handdator

Visa fullständig version : Dressing??


superbabe
2008-04-14, 22:12
Någon med ett najs tips på en smal god dressing som man kan ha till salladen? Kanske något med curry eller något annat kul? En lightvariant alltså ;)

Marini
2008-04-22, 13:13
Nu är det ju ingen dressing men ett tips är att ha citron på salladen (själv har jag citron på det mesta från kött till jordgubbar). Men det blir gott med sallt och peppar till!

gonza
2008-04-22, 18:48
superbabe,

Som du kanske vet så är en av mångas favorit runt här på kolo "kvarg" även kallad kesella, som är Arlas namn för sin produkt en utmärkt produkt att göra kalla såser på. Här kan du variera den i all oändlighet vad gäller konsistens och smak.

Du nämner curry, prova att ha kvarg med curry-krydda och lite vatten för mer såsliknande så ska du se att det blir jättegott! Lite salt skadar inte heller för den delen...

Återigen så kan du sedan variera såsen hur du bäst känner för det! Att ha i chili, söt-sur sås, kryddor, dip-mixar, frukt, proteinpulver gör att du kan ha det till mycket och många olika tillfällen! Det är dessutom en nyttig produkt med stor andel protein.

lamerica
2008-04-25, 10:29
Som sagt ovan, citronsaft och sen lite örtsalt, pefa

z_bumbi
2008-04-25, 10:35
Vinäger
Olja
Kryddor (Curry funkar utmärkt)
Ev någon annan vätska, vatten, citron-, apelsin- eller limesaft etc

Mängden olja som behövs för en sallad gör väldigt lite för kalorinnehållet i hela måltiden och det även i jämförelse med "lightprodukter" eller kvarg.

champion
2008-04-25, 10:49
Vad är kvarg?

LadyG
2008-04-25, 11:00
Vad är kvarg?

Arlas märke Kesella är kvarg.

Alfred Nobel
2008-04-25, 19:09
1 del vitvinsvinäger
2 delar olivolja
Salladskrydda efter smak

Koloftw
2008-04-25, 19:11
Vad är kvarg?

En färskost baserad på kasein.

Eddie Vedder
2008-04-25, 19:12
En färskost baserad på kasein.

Finns det färskost baserat på annat protein?

Koloftw
2008-04-25, 19:14
Finns det färskost baserat på annat protein?

Ingen aning.

Eddie Vedder
2008-04-25, 19:41
Ingen aning.

Jag tänkte eftersom du nämnde att den är just kaseinbaserad. Mig veterligt är proteinet i all färskost mestadels kasein, men du nämnde det ju specifikt så jag trodde det finns annan.

För vegetariska ostar och mesost räknas ju inte som färskost vad jag vet.