Visa fullständig version : Favoritbröd
UGoFirst
2007-11-15, 21:16
Mitt favoritbröd är sånt där runt polarbröd som man köper i tuber á 30st.
Gärna med kaviar eller ost på.
Vad gillar ni att äta för bröd till frukost? Och vad har ni för pålägg på mackorna?
Alfred Nobel
2007-11-15, 21:26
Polarbröd med kaviar är en sinnesjuk kombination. Den åt jag mycket som mindre, då var det inga hinder.
Själva brödet ser jag inte som favoriten i sig när jag ska äta smörgås. För mig handlat det mycket om det som istället finns på mackan, dvs pålägget. Fast hamnar jag i en situation då jag enbart ska äta bröd och får möjligheten att välja vilt så hade jag tagit något med russin (julétider HEJ HEJ) eller nygräddad vitlöksbaguett. Där snackar vi gott bröd.
Fazer Rågform är goda, fast inget slår ett riktigt gott hembakt franskbröd!
Sirapslimpa och vörtbröd, speciellt till jul, är inte helt fel det heller.
Mega_man1000
2007-11-15, 21:38
tycken pågens råglimpa är riktigt smarrig fast kanske för litekostfibrer men godär den ialla fall;)
King Grub
2007-11-15, 21:56
1. Småfrallor, Skogaholmslimpa, Hönökaka, knäckebröd.
2. Mesmör, kaviar, keso, makrill i tomat, skivat kött, hårost, ost, mjukost, marmelad.
Eddie Vedder
2007-11-15, 22:08
Kan omöjligt peka ut ett bröd, men hursomhelst är det från mitt närmaste ICA Maxis hylla av nybakade mästerverk.*drool*
Bröd är en drog och jag är blandmissbrukare, men nybakat är iaf ohotat godast. Vilken sort spelar nästan ingen roll faktiskt, gillar att testa olika.:thumbup:
Sylt/marmelad + ost, leverpastej + delikatessgurka, messmör eller någon god tomatsås att doppa brödet i. Där är favorittillbehören.
Polarkraft Extrem - gott och mattande. Kanns inte som att kaka luft, vilket ar fallet med manga ljusare brodsorter.
Palagg nr. 1 ar jordnotssmor och korsbarssylt.
Grovt knäckebröd med kalles randiga och ägg
eller
toast med smör, ost, kött av nåt slag och tomat! *drool*
Limpa med marmelad och ost är också kanon.
Men kanonigast av allt är:
Limpa + stekta ägg + vita bönor i tomatsås + bacon
Mmmmmmmmmmmmhmmmmmmm
Finns inget som slår Juliakaka...sååå gott med ost och kaviar eller något annat gott pålägg. Tyvärr är det inte så hälsosamt. Om jag ska välja ett nyttigare alternativ så får det bli grova knäckebröd.
ICA:s nybakade Valnötsbröd är min favvo.
Jag älskar Lönnebergaskinka som pålägg. Ost är mumma också.
blekfet2
2007-11-16, 08:23
rostad limpa.
Wasa Sport, med kaviar & ost *drool*
Av hembaksvarianterna gillar jag Bananlimpa skarpt (från Rytter och Rosells kokbok). Den känns lite väl god faktiskt. Av en händelse bakades 2 st formar av detta igår. Min tur på fredagsfikat idag :mallan:
sälmannen
2007-11-16, 10:13
Saltå kvarns fullkornsbröd. Biodynamiskt odlat, kompakt och mättande som bara den :). http://www.saltakvarn.se/produkt/produktblad/1010.htm.
Ostfrallor med smör, ost och några skivor gurka :) :) :)
bulldozer
2007-11-16, 11:19
Dansk råglimpa med vällagrad ost på *drool*
Annars är eget nybakt bröd direkt ur ugnen med lite smör på så livsfarligt
att jag inte bakar bröd oftare än en gång i halvåret :em:
Allt som är nybakat, helst som jag bakat själv ;) Älskar bröd med nötter eller torkad frukt i.
Annars är skogaholmslimpa med en fet ost och skinka alt. björnbärsmarmelad gott *drool* helst med extrasaltat bregott :D
Jaha, nu måste jag gå ner och handla bröd och pålägg.
Ett grovt eller semigrovt bröd med delikatessdiskskinka eller extralagrad ost.
Jag klassar nästan makrill i tomatsås med rödlök på knäckebröd som godis.
Emil_Larsson
2007-11-16, 17:30
Kavring, tekaka, hönökakor
Skinka - tomat, Ost/marmelad, Messmör/Smältost med räksmak
hmm, jag har världens godaste macka, inget kan slå den.
Bröd: Julvört
Pålägg: Julskinka med senap på
MUMS!
Pågen Energi är inte så dumt..
Foccacia är helt jäkla underbart gott! Väldigt sällsynt men finns i min närbutik *cupid*
http://www.varldensbrod.se/focaccia_bag.jpg
http://www.varldensbrod.se/foccacia_index.htm
Hjärtegott och Pågens javisst, fullkornsruta är mina favoriter, två sorter av i princip samma bröd. Pågens osötade energi är också en klar favorit men lite för dyrt i längden...
King Grub: Skogaholmslimpa... he, he... jag har packat och fixat och donat med skogaholmslimpor ( och skogaholms övriga brödsortiment) i två år på somrar och helger som extrajobb vid sidan av juridikstudier. Jag äter helst inte skogalimpa nuförtiden, inte så mkt för att det förekommer at de legat på industrigolvet utan mest för att jag vet hur jobbigt det är att rengöra skivmaskinen och all olja som flyter omkring där. Uäck!
Animalistic
2007-11-17, 23:10
sportknäcke med kaviar + skivat ägg
Gnnngh.... :kinky:
Polarkraft Extrem. Finax osötat linfrö. Lingongrova.
:thumbup:
Mega_man1000
2007-11-18, 21:17
fast en riktig varm och god Baguette är ju aldrig fel;) men då ska det vara nån riktigt gott påläggpå eller nån röra i som typ skagen eller så!! himelskt gott
Tunnbröd och nybakta ciabattor.
Skywalker
2007-11-18, 22:40
Snoddas med massa smör och ost. Mumma för en hankatt.
Scratch89
2007-11-19, 00:25
hårost
Wtf? :confused:
OnTopic: Hönökaka, tekaka, polarbröd, Hjärtegott, Pågen Gott Gräddat, Grov franska (vad heter den? Det blir betydligt frasigare iaf.).
überstarken
2007-11-19, 01:42
En räkbaguette med majonäs och grejer, det sitter aldrig fel!
NuclearWinter
2007-11-19, 20:06
Normalt sett äter jag inte bröd på morgonen, men om jag gör det så är (förutom nybakat, varmt bröd som slår allt) Fazer rågkusar mitt favoritbröd. Kokt, skivat ägg, hoummos, mosad avokado och/eller kalkon med grönsaker är mina favoritpålägg.
Ljust bröd med ost och skinka är jag mer sugen på på kvällen, mwih (:0
Maharadja
2007-11-20, 06:39
Grovt rågbröd med massa smör, ost och parmaskinka...grymt mättande,orkar bara en halv halva ;)
sälmannen
2007-11-20, 19:07
När vi ändå pratar bröd så snubblade jag över en artikel i DN där de testat bröden fån flera av Stockholms bagerier: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2800&a=709232
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.