag vet inte.

Vet ni nåt som kan vara till hjälp? Kolen kan ju vara slut i generatorn, och vad kostar det att byta hos BMW då? Tar det lång tid, är det svårt att göra själv? Hilfe bitte, hade behövt bilfanskapen i dagarna.

Liten Men Fet
2008-06-04, 22:55
Kolla alla säkringar till att börja med och sen kollar du att batteripolerna är ok, kablarna sitter fast ordentligt och det inte är en massa ärj, men dom borde vara ok eftersom det kommer ström från batteriet.
Sen kollar du jordpunkten, minus sladden från batteriet och andra jordställen.
Kolla som sagt remmen till generatorn och kolla så den inte slirar på generatorhjulet, gnisslar den när bilen är igång?
Kolla så alla sladdar till och från generatorn är och har bra kontakt.

Det är det lätta, sen kan du skaffa en multimeter och kolla om generatorn ger ström. Gör den det är något lustigt för då borde inte laddningslampan lysa.

Davil
2008-06-05, 06:57
Tänkbara fel :
Laddningsrelät, kabelbrott mellan generator - batteri, kolen i generator.

Mät spänningen mellan plus & minus på batteriet när motorn inte är startad och notera volt-talet. Starta motorn och se om spänningen ökat.