handdator

Visa fullständig version : wtf? Matlagningsvinet har kolsyrat sig!


Fed up
2007-10-17, 17:13
Håller på att göra quornfärssås här och skulle ha i en skvätt rött matlagningsvin, så när jag häller i så beter det sig som fucking hallonsoda. Är detta farligt på nåt vis? Hoppas fan inte, för då är all mat förstörd!
Flaskan var öppen och har varit så ett par månader, står på att den ska hålla sig öppen i fyra månade och mycket längre än så har den inte stått.
Vad har skett med den? Jäst?

Racso
2007-10-17, 17:33
Troligtvist jäst:

"Vitt vin som jäser en andra gång på flaska och som sedan lagras i de berömda kalkstenskällarna i området, bildar under denna tid en ansenlig mängd bubblor som är karakteristiskt för just champagne."

http://www.sr.se/cgi-bin/varmland/program/artikel.asp?ProgramID=2153&Artikel=1637875

panzerpig
2007-10-17, 18:45
mm, efterjäst har jag för mig att det heter, det är som sagt så man gör champagne :)

Snafu
2007-10-17, 18:46
Det hände med ett paket äppeljuice för mig också.