handdator

Visa fullständig version : Hemmagjorda Protein Bars


vaquin
2008-02-09, 16:12
Tjenna alla på kolo :) här har ni något jag och en polare satte ihop idag då vi fick för oss att baka lite bars som funkar bra innan/efter träningen, ja nu när du vill ha den.

Det här blev ungefär 24 bars.

4 dl vassle protein (vi använde vanlij men det kvittar då det inte påverkar smaken så mycket)
4 dl extra fiberrika havregryn
100g solroskärnor som man rostar i pannan (valfritt att rosta)
6 dl russin
50g pistagenötter osaltade
100g casewnötter osaltade
4 msk rågmjöl
4 tsk kanel
4 msk kakao
2 msk honung (vi tyckte det blev lagom sött men kan ha i mer om man är i behöv av rejäl sötma)
7-8 äggvitor (beroende på konsistens när du blandar)

Gör såhär:
sätt på ungen på 100c och ta fram en stor bunke (behövs då det är ganska mycket smet) lägg i alla ingredienser i bunken förutom pistagenötterna och casewnötterna. Nötterna ska du mixa i en mixer tills dessa får en pulverliknande form.

Blanda ihop alla ingredienser inklusive de mixade nötterna i bunken tills det blir en formbar smet. Häll ut smeten på en bakplåt med bakpapper på.

Nu gäller det att bre ut smeten så att den blir ungefär 1 cm hög (kan vara ganska tungt så det här receptet rekomenderas inte efter ett tungt biceps pass *gah!*)

Grädda i 20 minuter ungefär sen låt det svalna i 20 minuter.

Resultat:

24 bars
vi räknade ungefär hur kcalmässigt det blev per bar och vi fick fram det till 181 kcal per bar.

Skulle vara schysst ifall någon kunde räkna ut det exakta kcalvärdet samt protein, kolhydrater osv.

Vi tyckte det här blev skitgott *drool* // vaquin & antonbiff
lite bilder:
46733
46734
46735
Vi hade lite kul och gjorde en pyramid ;p
46736

Chris-Dawg
2008-02-09, 18:32
Ser smarriga ut!:) Något jag är nyfiken på är hur värmen påverkar proteinet, vet du det?

3.1415926535
2008-02-09, 19:26
Värme påverkar inte protein sålänge det inte förkolnas som det gör när man grillar kött t ex. Däremot kan andra mikronutrienter och enzymer förstöras vid upphettning

Ondskapelsen
2008-02-09, 19:53
Finns väl även speciellt protein som sägs tåla temperatur bättre? Kan vara ett säljtrick dock om protein annars inte påverkas. Men vad vet jag. har för mig att dalblads har nått bake-pro.

vaquin
2008-02-09, 20:34
jag orkar inte tänka på om jag ska ha ett specielt protein :p jag kör på med vanligt whey ;D

Durre
2008-03-04, 22:04
Kan inte någon snäll själ kolla upp protein mängden per bar?

JoeyP
2010-07-22, 01:11
Skulle också vilja göra lite proteinbars!
Någon som har mer tips?!

PRound
2010-07-22, 06:39
Perfekt när man ska ut på utflykt någonstans!

Tack!

manekin
2010-07-22, 06:55
dom ser riktigt goda ut, och jag vill ogärna vara den som är "cranky" men vid snabb överslagsräkning är det inte lite väl lite protein per kcal?

Gosti123
2010-07-29, 21:46
Såg goda ut, men är det någon annan som har ett recept på proteinbars där inte lika många ingredienser behövs?