handdator

Visa fullständig version : Kvargplättar


jenni
2008-05-08, 15:37
åt lunch hos en vän idag, kvargplättar. riktigt gott var det. Var tvungen att få receptet av henne och tänkte tipsa er alla kvargätare om den också ;)

För fyra personer:
250 g kvarg
2 hela ägg + 2äggvitor
1 dl socker, man kan byta ut det mot motsvarande mängd sötningsmedel
5 msk dinkelmjöl
en nypa salt
en nypa bakpulver
2 tsk vaniljsocker
smör till stekning

49208

hon serverade dessa med en sylt (utan tillsatt socker) *drool*

Thorwaldsson
2008-05-08, 15:44
åt lunch hos en vän idag, kvargplättar. riktigt gott var det. Var tvungen att få receptet av henne och tänkte tipsa er alla kvargätare om den också ;)

För fyra personer:
250 g kvarg
2 hela ägg + 2äggvitor
1 dl socker, man kan byta ut det mot motsvarande mängd sötningsmedel
5 msk dinkelmjöl
en nypa salt
en nypa bakpulver
2 tsk vaniljsocker
smör till stekning

49208

hon serverade dessa med en sylt (utan tillsatt socker) *drool*


Låter och ser jättegott ut. Skall testas om en stund rentav =)

Men till 4 personer :confused:

jenni
2008-05-08, 15:56
Låter och ser jättegott ut. Skall testas om en stund rentav =)

Men till 4 personer :confused:

det var det som hon skrev ner, men vi var 2 och det var lite, lite även för oss
så jag tror jag lätt skulle äta upp allt av resultatet av recpetet beräknat för 4 pers:eating:

Davido
2008-05-08, 18:58
detta tackar man för!! ser smarrigt ut.. har ju kvarg i kylen som jag inte kunde bestämma vad jag ska göra med!! imorgon kan det bli plättar *drool*

creperiet
2008-05-09, 18:24
Dina bakrecept är underbara jenni!

jenni
2008-05-09, 18:29
Dina bakrecept är underbara jenni!

tackar :D men detta recept knep jag från min tjejkompis, hon är grym i köket jag själv är amatör i jämförelse ;)

cam
2008-05-10, 06:15
Oh, detta MÅSTE testas!!! Tror du man måste ha dem såå söta (1 dl)? Är det pga syran i kvargen?

Spacmec
2008-05-12, 08:33
Gjorde plättarna igår, och vad ska man säga? Världsklass liksom! Skitgoda! Bytade ut socker mot canderel, och det funkade utmärkt. Jag tror jag har fått ett nytt favoritkvällsmål :)

Pompere
2008-05-12, 12:53
Funkar det lika bra med Grahamnsmjöl/fullkorns vetemjöl?
har nämligen inget dinkelmjöl på lagret

jenni
2008-05-12, 15:04
Oh, detta MÅSTE testas!!! Tror du man måste ha dem såå söta (1 dl)? Är det pga syran i kvargen?
ja , jag tror det är för att få dem söta och inte syrliga, men du kan ju testa ta lite mindre och blir de för syrliga kan du ju äta dem med lite honung och kesella :)



Gjorde plättarna igår, och vad ska man säga? Världsklass liksom! Skitgoda! Bytade ut socker mot canderel, och det funkade utmärkt. Jag tror jag har fått ett nytt favoritkvällsmål :)
vad kul att dem gillades :)

Funkar det lika bra med Grahamnsmjöl/fullkorns vetemjöl?
har nämligen inget dinkelmjöl på lagret
ja testa, det borde inte göra någon större skillnad, egentligen så har man vanligt vetemjöl i , det är bara det att min kompis försöker hålla sig till GI-vänliga produkter ;)

Honn
2008-05-12, 15:17
Yay. Det där låter som receptet på tvorog. Har varit sugen på det i några år nu. Smakar dom som jag minns så får jag tacka på förhand.

Pompere
2008-05-12, 16:37
Fick jättefina resultat på mina nygjorda plättar! Mumsaaaa
Tack för receptet
KVARG-POWER

hahavaffan
2008-05-12, 17:48
Fint, ska prova ikväll eventuellt.

hahavaffan
2008-05-12, 19:51
Men hur gör man? Vad ska vispas ihop? Allt på en gång i en bunke eller? Taaaaaaaacksam för svar

Ello
2008-05-12, 21:04
Jag testade idag. Allt i en bunke och röra om funkade fint! Jag hade varken bakpulver eller vaniljsocker hemma så jag uteslöt helt enkelt dessa.

Resultatet: Makalöst gött!!

hahavaffan
2008-05-12, 21:06
Dom var jävligt goda kan jag meddela! Åt dom tillsammans med jordgubbar, honungsmelon och nougatsås :)

Ello
2008-05-13, 14:34
Tillägg: Plättarna smakade om möjligt ännu bättre idag då de intogs kalla i skogen efter ett par timmars fiske.*drool*

LadyInsane
2008-05-13, 14:36
Är det någon som har räknat kcal? (så jag slipper). Är knappast nojjig eller så, men lat och vill äta upp allt själv.

jenni
2008-05-13, 14:37
Tillägg: Plättarna smakade om möjligt ännu bättre idag då de intogs kalla i skogen efter ett par timmars fiske.*drool*

+1
åt också de kalla, riktigt gott

kalajset
2008-05-13, 18:07
Även jag har nu testat plättarna, fick använda lite mindre socker än vad som skulle användas, och kompenserade därmed upp med (lite väl mycket) vaniljsocker. Använde också vetemjöl istället för dinkelmjöl. Resultatet var hursomhelst smarrigt, serverat med jordgubbssylt och mellanmjölk som sig bör, tummen upp, och tack för receptet ! :thumbup:

Cohen
2008-05-13, 19:56
250g kvarg = 190 kcal
2 ägg = 150 kcal
2 äggvitor = 30 kcal
1 dl socker = 360 kcal (1 dl hermesetas = 30 kcal)
5 msk mjöl = 160 kcal

Totalt 890 kcal med socker, 560 kcal med hermesetas.

Jag är snäll idag. :)

LadyInsane
2008-05-14, 10:20
250g kvarg = 190 kcal
2 ägg = 150 kcal
2 äggvitor = 30 kcal
1 dl socker = 360 kcal (1 dl hermesetas = 30 kcal)
5 msk mjöl = 160 kcal

Totalt 890 kcal med socker, 560 kcal med hermesetas.

Jag är snäll idag. :)

Riktigt snäll! Tack*kissass*

Tabbe
2008-05-14, 12:53
Tack jenni :D grymmt goda!
Som någon sade tror jag har ett nytt kvällsmål.

Cohen
2008-05-14, 19:40
Riktigt snäll! Tack*kissass*

Varsågod! Det var så lite så. :em:

Lite tragiskt att jag inte hade nåt bättre att göra...

LadyInsane
2008-05-14, 21:26
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showpost.php?p=2987454&postcount=2243
:D

L-Sami
2008-05-14, 21:32
Ska provas nån dag :)

Ello
2008-05-14, 22:26
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showpost.php?p=2987454&postcount=2243
:D

"Men det där är också gott... (Citat ur Sunes sommar) :D

Vad hände? Hade du för lite mjöl i smeten kanske? Mina plättar höll ihop väldigt bra faktiskt.

Pompere
2008-05-15, 12:30
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showpost.php?p=2987454&postcount=2243
:D

Haha, riktigt fail :Virro
Pumpa mer mjöl och lycka till nästa gång

Udd3n
2008-05-15, 13:46
Har ingen plättpanna så får bli kvarpannkana för mig istället! ;)

Ironbabe
2008-05-15, 20:05
Gjorde dem ikväll o jelp vad ont jag har i magen nu efter att ha smällt i mig alltihop *drool* Känner hur musklerna växer och frodas *flex*

Cohen
2008-05-15, 22:23
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showpost.php?p=2987454&postcount=2243
:D

:)

Men de ser som sagt goda ut ändå.

Hur kan de bli så olika för dig jämfört med de andra?

LadyInsane
2008-05-18, 07:28
:)

Men de ser som sagt goda ut ändå.

Hur kan de bli så olika för dig jämfört med de andra?

Det handlar förmodligen om talang...:D

LadyInsane
2008-05-18, 07:29
"Men det där är också gott... (Citat ur Sunes sommar) :D

Vad hände? Hade du för lite mjöl i smeten kanske? Mina plättar höll ihop väldigt bra faktiskt.

Haha, riktigt fail :Virro
Pumpa mer mjöl och lycka till nästa gång

Ska ge det ett nytt försök nu och se till att ha tillräckligt i!

LadyInsane
2008-05-18, 08:09
Gjorde ett nytt försökt till frukost. La i 1dl mjölk också samt stekte dem som pannkakor. Gick mycket bättre. Det var gott, samt såg bra ut!:D

Tabbe
2008-05-18, 08:26
Mina första såg precis ut som dina gammla :D
Till lunch nu tänkte jag göra ett nytt försök!
mjölk och rikligt med mjöl är tricket alltså.

hahavaffan
2008-05-18, 15:30
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showpost.php?p=2987454&postcount=2243
:DHaha, sämre än mig för fan :D

Åt nyss kvargpannkakor igen, sjukt fina är dom.

JontZon
2008-05-18, 19:27
Dessa är värda att prova, De är Kanon! Riktigt bra tips!:hbang:

Bendermannen
2010-07-24, 12:38
Provade dessa nyss och tyckte det smakade kanongott!

Zeraphin
2010-07-28, 17:20
Provade också det här, fast det blev pannkakor istället för plättar.
Riktigt goda, fast för mig blev det bara två pannkakor av smeten. hehe
200g styck, ca 28g protein per kaka och 280 kcal.

just me
2010-07-31, 13:43
Har oxå gjort pannkakor nu... Första gången jag ätit o använt kvarg o i denna pannkakor så var det iaf ok... :) Blir garanterat fler gånger... :)

tho123
2010-08-01, 15:49
Gjorde 2 tjocka pannkakor o smällde i mig efter träningen precis, grymt goda o mätt blev man :D

Hreidmar
2010-08-02, 14:46
Jag provar detta *4 i ugnen nu, rapporterar resultat senare

milk
2010-08-02, 16:33
fan nu har jag slut på ägg men det är nästan så man går till affären bara för att köpa och testa!

Hreidmar
2010-08-02, 16:39
Blev riktigt gott, detta ska jag göra fler gånger.
http://hreidmar.se/images/thumbimg055-56.jpg
Bild 1 (http://hreidmar.se/images/IMG056.jpg) Bild 2 (http://hreidmar.se/images/IMG056.jpg)

isterbuk
2010-08-02, 18:17
Blev riktigt gott, detta ska jag göra fler gånger.
http://hreidmar.se/images/thumbimg055-56.jpg
Bild 1 (http://hreidmar.se/images/IMG056.jpg) Bild 2 (http://hreidmar.se/images/IMG056.jpg)

Wow ser riktigt smarrigt ut *popcorn*
Du gjorde alltså Jennis grundsats 4ggr?
Vad hade du för värme på ugnen och hur länge grädda du pannkakan?

Hreidmar
2010-08-02, 18:37
Wow ser riktigt smarrigt ut *popcorn*
Du gjorde alltså Jennis grundsats 4ggr?
Vad hade du för värme på ugnen och hur länge grädda du pannkakan?Körde 200 grader ca 25min ganska lågt i ungen, gick mest på färgen.
Tror jag hade i mindre sötningsmedel, hade någon Cologran hemma som jag var lite tveksam emot, samt vanligt vetemjöl annars är det samma gånger 4

Bendermannen
2010-08-02, 18:44
Blev riktigt gott, detta ska jag göra fler gånger.
http://hreidmar.se/images/thumbimg055-56.jpg
Bild 1 (http://hreidmar.se/images/IMG056.jpg) Bild 2 (http://hreidmar.se/images/IMG056.jpg)

Kan tänka mig att det där blir ännu godare med lite fläsk i! :)

Hreidmar
2010-08-02, 18:45
Kan tänka mig att det där blir ännu godare med lite fläsk i! :)Det blir det nästa gång kan jag lova, eller bacon ^_^

Hreidmar
2010-08-06, 17:24
Blev ett nytt försök idag:
http://hreidmar.se/images/thumbimg058-59.jpg
(Notera färgskillnaden, lät den vara några minuter extra för den var så svajig när jag tog ut den första gången)

Experimenterade lite med receptet och tog bort ganska mycket mjöl, men konsistensen blir grymt lik omelett (inte för det är något fel på omelett). Så inte helt nöjd men den var väldigt aptitlig, riktigt gott med bacon i, plus att den fick godkänt av kusinen och hans polare.

Kanske tidigt att säga redan nu men den mättar fint, tog en 300grammare själv och nu bär det av på en liten promenix med polarn ;)

Kvarg 500g
Ägg 208g
Äggvita 132g
Vetemjöl 30g
Cologran 8g
Vaniljsocker 1g
Bakpulver 0,5g
Salt 0,5g
Bacon 250g

Kcal - Protein - Kolhydrater - Fett
1677 - 112 - 42 - 104
Totalvikt: 1130 gram

Owen Baked Quark n' Bacon 100g
Kcal - Protein - Kolhydrater - Fett
148 - 9,9 -3,7 - 9,2

Observationer för eventuella fel kalkyleringar.

larzs0n
2010-08-09, 01:13
såg riktigt bra ut ! ska tvinga tjejen att laga de ;)

Bendermannen
2010-08-09, 08:29
Mumsigt, Hreidmar! Ska absolut prova på din variant. :)

oracas
2010-08-10, 09:00
Jäklar!


Hade inte förväntat mig att det skulle smaka så här jäkla fint! =D

Nu har jag en ny favoritfrukost tack så mycket! *drool*

ThisIsTheOne
2010-08-11, 07:39
JHade inte förväntat mig att det skulle smaka så här jäkla fint! =D

Samma här. Testade igår och det blev verkligen riktigt bra, t o m med sötningsströ istället för socker.

Nån borde samla de bästa recepten i en sticky.

just me
2010-08-16, 17:57
Provade att göra våfflor av smeten o det var mycket gott... Bättre än som pannkakor...

Glen
2010-08-22, 16:48
Bumpar upp detta formidabla recept! Kör med hälften så mycket mjöl samt sötningsmedel istället för socker, funkar hur bra som helst. Tänkte prova följande vid tillfälle:

-Skippa bakpulvret och se om smeten blir lite lättare att steka, tycker dom är lite bökiga att vända ibland nu. Kan å andra sidan bli väl kompakt men det visar sig.

-Blanda i Cancao och kakao för chokladpannkakor! Tänkte prova med vaniljkesella till men andra förslag välkomnas!

GLC
2010-08-22, 16:53
Måste prova detta, köpte kvarg häromdagen. Måste man ha 2 ägg + 2 äggvitor eller räcker det med bara 2 ägg? Frågan är alltså vad äggvitorna gör för konsistens/smak etc...

GLC
2010-08-26, 18:36
Hittade nu recept utan äggvitor, samma som lectris men med 4 hela ägg istället för uppdelat. Nåja, jag provar nåt av dom i helgen, mumma

http://www.stockmann.fi/portal/sv/delikatessen/recept_och_menyer/recept/brod__pajer__bakverk/brod__pajer__bakverk/kvargplattar__syrniki_/

elinelinelin
2010-09-03, 10:34
Jag åt dessa precis till frukost/lunch och mums vad gott det var! För mig blev det i stället två pannkakor vilka var lite svåra att vända på. Jag tyckte även att dem var lite för söta för min smak, men det är ju bara att dra ner på sockret och vaniljsockret nästa gång :) Till åt jag hallon blandade med kvarg.

Jag gjorde en halv sats som mättade min mage perfekt! Jag vet att det är lätt att bara dividera de uppgifter som Cohen la ut, men då jag har allt uppskrivet brevid mig kan jag lika gärna dela med mig:

125g lättkvarg = 81 kcal 15g P 4,8g K 6,6 g F
72g äggivita = 30 kcal 7,5g P
18g äggula = 58 kcal 2,9g P 5,3g F
35g strösocker = 142 kcal 34g K
20g dinkelmjöl fullkorn = 65 kcal 2,8g P 11g K 0,6g F
8g vaniljsocker = 34 kcal 8g K

409 Kcal
28,2 Protein
57,8 Kolhdrater
12,5 Fett

Elso
2010-09-04, 09:21
Supet gott!!

Tackar så hemskt mkt för receptet!

Valde bort allt socker/sötningsmedel och tog 2 msk rårörssocker istället.

Se bild.

Vidare kan jag meddela att bara ha två äggvitor, en burk kvarg och lite fullkornhavregryn är riktigt svårt att steka desutom tyckte jag smaken vart sur(hade en annan kvarg, icas billiga sortiment, vit&grön förpackning, kanske har med det att göra?) så jag åt upp smeten som inte smakade surt och var mkt godare än den stekta pannkakan.

Dreas
2010-09-05, 13:10
Har gjort några olika versioner av det hela, samtliga riktigt trevliga:

3ägg ca 160-170g
Matlagningsgrädde 15% 60g
Äggvita 300g
lågfett Kvarg 400g
9-11g canderel.

Slutar på ca 100g protein och 800kcal. Men sen får man ju lägga på stekfett och sylt, så slutar på över 1000kcal för det hela.

Gjorde även en sats på:

2ägg, 200g äggvita, 200g kvarg, 8g canderel och 30g matlagninsgrädde 15%.

Ja, man kan ju mixtra till och från rätt bra med kvarg, ägg, äggvita och mjölk/matlagningsgrädde osv.

Brukar räkna på 40 - 45g äggvita per L ägg kan tilläggas, ifall folk inte har matvåg eller äggvita på dunk :)

Lillleif
2010-09-08, 18:59
Blev ju kanongott det där. Jag gjorde dubbla satsen, skippade bakpulvret (la till lite mer mjöl dock).

forslund
2010-09-14, 17:54
Åt nyss upp ett lass. Otroligt gott! :eating:

bear.flowertwig
2010-09-15, 23:03
Dubbla satsen i ugn.
http://img529.imageshack.us/img529/7485/img1013d.jpg

Med rårörda hallon och mango.
http://img825.imageshack.us/img825/5401/img1014i.jpg

karlingen
2010-09-16, 10:35
dubbla satsen i ugn.


med rårörda hallon och mango.
[img]

nomnomnomnomnom!!!

bear.flowertwig
2010-09-16, 17:21
Det var inte utan viss avundsjuka hos kollegor resterna åkte med till jobbet och åts upp som mellanmål.

Blir en sats till i kväll... ska testa med lite russin i tror jag.

Albin Eriksson
2010-09-16, 18:16
Det var inte utan viss avundsjuka hos kollegor resterna åkte med till jobbet och åts upp som mellanmål.

Blir en sats till i kväll... ska testa med lite russin i tror jag.

Har du postat ditt recept?

fiskarn
2010-09-16, 18:25
kan man göra dessa omtalade kvargplättar som våfflor fast i ett smörgåsjärn tro? är lite sugen på att testa...

bear.flowertwig
2010-09-16, 18:33
Har du postat ditt recept?

Står på sidan 1 i tråden ;)

2 x:
250 g kvarg
2 hela ägg + 2äggvitor
1 dl socker, man kan byta ut det mot motsvarande mängd sötningsmedel
5 msk dinkelmjöl
en nypa salt
en nypa bakpulver
2 tsk vaniljsocker
smör till stekning

Pompere
2010-10-01, 20:45
Chokladplättar/pannkakor

2 ägg + 1 vita
50g fiberhavregryn
200g kvarg
10g chokladvassle
15g kakao
Liten banan

Stekt i smör.

Serverat med Casein FX vanilj.

Librish
2010-10-01, 22:19
Hur gör ni för att inte tappa sötman när ni tillagar? Mitt aspartam verkar bli förstört.

Dreas
2010-10-01, 22:20
Hur gör ni för att inte tappa sötman när ni tillagar? Mitt aspartam verkar bli förstört.Använder Canderel, 20kcal har nog de flesta råd att klämma in i sin kcalbudget.

Librish
2010-10-01, 22:22
Använder Canderel, 20kcal har nog de flesta råd att klämma in i sin kcalbudget.

Är det inte aspartam i det?

Dreas
2010-10-01, 22:24
Är det inte aspartam i det?Tydligen, funkar iaf prima. Och så brukar jag slänga med 2-4g vaniljsocker så blir det perfekt :)

Librish
2010-10-01, 22:37
Tydligen, funkar iaf prima. Och så brukar jag slänga med 2-4g vaniljsocker så blir det perfekt :)

EDIT: Märkte just att det är Candarel jag har hemma, någon som vet vad man kan göra åt att all sötma försvinner när jag gör muffins/pannkakor?

Dreas
2010-10-01, 23:09
EDIT: Märkte just att det är Candarel jag har hemma, någon som vet vad man kan göra åt att all sötma försvinner när jag gör muffins/pannkakor?Hur många g har du i? Hur hög värme? Men tycker inte det borde påverka, jag har använt Canderel i över 200g ugn utan problem. Men testa någon skvätt vaniljsocker då? Eller lite mer canderel?

Librish
2010-10-02, 09:07
Hur många g har du i? Hur hög värme? Men tycker inte det borde påverka, jag har använt Canderel i över 200g ugn utan problem. Men testa någon skvätt vaniljsocker då? Eller lite mer canderel?

Över en halv dl. Säker på att det inte är vaniljsockret som ger all din sötma?

Dreas
2010-10-02, 17:23
Över en halv dl. Säker på att det inte är vaniljsockret som ger all din sötma?Ja, har inte alltid kört med vaniljsocker. Jag kör dock med en dl vid "normala" doser. Tror jag la upp receptet på en tidigare sida här i tråden.

Nielsen
2010-10-08, 10:32
åt lunch hos en vän idag, kvargplättar. riktigt gott var det. Var tvungen att få receptet av henne och tänkte tipsa er alla kvargätare om den också ;)

För fyra personer:
250 g kvarg
2 hela ägg + 2äggvitor
1 dl socker, man kan byta ut det mot motsvarande mängd sötningsmedel
5 msk dinkelmjöl
en nypa salt
en nypa bakpulver
2 tsk vaniljsocker
smör till stekning

49208

hon serverade dessa med en sylt (utan tillsatt socker) *drool*

Testade det här för första gången idag, supergott! Gjorde två mindre ändringar. 4 hela ägg istället för 2+2 samt 1/2dl socker istället för 1dl

Luttis
2010-11-30, 22:47
Dagens tips:

kvargplättar med pepparkakskrydda som serveras med äppelmos *drool*

Lellan
2011-03-24, 17:55
åt lunch hos en vän idag, kvargplättar. riktigt gott var det. Var tvungen att få receptet av henne och tänkte tipsa er alla kvargätare om den också ;)

För fyra personer:
250 g kvarg
2 hela ägg + 2äggvitor
1 dl socker, man kan byta ut det mot motsvarande mängd sötningsmedel
5 msk dinkelmjöl
en nypa salt
en nypa bakpulver
2 tsk vaniljsocker
smör till stekning

49208


hon serverade dessa med en sylt (utan tillsatt socker) *drool*

Bumping för min egen skull.. :) Har köpt våffeljärn, nu blir det till att testa om dessa blir bra i maskinen! Påsvåfflor (el "riktiga") ger nog fysiskt påsigt resultat.. :em:

Benjila
2011-03-24, 19:24
Bumping för min egen skull.. :) Har köpt våffeljärn, nu blir det till att testa om dessa blir bra i maskinen! Påsvåfflor (el "riktiga") ger nog fysiskt påsigt resultat.. :em:
Bra bump! Klart det ska göras våfflor på våffeldagen imorgon *drool*
Ska själv köra efter Andreaz Engströms recept

240g äggvita
20g äggula
250g lätt kesella/mini keso
80g havregryn
1dl mini mjölk
1 tsk bakpulver
Sötningsmedel och kanel efter smak
1tsk salt

Protein 67,4g
Kolhydrater 61,5g
Fett 16g
Kalorier: 670

AlmostRipped
2011-03-24, 22:13
Bumping för min egen skull.. :) Har köpt våffeljärn, nu blir det till att testa om dessa blir bra i maskinen! Påsvåfflor (el "riktiga") ger nog fysiskt påsigt resultat.. :em:

För din egen skull men guld värt för många andra! :) Tackar!

Detta ska klart testas inom snar framtid! (både plättversion och våffelversion)

salkin_21
2011-03-24, 23:13
Detta måste ju testas imorn!!! Fan va hungrig jag blev :)

Pineapple
2011-03-25, 01:24
Bumping för min egen skull.. :) Har köpt våffeljärn, nu blir det till att testa om dessa blir bra i maskinen! Påsvåfflor (el "riktiga") ger nog fysiskt påsigt resultat.. :em:
Bra bump :thumbup: dessa läckerheter måste testas omgående efter alla lovord här i tråden.

bug
2011-03-25, 14:23
Lite modifierat recept.

250 gram kvarg
25 gram vetekli(istället för vetemjöl)
3 hela ägg(180 gram)
8 gram hermestas sötningsströ
1 gram vaniljsocker
5 gram bakpulver
1 gram salt (typ)

Totalt ~510 kcal, med lättglass och sylt ~670 kcal

AlmostRipped
2011-03-28, 03:15
Bumping för min egen skull.. :) Har köpt våffeljärn, nu blir det till att testa om dessa blir bra i maskinen! Påsvåfflor (el "riktiga") ger nog fysiskt påsigt resultat.. :em:

Hur blev dem? :)

Pineapple
2011-03-28, 20:34
Gjorde ugnspannkaka på halva receptet och bytte socker mot sötningsmedel; ~300 kcal. Det blev sjukt gott med en klick hjortronsylt till *drool*

salmiak
2011-04-01, 18:43
Gjorde en dubbel originalsats med canderel istället för socker. 25 min på 200 som tidigare tipsat. Blev okristligt gott!

Detta recept samt proteinfluffen gör det lättare att deffa än att leva normalt!

nisse1976
2011-04-01, 19:01
Hur doserar man med t.ex Canderel. 1 dl socker i ursprungsreceptet, hur mycket Canderel skall jag istället ha då?

Razorman
2011-04-01, 21:32
Gjorde våfflor på liknande recept:

2 x hela ägg
2 x äggvitor
100g Kvarg
25g Kasein pulver (cookies&cream) använde jag
15g Bakepro
20g Mjöl
1/2dl sötningsmedel
1tsk vaniljpulver
bakpulver

blev faktiskt väldigt krispiga och goda :)

Bendermannen
2011-04-03, 22:35
Gjorde våfflor på liknande recept:

2 x hela ägg
2 x äggvitor
100g Kvarg
25g Kasein pulver (cookies&cream) använde jag
15g Bakepro
20g Mjöl
1/2dl sötningsmedel
1tsk vaniljpulver
bakpulver

blev faktiskt väldigt krispiga och goda :)

Oj, ser ju toksmarriga ut! Tack för receptet. :thumbup:

inter
2011-04-04, 18:31
http://www.aimbot.se/traening/mat/2011-04-04-kvargmuffins.jpg

Man kan göra muffins av det mesta, och man kan ha det mesta i muffins.

Gunfire
2011-04-06, 14:34
Gjorde våfflor på liknande recept:

2 x hela ägg
2 x äggvitor
100g Kvarg
25g Kasein pulver (cookies&cream) använde jag
15g Bakepro
20g Mjöl
1/2dl sötningsmedel
1tsk vaniljpulver
bakpulver

blev faktiskt väldigt krispiga och goda :)

hur många blev det? samt hur mkt kcal ?

Pineapple
2011-04-08, 15:55
http://oi51.tinypic.com/14aevr9.jpg

Fick till 6st smaksatta små "ugnspannkakor" toppade med hallonsylt och chocolate almond blandat i kaffe. Själva smeten hamnar väl kring 270kcal.

125g kvarg
1 äggula
2 äggvitor
20g mjöl
4g canderel strö

4 ljusa: Några droppar bananessens i smeten
2 mörka: 2g cankao i smeten

collieweed
2011-04-17, 02:10
Testade igår moddade lite i receptet
3 ägg
250 gr kvarg
50 g dinkelmjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
sötningsmedel någon matsked eller två..

Gjorde typ amerikanska varianter med baccon. Blev så jävla gott

HVR
2011-09-06, 11:41
BUMP för ett vansinnigt gott recept! Helvete vad smarrigt det är!

Redhaad
2011-09-06, 12:09
Testade igår också och hade med proteinfluff istället för grädde som sista måltiden för dagen.

1 x helt ägg
9 x äggvitor
500g Kvarg
20 G mjöl
50 G Vassle Protein smaklöst pulver
bakpulver

Proteinfluff:
50 G Kasein Vanilj Pulver
150 G Frysta osötade Hallon
2 Dl 0.5% fett mjölk

*drool**drool**drool*

crazyD
2011-09-06, 22:14
Testade igår också och hade med proteinfluff istället för grädde som sista måltiden för dagen.

1 x helt ägg
9 x äggvitor
500g Kvarg
20 G mjöl
50 G Vassle Protein smaklöst pulver
bakpulver

Proteinfluff:
50 G Kasein Vanilj Pulver
150 G Frysta osötade Hallon
2 Dl 0.5% fett mjölk

*drool**drool**drool*

Jag undrar hur mycket smet/deg du fick för plättarna av allt det där? :) Ska fixas imorgon!

CBohman
2011-09-07, 22:07
Herrejösses..
Måste vara bland det godaste jag ätit vad gäller deffmat o.O

använde grundreceptet med sötningsmedel, blev 2st rejäla pannkakor. Dock väldigt svåra att vända så fick dela dom i fyra efter dom stekts på ena sidan :P

Cujo
2011-09-08, 13:50
måste stämma in i hyllningskören. Till och med godare än vanliga pannkakor. :)

Nu är jag en matlagningsanalfabet, så min fråga kan mycket väl få mig att framstå som en idiot.
Skulle det fungera att byta ut hälften av mjölet mot exempelvis vassleprotein?

Wooster
2011-09-09, 08:02
Funkar det bra att köra fyra hela ägg istället för 2+2(vitor)?

Pompere
2011-09-09, 10:11
Funkar det bra att köra fyra hela ägg istället för 2+2(vitor)?

Japp.

gQLLe
2011-09-09, 12:35
ska testas i våffeljärnet! :)

Saga
2011-09-09, 12:55
måste stämma in i hyllningskören. Till och med godare än vanliga pannkakor. :)

Nu är jag en matlagningsanalfabet, så min fråga kan mycket väl få mig att framstå som en idiot.
Skulle det fungera att byta ut hälften av mjölet mot exempelvis vassleprotein?

Nu är jag inte helt säker men jag har för mig att vassleproteinet blir förstört och overksamt om det hettas upp till över 65grader. Då blir det meningslöst att ta med det i något som ska stekas.

Saga
2011-09-09, 12:59
Jag är en sån som inte vill ha mina plättar söta utan lite salta. Så här gör jag mina kvargplättar:

2X äggvita.
90g karg.
20g vetemjöl.
salt.

Rör till slät smet och stek på båda sidor.

Vill jag få en omelettsmak på plättan tillsätter jag 5-10g riven smakrik ost, typ lagdrad prästost eller västerbottensost.

gQLLe
2011-09-11, 13:04
Försökte göra dem i våffeljärnet, (med något optimerat recept) men det gick inte alls, så det blev pannkaka av alltihop... ;)

Heine
2011-09-18, 14:24
Jag provade detta recept igår och det blev grymt gott! Jag tyckte dock att det verkade lite väl mycket med 1 dl socker så jag tog bara hälften, och det blev kanon :) Skall testa att göra dem utan socker också vid tillfälle.

944RS
2012-09-10, 16:38
Då har jag stekt kvargplättar igen!

Udd3n
2014-05-02, 10:42
Måste bumpa denna tråden.

Gör nästan exakt som i första posten fast enligt nedan:

250g kvarg
3 ägg
0,5dl Socker/Sötningsmedel
5msk mjöl
En skvätt mjölk för att få lite bättre konsistens

Steker i lite smör.

Blir så sjukt gott! Tycker faktiskt det är i klass med vanliga pannkakor även om man kan tro det är mycket sämre i smak. Nya frukostfavoriten, iaf på helger då man har tid!

hocky
2014-12-16, 14:43
Måste bumpa denna tråden.

Gör nästan exakt som i första posten fast enligt nedan:

250g kvarg
3 ägg
0,5dl Socker/Sötningsmedel
5msk mjöl
En skvätt mjölk för att få lite bättre konsistens

Steker i lite smör.

Blir så sjukt gott! Tycker faktiskt det är i klass med vanliga pannkakor även om man kan tro det är mycket sämre i smak. Nya frukostfavoriten, iaf på helger då man har tid!


TUSEN TACK! Gjorde som du fast la till lite bakpulver och salt och satan vad goda de blev!

Udd3n
2014-12-16, 14:45
Brukar ha i bakpulver när jag gör ugnspannkaksvariant av detta. Fungerar kanon med exakt samma recept. :) Även gjort med stekt fläsk i, blir kanon.

DieErste
2014-12-17, 00:43
3ägg
1 banan
Lite kvarg
Bakpulver
Casein om man vill ha lite mer smak
En nypa salt

Nåt sånt brukar jag köra :)

Edit:
1/2dl mjölk med