handdator

Visa fullständig version : Omega 3, epa


Solve
2007-12-02, 11:35
Är det sant att omega 3 (epa) kan minska muskelnedbrytningen så extremt som beskrivs i artikeln?

Kraftfullt antikatabolt

Med tanke på den forskning som finns, verkar det som EPA har en otrolig antikatabol effekt inuti i muskeln. Det innebär att EPA förebygger överdriven nedbrytning av muskelproteiner. En viktig anledning till varför EPA så effektivt minskar vävnadsnedbrytning är att den nedreglerar expressionen av gener som kontrollerar viktiga kemiska funktioner i kroppen, vilka leder till att kontraktilproteiner bryts ner i muskeln. EPA blockerar effektivt de molekylhändelser som resulterar i muskelnedbrytning.6-9

EPA är det enda näringsämne, som i studier visat sig ‘avaktivera’ den funktion i kroppen som bryter ned musklerna mest. Vetenskapsmän har sett att den här funktionen i kroppen uppregleras (aktiveras) vid kliniska sjukdomar som orsakar muskelförtvining såsom cancer och HIV. Ökad aktivitet av den här funktionen tycks bryta ner muskler och muskelmassa.6 Samma sak och funktion aktiveras när man drar ner på kalorierna.7 För att bygga en hård, muskulös fysik så måste man begränsa sitt kaloriintag. Tävlingsbodybuilders och idrottare som tävlar i viktklasser vet hur svårt det är bevara muskelmassan när man börjar dra ner på kalorierna.

EPA hämmar effektivt funktionen för muskelnedbrytning genom att minska proteasomaktiviteten. Den försvagar den ökade expressionen av 26S proteasom subunits och p42 regulatorn. Dessa proteasomer har ett samband med nedbrytningen av kontraktilproteiner.7 Vi behöver inte dra alltför många biokemiska termer, för dem behöver du inte bry dig om. Tänk bara på att EPA's kraftfulla anti-katabola effekter fungerar direkt på molekylnivå för att spara på din muskelmassa.

Sverker
2007-12-02, 12:44
Ser vi bara vilka som står bakom forskningen så ska det säkert gå att reda ut. Utan att veta vilka som utfört forkningen och var resultaten är publicerade så går det nog inte att säga bu eller bä.