handdator

Visa fullständig version : Kvarg vs Kasein


willie2
2008-03-19, 17:38
Har ätit kvarg ett tag på kvällar innan läggdags. Det mättar bra och nuförtiden smakar det dessutom någorlunda gott. Passar om inte annat bra ihop med en vitkålssallad!

Men Kvargen har börjat gå upp i pris. Nu tar Lidl, har gjort ett tag, 11:90 paketet. Så jag satte mig för skoj skull och räknade lite gentemot att köpa ex. ett FX Kasein. Kom fram till att Kosttillskottet är billigare.

Så nu till frågan:

Vad är egentligen nyttigast och spelar det någon direkt roll? Ekonomin är alltid knaper som student men äta måste man! Eller skall man byta ut dessa mot någon annan "kvällsmat"?

Hälsningar!

King Grub
2008-03-19, 17:40
Proteinet i båda är kasein.

willie2
2008-03-19, 17:44
Det hade jag faktiskt koll på. :) Har väl kommit fram till att det passar bäst på kvällen näringsupptag sett. Men då spelar det egentligen ingen roll om äter/dricker det. Då det i slutändan helt enkelt är samma?

King Grub
2008-03-19, 17:58
X gram kasein från tillskott gör ingen skillnad på proteinbalansen jämfört med X gram kasein från kvarg.

willie2
2008-03-19, 20:18
X gram kasein från tillskott gör ingen skillnad på proteinbalansen jämfört med X gram kasein från kvarg.

Tack Tack!

demode
2008-03-20, 02:53
Däremot kanske kvargen kan vara nyttigare eller onyttigare. Fosfor, Kalcium etc?

mallow
2008-03-20, 19:07
11:90 per paket är fortfarande jätte billigt om det är 500g du pratar om. Är avundsjuk på alla städer som har Lidl :(

auToeXeC
2008-03-20, 19:42
Var inte avundsjuk på lidl, det är en ren skitbutik överlag med kvalite som jag inte vågar påpeka ens. Sen har dom säkert en del bra som Tex denna Kvargen tråden handlar om..

Barbastark
2011-12-07, 23:42
Proteinet i båda är kasein.

Så proteinet i kvarg består till 100% av kasein?

krubkungen
2011-12-07, 23:47
Så proteinet i kvarg består till 100% av kasein?

Som vanligt mjölkprotein antar jag: 80% kasein 20%vassle

limenka
2011-12-08, 00:01
Som vanligt mjölkprotein antar jag: 80% kasein 20%vassle

Nä. För att framställa ost tar man bort vasslen :)

hugok
2011-12-08, 23:17
Nä. För att framställa ost tar man bort vasslen :)

Om jag inte missminner mej helt så är det väl det överskottet på vassle som säljs till proteinpulvertillverkare (för vassleprotein). Som dom sedan torkar, smaksätter och allt möjligt.