handdator

Visa fullständig version : Hjälp med lite tränings övningar


soetpaj
2008-04-07, 15:58
Jo det är så här nu att eftersom jag är en fattig student så har jag inte råd med att köpa ett gymkort :cryout: . så jag kör bara lite övningar varje morgon,

45 situps
30 armhävningar
45 rygglyft
och 30 , 30 med en 4kilos hantel med triceps , biceps övning

Jag undrar nu om man skulle kunna får något råd på andra övningar man också kan göra enkelt i hemmet med en madrass och 2 fyra kilos hantlar =)

/tack i förhand

reactor
2008-04-07, 16:14
1 bensböj
med lite kreativitet, brutalbänk
Dips
Chins
Variera armhävningarna i bredd osv.

Nimille
2008-04-07, 16:20
Rodd mot bordskant
Finnen
Sissysquats

MTnewbie
2008-04-07, 16:38
jogga till närmaste lekplats och gör pullups/chins/dips! Om du är för svag så ta med dig en kompis som hjälper dig upp. Följs sedan upp med stenhårda intervaller, kanske i en backe om det finns.

Men ska du bara träna på ditt rum så glöm för böveln inte knäböj!

L-Sami
2008-04-07, 17:23
Knäböj med ett ben och explosiva upphopp.

Rastafari
2008-04-07, 17:26
Chins är en brutalt bra basövning.

Gör knäböjen riktigt djupa, och med bra form. Gå ner långsamt, så långt att lårbenen är lägre än paralellt med marken. När du kan göra många bra tvåbenta knäböj med bra form, så gör dom på ett ben.

Byt magövning till någon som är så jobbig att du inte klarar mer än ca 12-15 reps. Annars kommer du inte öka i vare sig massa eller styrka utan mest slita på ryggen. En situpsversion jag gör hemma nu är så kallade Janda-situps.
http://cbass.com/HardestSitup.htm

Dessa görs genom att man låser fast benen i anordningen som visas på bilden. Hemma har jag satt två krokar vid sidan om en dörröppning. På denna har jag lagt en stolpe som jag virat liggunderlag runt och denna låser jag fast benen i. Gör man dessa situps långsamt, med full rörelselängd och bra form är dom faktiskt överraskande jobbiga.

Hängande benlyft/knälyft är också en bra magövning du kan göra samtidigt som du gör chins. http://www.exrx.net/WeightExercises/RectusAbdominis/WtHangingLegHipRaise.html

Med dina hantlar skulle du kunna göra Saxxon side bends, som beskrivs på denna sidan.

http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=459681

Bra övning som också tar en del på axlarna.

Är rå styrka och massa ditt mål i övriga övningar bör du heller aldrig gå över 12-15 reps.

Jag rekommenderar Pavel Tsatsoulines böcker The Naked warrior och Beyond Bodybuilding som är fyllda med tips på övningar med kroppsvikten som motstånd. Han har också gjort boken Beyond Crunches som berättar en massa bra om magträning. Programmen och riktlinjerna i hans böcker är utformade så träningen ska bli så enkel och billig men samtidigt så effektiv som möjligt. Ja, jag avgudar hans böcker :hbang: