handdator

Visa fullständig version : ägg-gulan?


kaysim
2008-01-14, 13:42
När jag steker ägg att lägga på mackorna så brukar jag alltid skippa ägg-gulan (tycker det e godare med bara vitan). Häller bara ner äggvitan alltså. Förlorar jag något på det? dvs, sitter mkt av proteinet eller den lilla mängen kolhydrater i ett ägg i gulan? eller är det vitan, som jag äter, som är energirik?

King Grub
2008-01-14, 13:47
Det mesta av proteinet och fettsyrorna och energin återfinns i gulan.

Überbiffen
2008-01-14, 13:48
Äggulan innehåller mer protein än äggvitan. Du har dessutom vitaminer/mineraler/antioxidanter i äggulan.

Edit: och där var jag sent på det

kaysim
2008-01-14, 13:51
tack! ok, då blir det till att lära mig tycka om äggulan också då!=)

King Grub
2008-01-14, 14:02
Är det bara proteinet du är ute efter och den ekonomiska faktorn inte spelar roll, kan du ju bara äta fler äggvitor. Inget fel på kalorier och fett, men det är inte alla som vill åt detta, åtminstone inte alltid. Det skiljer ju trots allt runt 240 kcal mellan 100 g äggula och 100 g äggvita.

kaysim
2008-01-14, 14:09
Är det bara proteinet du är ute efter och den ekonomiska faktorn inte spelar roll, kan du ju bara äta fler äggvitor. Inget fel på kalorier och fett, men det är inte alla som vill åt detta, åtminstone inte alltid. Det skiljer ju trots allt runt 240 kcal mellan 100 g äggula och 100 g äggvita.

Ahkej! tack. Njae, men det känns nog mer värt att käka gulan också i så fall:) Inte för att den ekonomiska biten spelar någon roll. Men det e ju bara att trycka i sig gulan också! tack

Rahf
2008-01-14, 17:21
Testat vändstekt ägg? Koagulerad äggula är gött.