Visa fullständig version : Fryst kycklingbröstfilés hållbarhet i kyl
Hur länge tror ni att ett oöppnat paket frysta kycklingbröstfiléer håller sig i kylskåpstemperatur? Har ett ganska omodernt kylskåp, men jag tror att det är omkring 5°C.
Var inte meningen att posta denna tråden i allmänt. Rackarns.
Den passar ganska bra här ändå.. =)
Ja, i och för sig. Jag överlever. Jag överlever dock inte om ingen svarar på när jag måste tillaga mina filéer :)
Tja, imorgon är de tinade och du kan enkelt steka dem?
Jag hade tänkt det, men samtidigt hade jag tänkt använda två av filéerna till en annan rätt lite senare i veckan, om det är möjligt. Rätten tillåter nog inte förkok, i alla fall inte med samma resultat. Orkar inte äta upp ett helt kilo på en gång. Vanligtvis brukar jag laga upp allt och sedan använda succesivt, men nu vill jag inte tina maten senare i veckan.
Jag hade tänkt det, men samtidigt hade jag tänkt använda två av filéerna till en annan rätt lite senare i veckan, om det är möjligt. Rätten tillåter nog inte förkok, i alla fall inte med samma resultat. Orkar inte äta upp ett helt kilo på en gång. Vanligtvis brukar jag laga upp allt och sedan använda succesivt, men nu vill jag inte tina maten senare i veckan.
Varför inte plocka ut 2 fileer och frysa ner dom bara?
Skulle ha tänkt på det tidigare :(
Finns det ingen som bara kan säga om det funkar att ha dem i kylen två dagar eller något utan att de blir dåliga?
Skulle ha tänkt på det tidigare :(
Finns det ingen som bara kan säga om det funkar att ha dem i kylen två dagar eller något utan att de blir dåliga?
Jag har haft dom i kyl mer än 2dagar och aldrig blivit matförgiftad.
Jag skulle bara stoppa ner dom i fysen igen!
formula4shape
2008-01-21, 01:31
En tinad filé bör kunna hålla sig runt en vecka i kylen.
The_RobRoy
2008-01-21, 02:11
Helt Wild n Crazy säger jag 5 dagar som tinad i plastpåse.
Goodie! Då lär jag inte dö på två-tre dagar, helt klart. Återkommer om jag blir matförgiftad!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.