handdator

Visa fullständig version : Värk i underarmarna - HJÄLP


Biceps
2003-06-05, 00:23
Finns säkert gamla threads om detta men vafan...

Sen jag började träna hårt för kanske ½ år sedan, så har jag haft värk i underarmarna till och från (körde cirka ett år innan men då ganska oseriöst så jag kände inte av nåt då).
Känns som värken kommer från benstommen; jag kan känna efter med handen och hitta en punkt det där gör rejält ont att trycka.
Värken dyker sällan upp av sig själv utan bara när jag belastar armen eller avlastar den tungt. Det är jävligt störigt när man verkligen vill köra hårt och ta ut sig.
Provade att sluta träna i ca 2 månader och då försvann det tillfälligt, för att sedan komma tillbaka nån vecka efter jag börjat köra igen.
En polare har tipsat om att käka magnecyl i några veckor för det är antiinflamatoriskt (eller nåt liknanade) för han tror det är benhinneinflamation.

Vad tror ni? Ska man gå till läkare? Risken finns ju att denna vill att man ska sluta träna då :cryout:

Munter
2003-06-05, 08:04
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?s=&threadid=10686&highlight=underarm

Där har du några tips. Greppa stången lösare också.

Daemon
2003-06-05, 09:26
Alla ni med benhinneinflammation i underarmarna som har svårt att slappna av i greppet såsom Munter medflera rekomenderar.

Testa att använda en bit skumgummi runt stången.

Det ser ganska löjligt ut, men man får ungefär samma effekt.

Newbie_01
2003-06-05, 12:12
Jag har för tillfället liknande symptom, har haft ont i underarmarna i några månader nu, speciellt när man släpper hantlarna/stången efter bicepscurl så gör det ont som fan, vilket har resulterat i att jag inte kunnat/viljat köra bicepscurl tricepspushdowns(heter det så). Men värken verkar komma efter bänkpress passen. Är det samma fel jag gör?, och bör jag bara försöka hålla stången lösare? Har inte kunnat träna armarna riktigt på några månader nu vilket är frustrerande som fan .:cryout:


Min första post föresten så kanske ska presentera mig lite:
Är en 18årig kille från jämtland som tränat ca 6 månader.

Lillgrabben
2003-06-05, 21:40
Vad jag har sett så rekommenderar många att man ska försöka ta ett "mjukt" grepp i stången då man kör curlövningar, inte försöka krossa den med nyporna. Om detta hjälper vet jag inte men kanske värt att prova!!

Vad man annars kan prova är handledslindor, jag tycker själv att dessa är ett utomordentligt hjälpmedel vid tunga bänkpressar & annat som påfrestar handlederna. Skulle tro att sådana lindor även kan vara bra vid curlar om man har problems.

MVH

Biceps
2003-06-06, 23:28
Ok, alltså greppa stången lösare och kanske ventuellt använda handledslindor...
Jag kör inte längre med rak skivstång utan EZ...

Frågan är nu hur jag blir av med det jag tror är benhinneinflamation? Jag vill ju inte göra ett nytt uppehåll i flera månader... kan man inte ta nån medicin bara?

Lillgrabben
2003-06-07, 21:48
Visst kan man ta antiinflammatoriska läkemedel & få en viss hjälp av dom men då kommer du troligen att få tillbaka problemen då du slutar med dessa mediciner.

Bättre är att försöka lokalisera problemets kärna & åtgärda den istället så att du slipper problem i framtiden.

Allan
2003-06-07, 22:38
Min naprapat hävdar med bestämdhet att de flesta är för dåliga på att stretcha sina armar. Och att det beror på att de flesta inte vet - de kan typ en övning för att stretcha biceps och den gör de fel (om de alls stretchar).
Nåväl - testa den här Trevlig naprapat i Umeå!!! (http://www.ryggochmuskelakuten.se/arm.asp)

allan

Newbie_01
2003-06-08, 01:51
så, ska jag vänta tills värken gått över helt innan jag börjar testa bänkpress och bicepscurls igen? eller tror ni man kan börja köra nu med denna infon i tankarna, dvs hålla lösare och stretcha bättre? :confused:

tacksam för svar

jwzrd
2003-06-08, 17:27
Originally posted by Allan
Min naprapat hävdar med bestämdhet att de flesta är för dåliga på att stretcha sina armar. Och att det beror på att de flesta inte vet - de kan typ en övning för att stretcha biceps och den gör de fel (om de alls stretchar).
Nåväl - testa den här Trevlig naprapat i Umeå!!! (http://www.ryggochmuskelakuten.se/arm.asp)

allan

Bra länk! Några av dom har jag kommit på själv också :)
Jag har mer eller mindre alltid ont i underarmarna. Känns även mitt i underarmen när jag kör bicepscurl ibland. Gör att vikten känns dubbelt så tung. Känns även i skivstångscurl.

Just 3:3 känns som f*n. Stelheten är total :D