handdator

Visa fullständig version : Anka


Cilia
2007-11-10, 16:45
Jag har en bit anka som jag har tagit ut ur frysen.
Verkligen dags att äta upp den men jag har ingen fantasi.
Har googlat men inte hittat ngt jag faller för.
Jag skulle vilja göra ngt enkelt, eg bara tillaga den i ugn.

Vilka kryddor rekomenderar ni?

Cohen
2007-11-10, 21:54
Om jag var du: Duck a l'Orange!
Är kanske inte så enkelt och tillagas i ugn men GUD så gott är det.

Alfred Nobel
2007-11-10, 22:34
Sprängd anka :D *fniss*

Mirre
2007-11-10, 22:57
Du behöver inte lägga ner så stor energi på den, Cilia! Jag är inte så kräsen. Du får krydda den precis som du vill, bara den är ätlig när du tar med den till mig imorgon. :D

MyungChul
2007-11-11, 20:46
En bit anka som i filé eller en bit anka som i en halv anka?

Cilia
2007-11-11, 20:51
En bit anka som i filé eller en bit anka som i en halv anka?
som i filé


jag bara salta och peppra den
Sen hittade jag en chilipeppar som jag shopat och tänkte lite på kanske?
men jag lyckades tappa hela burken på den. Så trots att jag försökre få bort allt så blev den väldigt stark. Annars var det gott.

Stekte den bara lätt och sen in i ugn tills klar


Mirre next time *W*

MyungChul
2007-11-11, 20:56
Tycker anksmaken blir väldigt bra om man bryner på den ordentligt så man får en krispig yta och sedan bakar av den väldigt sakta i ugnen, typ 100°. Salt och peppar räcker för mig.