vallmo
2008-03-25, 14:14
En stor portion:
200 g köttfärs
150-200 g chilisås (som ketchup fast chilisås, finns billig och bra Eldoradovariant)
ca 100 g Becel minimat 7%
ca 25 g HP-sås
Köttfärskrydda (från varumärket med grönt lock kommer-inte-på-vad-det-heter, innehåller svart-, vit och kryddpeppar typ)
Salt
Extra svartpeppar/vitpeppar om så önskas
Pasta
Isbergssallad
Stek upp köttfärsen, krydda med köttfärskryddan och salt (+ev. svart- o vitpeppar), häll i chilisås, becel och HP-sås, låt puttra ett tag, servera med pasta och sallad, mums!
Obs, detta blir ganska starkt (tycker jag iaf) så ni kan ju exprimentera med proportionerna chilisås/becel/köttfärs/HP-sås emellan.
En annan variant är att ha i lök och championjoner oxå, man kan även med fördel byta ut köttfärsen mot quornfärs (krydda ordentligt då, quornfärsen behöver mer smaksättning för att bli god).
:hbang:
200 g köttfärs
150-200 g chilisås (som ketchup fast chilisås, finns billig och bra Eldoradovariant)
ca 100 g Becel minimat 7%
ca 25 g HP-sås
Köttfärskrydda (från varumärket med grönt lock kommer-inte-på-vad-det-heter, innehåller svart-, vit och kryddpeppar typ)
Salt
Extra svartpeppar/vitpeppar om så önskas
Pasta
Isbergssallad
Stek upp köttfärsen, krydda med köttfärskryddan och salt (+ev. svart- o vitpeppar), häll i chilisås, becel och HP-sås, låt puttra ett tag, servera med pasta och sallad, mums!
Obs, detta blir ganska starkt (tycker jag iaf) så ni kan ju exprimentera med proportionerna chilisås/becel/köttfärs/HP-sås emellan.
En annan variant är att ha i lök och championjoner oxå, man kan även med fördel byta ut köttfärsen mot quornfärs (krydda ordentligt då, quornfärsen behöver mer smaksättning för att bli god).
:hbang: