handdator

Visa fullständig version : underarmsont


Patrik Cutler
2008-02-07, 20:19
jag har samma problem som många här på kolo. ont i underarmarna.(6 år nu) nån slags inflammation som inte vill bli bra, och som fortfarande verkar vara ett frågetecken vad det egentligen är. det gör ont när man släpper något snabbt. alla som jag har läst om som har detta har gått till olika läkare, och fått olika svar och diverse huskurer samt smärtstillande och några "sluta träna-råd". att denna skadan inte har fått ett riktigt namn med en vettig förklaring samt någon behandlingsmetod är ett mirakel av bibliska mått, med tanke på hur många som har det.

nu tänkte jag iaf gå igenom en zon-kur igen, lite längre än jag testat innan. har dock läst att nsaid-hämmare hämmar muskeltillväxten..är zon gel en nsaid hämmare? är det isåfall lika dåligt med gel som med tabletter?

har även hört talas om kortison sprutor, är det bra?

grimfish
2008-02-07, 23:10
Skador inom styrketräningen är överlag inte så kända jämfört med sådana som drabbar gemene man, det kan vara en anledning till att alla skador som uppstår på gymmet inte har några namn. I ditt fall rör det sig knappast om inflammation; det rör sig i princip aldrig - förutsatt att man inte har någon sjukdom - om inflammation när man har haft det i flera år. I ditt fall är det rimligt att tro att problemet från början uppstod i och med en överbelastning. Nu skulle det t.ex. kunna röra sig om central eller perifer sensitisering.

Zon gel är inget bra att använda i längden eftersom det kan orsaka sensibilisering eller andra hudproblem. Du frågar också om Zon gel är en "NSAID-hämmare" och förväxlar antagligen de synonyma begreppen cox-hämmare och NSAID. Det stämmer i stort att Zon gel är en cox-hämmare, men jag har aldrig hört och har svårt att tro att sådana skulle hämma muskeltillväxten.

Värktabletter hjälper antagligen inte heller över en längre period. Och kortisonsprutor kan man knappast rekommendera. Du kanske skulle överväga att gå till en idrottskademottagning.

Racso
2008-02-08, 16:35
Dragremmar och streching av underarmsmuskulatur har hjälp mig. Jag kör förövrig enbart hammar-grepp vid all bicepsträning. Jag har iaf inte ont längre, innan kunde jag inte ens curla på uppvärmingsvikter.

För mig var det inte så mycket de stora underarmsmusklerna (wristcurls funkade alldeles utmärk!), utan greppmusklerna (fingrar). Jag kunder framkalla smärtan genom att knipa ihop lill- och ringfinger hårt.


Flexor Digitorum Profundus (Mest sannolika)
http://www.rad.washington.edu/atlas/flexordigprofundus.html

Insertion
Base of the distal phalanx of digits 2 - 5

Action
Flexes distal phalanges at distal interphalangeal joints of medial four digits; assists with flexion of hand


Flexor Digitorum Superficialis (Mest sannolika)
http://www.rad.washington.edu/atlas/flexordigsuperficialis.html

Insertion
Bodies of middle phalanges of digits 2 - 5

Action
Flexes middle phalanges at proximal interphalangeal joints of medial four digits;
acting more strongly, it also flexes proximal phalanges at metacarpophalangeal joints and hand


Flexor Carpi Ulnaris
http://www.rad.washington.edu/atlas/flexorcarpiulnaris.html

Insertion
Pisiform bone, hook of hamate bone, and 5th metacarpal bone

Action
Flexes and adducts hand (at wrist)


Flexor Carpi Radialis
http://www.rad.washington.edu/atlas/flexorcarpiradialis.html

Insertion
Base of 2nd metacarpal

Action
Flexes and abducts hand (at wrist)

Racso
2008-02-08, 17:19
Kan tillägga att poängen är att avlasta greppet, som annars är aktivt i nästan samtliga övningar...

Men även att töja de muskler som annars kan vara för korta. (exempel är ju att korta lårmuskler kan ge smärtor i knäna.)