handdator

Visa fullständig version : Kycklingfilé med smak av franska örter


G_lund
2008-03-09, 19:15
Hej Allihop!

Tänkte dela med mej av ett recept som jag lagar ganska ofta här hemma.
Både för att det är riktigt jävla gott och för att det är så enkelt att laga.

Det du behöver är:

Kycklingfilé - jag brukar skära mina i ganska tunna skivor.
Ris
Matlagningsgrädde
Creme Fraiche, med smak av Franska örter.
Grönsaker (brukar använda fryst mix vi har hemma tillsammans med riset)

-Sätt riset på kokning
-Skiva och börja steka kycklingen.
- Krydda kycklingen med lite salt, peppar, vitpeppar.
-När du stekt klart kycklingen så sänker värmen på plattan, häller i matlagningsgrädde och cirka 50-70% av Creme Fraiche burken i stekpannan.
-Rör om ordentligt så du blandar ut Creme Fraichen.
-Släng i de frysta grönsakerna i kastrullen med ris (som om du har planerat väl har 2-3 minuter kvar att koka)



Voilá, Ready to Serve *drool*

bear.flowertwig
2008-03-09, 19:18
Enkla kycklingvariationer är alltid välkomna :thumbup: Ska provas. Trevlig variant på ris med grönsaker i.

Själv kommer jag köra baconlindad kyckling i kväll. Får se om den är värd att återkomma med recept på.

G_lund
2008-03-09, 19:28
Enkla kycklingvariationer är alltid välkomna :thumbup: Ska provas. Trevlig variant på ris med grönsaker i.

Själv kommer jag köra baconlindad kyckling i kväll. Får se om den är värd att återkomma med recept på.

Faller det i smaken så gör det, jag har testat men det låter gött.

lectris
2008-03-09, 19:30
Själv kommer jag köra baconlindad kyckling i kväll. Får se om den är värd att återkomma med recept på.

allt som är inlindat i bacon är gott. basta. ;)

G_lund
2008-03-09, 19:36
allt som är inlindat i bacon är gott. basta. ;)

vore konstigt annars, bacon som e så jävla gött..

bacon och spagetti *drool*

Edit: post nr: 100

G_lund
2008-03-10, 18:23
hade med mej en matlåda med sån här kyckling till jobbet idag :D

dam00r
2008-03-10, 21:12
ett tips... franskt lantbröd(bara de mjuka innuti) i kubform och in i pannan =)

747
2008-03-10, 21:26
Den går att göra med curry-creme fraiche också. Funkar säkert med andra smaker på creme fraichen också. Smakar riktigt bra med tanke på hur enkelt och snabbt det är.

bear.flowertwig
2008-03-10, 22:56
Faller det i smaken så gör det, jag har testat men det låter gött.

Jag blev besviken. Jag VET att baconlindad kyckling kan bli grymt bra men min blev rätt blek. Snittade upp och körde camozola och ruccola inuti och stekte med bacon runt. Till sist in i ugnen ett tag.

Idag köpte jag ingredienser för ditt recept, får bli senare i veckan :eating:

shut teh face
2008-03-10, 22:57
Jag tycker det är godare o steka kycklingen och skita i matlagningsgrädden och köra hela (eller 2) creme fraiche franska örter. >D

bear.flowertwig
2008-03-10, 22:59
Den går att göra med curry-creme fraiche också. Funkar säkert med andra smaker på creme fraichen också. Smakar riktigt bra med tanke på hur enkelt och snabbt det är.

Hela den serien är löjligt simpel att svara ihop något ätbart med. Liksom creme bon jour. Grämer mig f.ö. något galet att CB's pepparsmak verkar försvunnit. Den var underbar *cupid*

Testa att köra random smaker ovan med tonfisk, funkar också utmärkt. Gärna med lite fräst purjo/färsk svamp/paprika/...

shut teh face
2008-03-10, 23:09
Finns även en med saffran som e cool :D

G_lund
2008-03-12, 16:24
Idag köpte jag ingredienser för ditt recept, får bli senare i veckan :eating:

återkom med resultat
:eating:

bear.flowertwig
2008-03-16, 19:36
Blev väldigt gott. Tror det är svårt att misslyckas med den smaksättningen. "Franska örter" ska användas i fler maträtter.

Jag gjorde mitt på 4 strimlade filéer.
3/4 creme fraiche franska öster
1/2 förp. matl.grädde
+ 1/2-1 tsk dragon. kanonkrydda till kyckling!
+ 2-3 msk riven mager ost

Lät det koka ihop rätt länge(20-25 min) för att reducera såsen. Kryddade som sagt extra med dragon och strödde över ost på tallriken.

Otroligt enkelt att slänga i lite frysta grönsaker i risen på slutet och det blir riktigt bra. Kommer också användas i andra varianter.

bear.flowertwig
2008-03-16, 19:41
Suck. Tiden för editering är för snålt tilltagen...

Tillägg: för er som inte har koll på det så kan det vara värt att påpekas:
När man steker så här pass mycket kyckling, släng inte i allt i pannan. Den tappar temperatur och kycklingen blir mer kokt än stekt. Det kan tom vara läga att hälla av vatten ur pannan trots att man steker mindre mängder pga att frysta kycklingfiléer ofta innehåller mycket vatten.

dam00r
2008-03-16, 20:14
såååjaa.... 45kg färsk kycklingfilé.... snart kommer nya recept upp :)

G_lund
2008-03-16, 21:20
Suck. Tiden för editering är för snålt tilltagen...

Tillägg: för er som inte har koll på det så kan det vara värt att påpekas:
När man steker så här pass mycket kyckling, släng inte i allt i pannan. Den tappar temperatur och kycklingen blir mer kokt än stekt. Det kan tom vara läga att hälla av vatten ur pannan trots att man steker mindre mängder pga att frysta kycklingfiléer ofta innehåller mycket vatten.

+1

G_lund
2008-03-16, 21:23
såååjaa.... 45kg färsk kycklingfilé.... snart kommer nya recept upp :)

45 kg?

jag hoppas du har en stooooor stekpanna:naughty:

dam00r
2008-03-16, 21:35
45 kg?

jag hoppas du har en stooooor stekpanna:naughty:

nae men jag har morsans frys =D

och imorgon blir de 15kg Lammstek!

bear.flowertwig
2008-03-17, 00:16
nae men jag har morsans frys =D

och imorgon blir de 15kg Lammstek!

Är det du eller morsan som lagar mat och skriver in recept på kolo? ;)

dam00r
2008-03-17, 11:21
Är det du eller morsan som lagar mat och skriver in recept på kolo? ;)

morsan kan inte laga mat =)
plus att jag bor ensam, men nog om mig