Visa fullständig version : Ströbrödsersättare i köttbullar?
Kära gourmékockar.
Jag ska vara riktigt husmorlig ikväll och göra egna köttbullar :D men jag har inget ströbröd hemma, och det känns kass att gå och köpa ett paket bara för att man ska ha 3 msk i "smeten"...
Vad kan man ersätta ströbrödet med? funderar på om havregryn skulle funka kanske. Känns smidigare än att ställa sig och mosa några knäckemackor :) men vet inte om det blir bra..
Förslag?
Mixa och/eller blötlägg havregrynen, iofs behöver man inget ströbröd etc för att göra köttbullar om man rullar dem och låter dem ligga 10-15 min innan stekning (eller stoppar in dem i frysen lika länge).
iofs behöver man inget ströbröd etc för att göra köttbullar om man rullar dem och låter dem ligga 10-15 min innan stekning.
bra, då skippar jag både ströbröd och havregryn ;) tack
Jag tycker själv att det blir godare köttisar om man drygar ut dem.
Brukar köra 70/30 nöt/fläskfärs och dryga med mjölk, potatismjöl, lök, havregryn och ett ägg, sen givet massor av goda kryddor.
De blir lite torra och tråkiga om man kör 100% nöt rakt av, även om det går.
bertbert
2008-03-10, 16:58
Pofiber pysslar vi glutenintoleranta med vid panering och dylikt
Ströbröd är överflödigt, behövs inte alls. Men det ska gärna vara någon del fläskfärs i också. Eller köra viltfärs/fläskfärs... mm vad jag saknar norrland :)
Nej men jag slår bara i ägg och lök :)
Variant på köttbullar är att blanda i färsk basilika, vitlök och ingefära väldigt finhackat... är en av mina favoritkryddningar på köttfärs :)
ÄGG!
annat gott recept: köttfärs, rödlök, dijonsenap....
Som kock och matnörd vill ja ha mina köttbullar med enbart fläskfärs. Ströbröd alt havregryn uppblött i mjölk.
Ägg
Riven lök
Salt och peppar...
Inga diskussioner. Skitgott och basic.
Allt annat joxande med vitlök osv gör att jag inte vill kalla det köttbullar längre.
Mamma använde aldrig ströbröd i köttbullarna. Hon rev i en kokt kall potatis istället!
mariamaria
2008-03-14, 00:26
Äter inte kött, men jag då jag ska panera grejer brukar jag alltid ta sesamfrön istf ströbröd. Gott och bra fett :)
Eddie Vedder
2008-03-14, 05:50
Fibrex.
Vi gjorde en labb med köttfärs häromdagen då jag och en polare undersöke just olika bindningsmedel i köttfärslimpa. Potais, havregryn, ströbröd och Fibrex testade vi.
Jag föredrog Fibrex i alla fall, bäst konsistens och minst blöt köttfärslimpa. Min polare föredrog potatis.
Vill du inte ha något fiberrikt bindemedel alls är ju ägg kanon, vilket redan påpekats.
jag tar det bröd som jag har hemma, och smular det i köttfärsdegen ... och lite lingon! Lingon är supergott i köttbullar...
Le Cuisinier
2008-03-14, 16:12
Som sagts, fint riven potatis (förkokt) är en klassisk ersättare för ströbröd. Ger ett något saftigare resultat (givetvis avhäng på hur smeten ser ut i övrigt).
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.