handdator

Visa fullständig version : Spinningcyklar


Godspeed
2008-02-20, 19:22
Tjena!

Hade tänkt att införskaffa en spinningcykel för hemanvändning, men har ingen aning på vad som är viktigt att tänka på vid inköp. Någon som kan ge rekommendationer på en relativ billig (prisklassen 2-3000) men ändå stabil och gärna tyst spinningcykel? Bor i Stockholm ifall någon vet ett bra inköpsställe här.

Tack på förhand

forslund
2008-02-21, 00:15
Generalla saker är väl att verkligen se till att du köper en riktig spinningcykel, inte en motionscykel.

Spinningcykel
http://www.maxpuls.se/produkter/produktbilder/1709/1709_0.jpg

Motionscykel
http://www.bwell.se/shop/produktbilder/cykel.jpg

När det väl är ur vägen, så se till att du kan ställa in styret avstånd mot kroppen, sadelns höjd och avstånd mot styret, styrets höjd.

Se gärna till att så många delar som möjligt är utbytningsbara (lager etc), får sånt går gärna sönder. En viktig del är att se till att du kan byta ut pedaler.
Köp gärna till ett par riktiga SPD-pedaler och ett par riktiga cykelskor. De förgyller cyklingen och hjälper till så otroligt mycket. Jag säger gärna att skorna är cyklisten. I mina ögon är det lika viktigt som själva cykeln.

Sen angående priset så lägg gärna ut för mycket än för lite. Dyrast är absolut inte bäst, men ofta får du mer kvalitetsgrejer om det kostar. Köp en cykel som håller, inte en billig som lagrena pajar på efter 5 trampvarv.

För duktiga cyklister och inspiration kolla in Olssons träningsjournal här på forumet. Mycket duktig :thumbup:


Det finns en hel del trådar angående cykling, spinning, hur du ska ställa in cykeln etc här på Kolozzeum, bara att söka runt. ;)