Visa fullständig version : steka fryst kyckling?
Animalistic
2008-03-01, 15:14
går det bra? jag är jävligt försiktig när det gäller kyckling & bakterier
vad säger ni?
mvh
Jag brukar köra kycklingen i micron i 10 minuter först på 800 watt så är den redan halvklar innan jag steker den, smakar halvkonstigt, men det går fort iaf.
EDIT: angående steckningen så skär kycklingen i tunna bitar så tinar dom fortare
Alfred Nobel
2008-03-01, 15:18
Ett tips (jag antar att du inte orkar vänta på att kycklingen ska bli upptinad) är att lägga fågeln i en påse under varmt rinnande vatten i några minuter. Det brukar räcka för att få den upptinad.
Animalistic
2008-03-01, 15:20
Ett tips (jag antar att du inte orkar vänta på att kycklingen ska bli upptinad) är att lägga fågeln i en påse under varmt rinnande vatten i några minuter. Det brukar räcka för att få den upptinad.
jag måste hinna äta innan jag ska åka ^^ men ditt tips lät lovande, ska prova
Doctor Snuggles
2008-03-01, 15:25
Det är exakt som det är med vanlig kyckling: Så länge köttet är vitt (d.v.s. inte rosa/blodigt) efter stekning, så är det lugnt. Jag tycker t.o.m. att det funkar bättre att steka fryst kyckling - behåller saftigheten lättare. Fast tips är att skära den i bitar först.
Kör inte med för hög värme på plattan bara. Samt skär den i bitar innan stekning som nämt före.
shut teh face
2008-03-01, 15:37
Hur skär man i en fryst kycklingfile? För oss som inte har motorsåg alltså.
Lättare att skära fryst kyckling än tinad tycker jag.
Animalistic
2008-03-01, 15:44
Hur skär man i en fryst kycklingfile? För oss som inte har motorsåg alltså.
+1 :D :confused:
Animalistic
2008-03-01, 15:44
Lättare att skära fryst kyckling än tinad tycker jag.
vad använder du för kniv?
shut teh face
2008-03-01, 15:46
Såg får inte användas.
Nej men seriöst jag hatar att tillaga frysta saker. Främst kyckling och kött.
Jag kör den i ugnen en stund så man kan skära den. Ska nog äta stekta kycklingfiletärningar med cremefraiche chili idag. Gött.
en kniv från dollarstore. Det är inte svårt, ni orkar nog :D
Såg får inte användas.
Nej men seriöst jag hatar att tillaga frysta saker. Främst kyckling och kött.
Jag kör den i ugnen en stund så man kan skära den. Ska nog äta stekta kycklingfiletärningar med cremefraiche chili idag. Gött.
Har du redan stoppat in den i ugnen så verkar onödigt att ta ut den igen. :D
Djuptfryst filé
Krydda
In i kall ugn som är inställd på 200-225 grader.
Vänta 50-60 min.
Ta ut
Ät
shut teh face
2008-03-01, 16:03
Jo visst. Men det var för jag ville ha den i småbitar och steka den ihop med cremefraiche. :naughty:
Har du redan stoppat in den i ugnen så verkar onödigt att ta ut den igen. :D
Djuptfryst filé
Krydda
In i kall ugn som är inställd på 200-225 grader.
Vänta 50-60 min.
Ta ut
Ät
Brukar ta ut den efter en 20 min och krydda då, känns som kryddan fastnar lite bättre då osv.
themanwhosoldtheworl
2008-03-01, 19:42
hmmm 5 min i mikro och sen tärna om man är svag som jag *flex* . Annars är det smart att ta fram en filé kvällen innan.(ja ja tant varning *screwy* ).
Latvarianten: kasta in den i ugnen fryst med krossade tomater,vitlök och kryddor.
Lägg kycklingen i en påse, fyll diskhon med rumstempererat och i med påsen. Blir tinat till middagen om du gör detta vid frukosten.
Har bara dåliga erfarenheter av att tina i mikro. Iofs har endast provat billiga mikrovågsugnar men det blir tillagat i kanterna.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.