handdator

Visa fullständig version : Hjälp med komplett grundträning med basövningar!


slic3
2008-02-19, 22:46
Tjabba!
(hoppas att jag inte startar en tråd i onödan + rätt ställe)
Jag har sökt efter ett komplett träningsprogram med nästan enbart basövningar(men inte funnit vad ja sökt)!
Jag har liksom insett att man kanske inte bara ska satsa på att forma kroppen utan mer träna för att bli stark och få en bra bas t o börja med iaf!

Ni som e proffs(o speciellt triathlon, min idol :D) skulle ni kunna hjälpa mig med ett liksom basövningsprogram! Målet är ju egentligen att få en snygg kropp men vill ju inte bara det utan förbättra min hållning, kondition, muskelmassa och allmänt välbefinnande.

Jag har ju träant gym och har vell en hyfsad erfarenhet... men aldrig varit riktigt "seriös". Vill få en full body workout med kanske 2 eller 3 träningspass om ja vill per vecka.

Sen är det här kanske jättedumt, men som en sorts underrrubrik är ja även grymt intressrad av eras alla mellanmål eller snacks. Jag har ju fantasi som en fiskepinne och äter kanske ngn gainomax eller banan efter träning! Vad finns det för alternativ? eller vad äter ni själva mellan målen? jag kan, speciellt mot kvällen bli sådär GALET hungrig och sötsaker blir man ju galet sugen på tyvärr...


Så, hit me with your best shots och hoppas att ja inte gjorde att onödigt inlägg, ge mej bara en länk isåfall och radera tråden =)
tack på förhand!!!

mks
2008-02-19, 22:50
Jag är inte proffs, men jag nominerar http://www.eiselt.se/train.htm som träningsprogram och sardiner eller makrill i tomatsås som mellanmål.

krellik
2008-02-20, 14:25
Om du kan läsa engelska:
http://stronglifts.com/stronglifts-5x5-beginner-strength-training-program/

...Om inte be någon kunnig översätta och ta hjälp av folk som själva vill träna för att bli starka att lära dej utförandet på övningarna. En liten billig tyngdlyftar klubb eller styrkelyftar klubb är ofta bättre på att ge hjälp än ett dyrt gym och så kallade "personliga tränare"..

ChrisDEFC
2008-02-20, 17:06
tycker inte du ska köra en 3split som mks tipsade om med tanke på dina mål, om du är ute efter kondition/styrka fördelat på 3pass/vecka skulle jag köra 2helkroppspass och 1 konditionspass vecka 1 och sen 2 konditionspass och 1 helkroppspass vecka 2. är du mer inne på styrka och mer genomtränad kropp utan tanke på den där riktigt bra konditionen skulle jag istället cykla/springa 10-20min innan passet som uppvärmning och sen köra en 2-split 3ggr/vecka. tips på riktigt bra scheman finns här

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=87454

mellanmål brukar jag på jobbet ta på förmiddagen en banan, på eftermiddagen 2mackor med ost el skinka, på kvällen en proteinshake. kan även slänga in lite nötter el dylikt samt en tallrik fil och musli/flingor. som du ser har inte jag heller världens bästa fantasi =) men har man inte det får man vänja sig vid enformighet eller ta hjälp av andra.

Cerwinbob
2008-02-20, 19:45
Har ett program som jag kan lägga in ett gott ord för, kör själv på det.

http://www.flashback.info/showthread.php?t=253948

Har själv svarat riktigt bra på det.