handdator

Visa fullständig version : Hmb


Uffesmyg
2008-03-05, 18:30
Har sökt men finner inget. Min fråga är om detta är nånting o ha?


Fungerar indirekt genom att minimera muskelns naturliga nedbrytning vid hård träning. HMB möjliggör kroppens muskulatur att växa snabbare och öka i styrka. HMB är speciellt effektiv om du kombinerar styrketräning med uthållighetsträning. HMB kan även ha en positiv inverkan på kroppens fettförbränning.


HMB (Beta-Hydroxy Beta-Methylbutuyrat) är ett ämne med vetenskapliga studier som styrker dess effekt. Ju mer du tränar desto mer muskelvävnad bryts ner. Detta gör att återhämtningen tar längre tid samtidigt som det blir svårt att bygga nya muskler. HMB brosar upp denna process, vilket gör att du kan träna hårdare och oftare. HMB är extra intressant inte bara för dig som tränar styrketräning utan framförallt kombinerar styrketräning med konditionsträning, då detta är extra krävande för din muskulatur.

Den kändaste studien gjord på HMB visar att resultatet av styrka och muskelmassa ökade i relation till den dos HMB som de fått. Den grupp som fick 3 gram dagligen ökade i muskelmassa med ca 0.8 kg. Den grupp som fick 6 gram ökade med 1.2 kg, samtidigt som man kunde se att de som fått HMB ökade styrkan snabbare än de som inte fått något HMB alls.

Eddie Vedder
2008-03-05, 18:59
http://www.nutritionandmetabolism.com/content/pdf/1743-7075-5-1.pdf