handdator

Visa fullständig version : Proteinshake + havregryn + micro = fail?


babidi
2008-05-25, 10:34
Jag tänkte prova göra gröt på proteinshake och havregryn.
Jag gör min gröt i micron (lack of knowledge)
Fyller först en tallrik med havregryn sen skakar jag drinken och häller på, lika bra att förklara så slipper jag frågetecken som reply.

Kommer värdena i shaken ändras något om när jag tillagar gröten?

Sen kan ni även komma med synpunkter om vad ni tror om idén, Att det är gott är inte speciellt viktigt för mig. Vill bara få i mig så mycket prottiZZar och kolliZZar som möjligt.

Andreas Lelli
2008-05-25, 10:52
Det här ämnet har vart uppe flera andra gånger på kollo, Vassleprotein försämras lite genom uppvärming om jag minns rätt, kasein är mycket mindre värmekänsligt.

Nej, det förstörs inte.

Det är lugnt att koka upp. Proteinet denatureras, men det förstörs inte. Det är myt. Proteinet måste denatureras för att överhuvudtaget kunna tas upp.

Däremot bör det inte koka någon längre tid, då en del aminosyror, som svavelaminosyrorna, är känsliga för värme under längre tid.

Att bara värma på eller koka upp som hastigast är ingen fara. Det hinner inte förstöras så det påverkar praktiskt.

Skulle protein förstöras hur som helst av värme skulle man få äta kött och fisk rått.

babidi
2008-05-25, 11:12
tacksam för svar, tråden kan stängas nu. Ber om ursäkt för min horrid searchskills.