handdator

Visa fullständig version : vitt vin


Frau Weber
2007-11-13, 09:17
Är det alkoholen som ger det vita vinet sina kalorier eller hur funkar det? Tänkte nämligen göra vit-vinssås för att piffa till min deff, men insåg att det va rätt mkt kca (71) per dl, men jag ska ju endå koaka den så lite kanske försvinner? nån som vet?

Otto P
2007-11-13, 09:26
Är det alkoholen som ger det vita vinet sina kalorier eller hur funkar det? Tänkte nämligen göra vit-vinssås för att piffa till min deff, men insåg att det va rätt mkt kca (71) per dl, men jag ska ju endå koaka den så lite kanske försvinner? nån som vet?

Det mesta av alkoholen borde väl förångas vid upphettning.

http://www.odla.nu/forums/index.php?showtopic=20415

Frau Weber
2007-11-13, 09:37
ja det visste jag redan, om jag formulerar mig såhär då: Är det alkoholen som står för merparten av vinets energiinehåll?

Otto P
2007-11-13, 09:40
ja det visste jag redan, om jag formulerar mig såhär då: Är det alkoholen som står för merparten av vinets energiinehåll?


Aha ok. Ja det är det.
http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=12486&epslanguage=SV

Frau Weber
2007-11-13, 09:46
ahh vit-vinssås here I come...

Tack för hjälpen!