handdator

Visa fullständig version : Malto vs. Vitargo?


ManuelIT
2008-02-05, 14:52
Vad är "bäst"?
Jag har väldigt känslig mage (sjukdom...). Dextrose klarar jag inte av speciellt bra (även när jag blandar ut det mkt vatten). Malto går dock bättre. Jag undrar om Vitargo är att föredra över Malto som dryck efter träningen. Vad är skillnaden, och vad är "bäst"?

KniveN
2008-02-05, 15:33
Ska tydligen vara skonsammare för magen så det kan nog passa dig. Upptaget är snabbare med vitargo men om det kommer göra någon skillnad för träningen är tveksamt.

King Grub
2008-02-05, 15:55
Det är bara fördelar med Vitargo; kräver mindre vatten, toleras bättre av magen i stora doser, snabbare glykogeninlagring, större insulin- och blodsockerpåverkan, bättre prestation nästa pass om det är kort tid mellan dessa.

tp_88
2008-02-05, 15:58
Vitargo är dock många gånger (typ 5) dyrare än malto, frågan är om du tycker det är värt prisskillnaden, imho.

Fredrik_S
2008-03-06, 08:01
Vitargo är dock många gånger (typ 5) dyrare än malto, frågan är om du tycker det är värt prisskillnaden, imho.

typ 3.9 gånger dyrare

5 kg burk Vitargo för 895 = 179kr kg (ej letat noga kanske finns billigare)
1.5 kg Fairing fast carbs 69kr = 46 kr kg

Anders The Peak
2008-03-06, 08:10
Vitargo=Hitargo
5 kg 675,00 kr = 135:- Kg

King Grub
2008-03-06, 09:15
Vitargo är inte samma sak som Hitargo.

Anders The Peak
2008-03-06, 09:59
Vitargo är inte samma sak som Hitargo.

Jo det är det. Det end skillnaden är att den saluförs till hästar därav namnet Hitargo.

Fairing
2008-03-06, 10:17
Jo det är det. Det end skillnaden är att den saluförs till hästar därav namnet Hitargo.

Jag har hört detsamma från en herre som jobbade med att marknadsföra vitargo förut

King Grub
2008-03-06, 10:28
Råvaran är densamma, men Hitargo är betydligt mer svårblandat av en anledning.

Timme
2008-03-06, 11:40
Råvaran är densamma, men Hitargo är betydligt mer svårblandat av en anledning.

Av vilken anledning?

KniveN
2008-03-06, 12:19
Av vilken anledning?

Inte helt säker på detta men tro att det var exakt samma förut men att dom har gjort om vitargo på senare tid så att den har blivit mer lättlöslig. Detta är bara vad jag har läst på något forum, förmodligen detta.

barda
2008-03-07, 01:36
25kg malto 600:-.
25kg vitargo 4937:-
Lite skillnad är det allt?

KniveN
2008-03-07, 18:13
25kg malto 600:-.
25kg vitargo 4937:-
Lite skillnad är det allt?

Någon som hävdar annat?

loverius
2008-03-08, 23:47
Malto är billigare, frågan är ju om Vitargo är så mycket bättre om man inte ska träna samma muskelgrupp igen samma dag?

Vitargo = Hitargo, ja det stämmer till en viss del, men jag tror att Hitargo är det som i USA saluförs som WMS (Waxy Maize Starch) vilket är deras svar på Vitargo...

KniveN
2008-03-09, 06:36
Malto är billigare, frågan är ju om Vitargo är så mycket bättre om man inte ska träna samma muskelgrupp igen samma dag?

Vitargo = Hitargo, ja det stämmer till en viss del, men jag tror att Hitargo är det som i USA saluförs som WMS (Waxy Maize Starch) vilket är deras svar på Vitargo...

Hitargo säljs som hästfoder i Sverige.

IntenZe
2008-03-13, 10:25
Det är bara fördelar med Vitargo; kräver mindre vatten, toleras bättre av magen i stora doser, snabbare glykogeninlagring, större insulin- och blodsockerpåverkan, bättre prestation nästa pass om det är kort tid mellan dessa.

Wtf? Hur mycket vatten kräver malto då?

King Grub
2008-03-13, 10:58
Maltodextrinlösning blir isoton vid en kolhydratkoncentration på 15-20%, beroende på botanisk stärkelsekälla och dextrosekvivalens.

IntenZe
2008-03-13, 15:11
Maltodextrinlösning blir isoton vid en kolhydratkoncentration på 15-20%, beroende på botanisk stärkelsekälla och dextrosekvivalens.

Ehh, okej?

Rahf
2008-03-13, 15:30
Ehh, okej?

Malto löser sig i vatten vid en koncentration av ungefär 1-2/10 malto mot vatten. Skillnaden beror på källan som malto kommer ifrån. Det lät rätt i mitt huvud.

IntenZe
2008-03-13, 16:23
Har jag överhuvudtaget förstått någonting om jag drar slutsatsen att jag behöver 7.5dl vatten till 50g malto?

Sverker
2008-03-13, 19:46
Jag skulle blanda 100 g malto i 7.5 dl vatten. Det blir ungefär 12-procentig lösning.