Visa fullständig version : Hur länge kan vassle stå blandat?
I mjölk, utan att förstöras?
Alltså jag bryr mig inte om snabbheten på det, bara om hur mycket som tas upp och kan användas till fullo.
Sökte, men hade svårt att komma på sökord och jag hittade inget :smash:
Tacksam för svar.
EDIT: Samt hur mycket skada protein tar i värme, hur många % som förstörs.
EDIT: Samt hur mycket skada protein tar i värme, hur många % som förstörs.
Vad för protein, hur varmt, under hur lång tid?
Ööö ... havre, mjölk, ägg, vete.
Ööö ... havre, mjölk, ägg, vete.
Okey, en fråga av tre besvarad.
Vet inte och vet inte. Det var därför jag frågade, vill veta hur länge jag kan ha det i vilken värme utan att det förstörs större mängder.
Att mjölken ska bli sur? Någon timme bör den nog hålla iaf.
Vad ska du göra med vassleproteinet:confused:
Jag skulle aldrig låta en proteindrink så i rumstemperatur någon längre stund. Hur länge är helt beroende på hur ren shakern var, hur rent vattnet var osv. Finns alltså inget svar där.
Värme du vassleprotein upplöst i mjölk kommer mjölksockret att reagera med proteinet och du får brunfärgningsreaktion och förlust av t e x aminosyran lysin.
Du får inte alls lika stora förluster av lysin ifall du värme proteinpulvret i gröt eftersom det inte finns så mycket reducerande sockerarter där.
Blanda ner i pannkakssmeten och göra i ugnen på låg värme :(
Jaha...
Då spelar det ingen roll ifall du får 20-procentiga förluster av lysin eftersom lysinet finns i kraftigt överskott.
Oki, tack för svar Sverker, alltid lika klockrent :bow:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.