Visa fullständig version : Efterrätts-tips!
Halloj! Som vi alla vet så är det alla hjärtansdag imorgon och man myser till det lite extra.
Nu skulle jag vilja ha tips på någon god efterrätt som jag kan ordna till nu under deffen. Alltså, en efterrätt som är bra att käka under deff!
Tack på förhand,
J
http://www.tasteline.com/default.ns?lngItemID=2780
Turbonisse
2008-02-13, 18:22
Kesella(kvarg alt kesella vanilj) mixat med hallon som sedan fryses, supergott!
Mina efterrättsfavoriter är antingen en gino, eller en god fruktsallad med lite exotiska frukter i. Annars håller jag med om att Kesella vanilj + frysta hallon är kanon!
pannacotta, semifreddo, Tiramisu är ju också något att rekommendera
double pro choklad *drool*
Animalistic
2008-02-14, 10:13
250g lättkesella + 500g konserverad frukt (350g frukt 150g spat)
Inte så avancerat, men ganska kalorisnålt: Lättglass. Så vitt jag vet finns bara choklad och vanilj som smaker.
Sen är ju en top hat bara 100 kcal, vilket jag i alla fall blev positivt överraskad av. Ytterligare ett förslag är Mcdonalds mjukglass (5krs glassen som jag tror numera kostar 6kr) innehållandes endast 135 kcal.
Alfred Nobel
2008-02-21, 08:32
1 st tårtbotten
2 st vaniljvisp
1 påse daimkulor
Koka upp vaniljsåsen på spis, låt svalna några minuter. Vänd i daimkulorna. Ställ smeten i frysen och låt stelna lite, inte helt, bara så att den blir fastare. När smeten känns någorlunda hård brer du ett lager på tårtbotten och ställer in "tårtan" i frysen.
Tag ut 15 min innan servering och garnera med frysta hallon/blåbär.
Snabbt, smidigt och enkelt.
Kvarg+sötningsmedel+(valfri smaksättare)
Smaksättare kan vara vad som helst, några exempel: frukt/bär, kanel, kakao, pepparmyntolja. etc.
sötningsmedel, skojar du med mig koloftw?
använd hellre Vaniljsocker
Mina efterrättsfavoriter är antingen en gino, eller en god fruktsallad med lite exotiska frukter i. Annars håller jag med om att Kesella vanilj + frysta hallon är kanon!
+1
Fruktsallad äger! Gärna med mango*drool*
1 st tårtbotten
2 st vaniljvisp
1 påse daimkulor
Koka upp vaniljsåsen på spis, låt svalna några minuter. Vänd i daimkulorna. Ställ smeten i frysen och låt stelna lite, inte helt, bara så att den blir fastare. När smeten känns någorlunda hård brer du ett lager på tårtbotten och ställer in "tårtan" i frysen.
Tag ut 15 min innan servering och garnera med frysta hallon/blåbär.
Snabbt, smidigt och enkelt.
får sätta mamma på den ;) ltåer skitgott
Eddie Vedder
2008-03-02, 12:03
Käkade en helt SJUKT god cheesecake hos en klasskompis igår!
Den var ganska basic, philadelphiaost, ägg, rejält med vispgrädde och socker (inget jävla larvande med typ kesella och sötningsmedel) samt smulade digestivekex uppepå.*drool**drool*
Har nog aldrig ätit en så god cheesecake förut och då är ändå morsan expert på cheesecakes. Gissar att den rejält tilltagna vispgräddedosen och allt socker är att tacka för det.
Ja sött och fett är godare.
Inte för att det är bra att äta under deff men... :D
Gjorde en jättegod tårta igår. Först är det en kladdkaka med 100g mörk choklad och hackade nötter i, sen gjorde jag vit chokladmousse och hade på. Blev helt underbart god. *cupid*
47247
47248
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.