handdator

Visa fullständig version : Någon som känner igen sig?


InaIna78
2008-05-14, 11:44
Är det fler här inne som opererats i magen eller bröstet för någonting och sedan fått bestående "nervskador" av det?
Jag opererades själv för gallsten för ca 10 år sedan, det blev en svår operation eftersom jag blev inflammerad i hela buken, och har sedan dess problem med magen, men även nerverna från ljumsken och upp i halsen. Framför allt när jag kör mage, äter eller andas djupt så bränner det till längs med hela magen upp i bröstkorgen och upp i halsen, det känns ungefär som om någon snittar upp en med kniv. Och det känns som om det liksom bränner av i nerverna och exploderar uppåt, ibalnd känns det utanpå magen, ibland inuti, ibland sitter smärtan kvar molande, ibland försvinner den ganska snabbt. Men det gör fruktansvärt ont och jag vågar inte andas eftersom det förvärrar saken.
Jag trodde att detta skulle bli bättre, men nu ca 10 år efter operationen är det snarare värre. Har dessutom fått någon form av inflammation eller kramp i andningsmusklerna i bröstet och halsen, och går hos sjukgymnast och får massage och akupunktur för detta. Antar att det har att göra med att jag inte vågar andas ordentligt pga av smärtan.
Men jag undrar ändå - finns det fler som råkat ut för samma sak efter en operation? Eller skada? Kan man på något sätt köra magövningar som inte triggar igång detta? Det känns som om det inträffar när hela magen från höftböjaren upp till halsen är inblandad, men även vanliga crunches kan trigga igång smärtan...

Tacksam för svar.

/Ina

Frustrator
2008-05-14, 14:18
Har du några smärtstillande mediciner som du tar?

Tror för övrigt att dina frågor är sådana som du bör ställa till en läkare som även får undersöka dig. Helst en som är specialiserad på smärta.

InaIna78
2008-05-14, 16:01
Nej, tar ingen medicin eftersom jag inte har ont mer än vid vissa övningar/rörelser.
Jo då, visst har jag varit hos både läkare och sjukgymnast med detta, och de säger att det förmodligen är nerver som påverkats av operationen. Har ju ett långt ärr över magen.
Men man hör inte så mycket om sånt här, är det vanligt efter en operation att få nervproblem? Försvinner det? kan man göra något själv? Finns det någon annan ung, vältränad person som varit med om något liknande? Enligt läkarna verkar jag vara helt ensam om detta, men så kan det ju inte vara, eller!??