vaquin
2008-02-09, 16:12
Tjenna alla på kolo :) här har ni något jag och en polare satte ihop idag då vi fick för oss att baka lite bars som funkar bra innan/efter träningen, ja nu när du vill ha den.
Det här blev ungefär 24 bars.
4 dl vassle protein (vi använde vanlij men det kvittar då det inte påverkar smaken så mycket)
4 dl extra fiberrika havregryn
100g solroskärnor som man rostar i pannan (valfritt att rosta)
6 dl russin
50g pistagenötter osaltade
100g casewnötter osaltade
4 msk rågmjöl
4 tsk kanel
4 msk kakao
2 msk honung (vi tyckte det blev lagom sött men kan ha i mer om man är i behöv av rejäl sötma)
7-8 äggvitor (beroende på konsistens när du blandar)
Gör såhär:
sätt på ungen på 100c och ta fram en stor bunke (behövs då det är ganska mycket smet) lägg i alla ingredienser i bunken förutom pistagenötterna och casewnötterna. Nötterna ska du mixa i en mixer tills dessa får en pulverliknande form.
Blanda ihop alla ingredienser inklusive de mixade nötterna i bunken tills det blir en formbar smet. Häll ut smeten på en bakplåt med bakpapper på.
Nu gäller det att bre ut smeten så att den blir ungefär 1 cm hög (kan vara ganska tungt så det här receptet rekomenderas inte efter ett tungt biceps pass *gah!*)
Grädda i 20 minuter ungefär sen låt det svalna i 20 minuter.
Resultat:
24 bars
vi räknade ungefär hur kcalmässigt det blev per bar och vi fick fram det till 181 kcal per bar.
Skulle vara schysst ifall någon kunde räkna ut det exakta kcalvärdet samt protein, kolhydrater osv.
Vi tyckte det här blev skitgott *drool* // vaquin & antonbiff
lite bilder:
46733
46734
46735
Vi hade lite kul och gjorde en pyramid ;p
46736
Det här blev ungefär 24 bars.
4 dl vassle protein (vi använde vanlij men det kvittar då det inte påverkar smaken så mycket)
4 dl extra fiberrika havregryn
100g solroskärnor som man rostar i pannan (valfritt att rosta)
6 dl russin
50g pistagenötter osaltade
100g casewnötter osaltade
4 msk rågmjöl
4 tsk kanel
4 msk kakao
2 msk honung (vi tyckte det blev lagom sött men kan ha i mer om man är i behöv av rejäl sötma)
7-8 äggvitor (beroende på konsistens när du blandar)
Gör såhär:
sätt på ungen på 100c och ta fram en stor bunke (behövs då det är ganska mycket smet) lägg i alla ingredienser i bunken förutom pistagenötterna och casewnötterna. Nötterna ska du mixa i en mixer tills dessa får en pulverliknande form.
Blanda ihop alla ingredienser inklusive de mixade nötterna i bunken tills det blir en formbar smet. Häll ut smeten på en bakplåt med bakpapper på.
Nu gäller det att bre ut smeten så att den blir ungefär 1 cm hög (kan vara ganska tungt så det här receptet rekomenderas inte efter ett tungt biceps pass *gah!*)
Grädda i 20 minuter ungefär sen låt det svalna i 20 minuter.
Resultat:
24 bars
vi räknade ungefär hur kcalmässigt det blev per bar och vi fick fram det till 181 kcal per bar.
Skulle vara schysst ifall någon kunde räkna ut det exakta kcalvärdet samt protein, kolhydrater osv.
Vi tyckte det här blev skitgott *drool* // vaquin & antonbiff
lite bilder:
46733
46734
46735
Vi hade lite kul och gjorde en pyramid ;p
46736