Premis
2008-05-12, 19:30
Hej
Har problem att få en jämn blodsockerkurva vilket leder till A) mycket mycket (x 32) dåligt humör och trötthet B) mycket skräpmat och C) oönskad viktuppgång. Anledningen utgår jag ifrån är att jag äter för dåligt.
Normalt blir det en tallrik gröt på morgonen vid 0630 med mycket sylt och mjölk, inget annat till, känner mig för mätt då. Sedan är det lunch vid 11 och det enda som funkar då (mycket dåligt utbud på jobbet) är jobbets asiatiska jättegryta där som slevar på 3 kg ris och en massa gegga. Sallad består av kål och vinäger.
Detta håller man sig på tills kanske 1600 då det börjar knorr igen. Väl hemma så har jag en sambo som lagar ordentliga rätter husmanskost (jag är ofta för seg/trött/sur) för att orka laga något. Sedan vid 2000-2100 så börjar det knorra igen och man går på matjakt i kylskåp/skafferi och hittar väl nån kaka.
(Tränar gör jag relativt regelbundet!).
Vikten är inte huvudproblemet (den är inom marginalerna) det är humöret och energin jag vill boosta!
Jag behöver tips på vad jag kan klämma in i mellan dessa måltider för att få till en bättre balans, gärna så enkelt som möjligt.
Lunchen är ett problem, den är såpass dålig att jag borde byta ut den mot något nyttigare och lättare, men låt oss hålla oss till mellanmålen nu.
Så kör på, vad finns det för bra mellanmål egentligen som man kan äta? Det enda jag har kört på är väl risifrutti men det är väl nästan som att äta direkt ur syltburken ..
Har problem att få en jämn blodsockerkurva vilket leder till A) mycket mycket (x 32) dåligt humör och trötthet B) mycket skräpmat och C) oönskad viktuppgång. Anledningen utgår jag ifrån är att jag äter för dåligt.
Normalt blir det en tallrik gröt på morgonen vid 0630 med mycket sylt och mjölk, inget annat till, känner mig för mätt då. Sedan är det lunch vid 11 och det enda som funkar då (mycket dåligt utbud på jobbet) är jobbets asiatiska jättegryta där som slevar på 3 kg ris och en massa gegga. Sallad består av kål och vinäger.
Detta håller man sig på tills kanske 1600 då det börjar knorr igen. Väl hemma så har jag en sambo som lagar ordentliga rätter husmanskost (jag är ofta för seg/trött/sur) för att orka laga något. Sedan vid 2000-2100 så börjar det knorra igen och man går på matjakt i kylskåp/skafferi och hittar väl nån kaka.
(Tränar gör jag relativt regelbundet!).
Vikten är inte huvudproblemet (den är inom marginalerna) det är humöret och energin jag vill boosta!
Jag behöver tips på vad jag kan klämma in i mellan dessa måltider för att få till en bättre balans, gärna så enkelt som möjligt.
Lunchen är ett problem, den är såpass dålig att jag borde byta ut den mot något nyttigare och lättare, men låt oss hålla oss till mellanmålen nu.
Så kör på, vad finns det för bra mellanmål egentligen som man kan äta? Det enda jag har kört på är väl risifrutti men det är väl nästan som att äta direkt ur syltburken ..