handdator

Visa fullständig version : Träningsprogram för en noob #648


lil frisky
2007-10-22, 20:35
Jag är en grabb på 23 jordsnurr som är lång, smal och målmedveten. Och målet jag har i sikte är en snyggare överkropp. Jag började träna för ganska exakt ett år sedan (men ser mig på många sätt fortfarande som en total nybörjare, därav rubriken) och har sedan dess ökat någorlunda successivt. Där jag befinner mig idag ser min träning ut så här:

Varje dag:
6 km på löpband (tar mig i regel strax över en halvtimme)
2 x 75 abdominal crunches (maskinen alltså, inställd på 30 kg)
75 situps

Varannan dag (utspritt över dagen i omgångar om två set var, med någon minuts mellanrum mellan dessa två):
12 x 30 armhävningar

Varannan dag (samma sak här):
12 x 15 sittande hantellyft (15 kg)

De enda ordentliga uppehåll jag gjort är för sjukdom och semesterresor. Jag antar att jag kommer korsfäst för att jag inte är så duktig på det här med vilodagar och kosthållning, men det är väl lite därför jag är här. När jag nu lägger ner så mycket tid på min träning är det ju lika bra att jag gör det ordentligt istället för att bara chansa.

Det jag vill veta, utöver att höra era spontana reaktioner på träningsschemat ovan, är väl vad jag borde inrikta mig på för att få kraftigare bröst-, arm-, axel- och magmuskler (och bli av med lite fett när jag ändå är igång). Om det är vettigt att springa så mycket när jag egentligen inte har några oerhörda mängder fett att bränna (jag kanske borde simma istället?). Om det är en dålig idé att sprida ut träningen över dagen istället för att köra koncentrerade pass (jag föredrar mitt nuvarande upplägg men tar tacksamt emot tips). Hur jag borde lägga upp mitt ätande kring allt det här. Om jag är en total idiot som knappt använder några maskiner (än så länge). Och så vidare.

Jag förstår att Kolozzeum-forumet svämmar över av såna här frågetrådar och ber om ursäkt för att jag utsätter er för ännu en, men det är svårt att få svar på alla sina frågor genom att söka enskilda trådar eftersom varje fall förstås är unikt. Sedan har jag inte stenkoll på all kroppsbyggarlingo heller, vilket väl får mig att framstå som en ännu större noob.

Tack på förhand till alla som orkar bidra med sin visdom!

zeusden1
2007-10-22, 20:42
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=10855
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=9555 http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=19350