handdator

Visa fullständig version : Sadlar om till tyngdlyftning


Sidor : [1] 2 3 4 5

C.E.J.
2007-10-03, 17:56
Då har man alltså hittat till kolozzeum. Eftersom jag inte varit aktiv här förut får det här första inlägget bli en liten presentation *whistle*

Vem är jag? Jag är en 22-årig kille som bor i Umeå, ursprungligen från Uppsala. Började på sociologiprogrammet (inte samma som socionom) denna termin och den utbildningen är tre år.

Varför kolozzeum: Hört mycket gott om det. Har tidigare varit (eller snarare är) aktiv på flashback, dock under ett annat nick (guldstjärna till den som listar ut vilket ;) ). Har hört att trevnads- och kunskapsnivån här är högre, bra anledningar till att regga sig här alltså. Hur aktiv jag kommer vara vet jag inte, inte mycket till en början iaf.

Träningsbakgrund: Började träna styrketräning oktober 2005, då på en vikt av 55kg (är 170cm lång). Har tagit mig igenom en bunt träningsprogram, men i allmänhet har jag föredragit basövningar och lägre reps (avskyr att gå över 10). Utöver styrketränandet har jag ingen bakgrund inom idrott och har heller aldrig varit intresserad av att se på det. Har åkt skidor och skridskor på vintern as far back as I can remember, det är väl typ allt. Numera motionerar jag också - det betyder gå eller cykla - en timme på de dagar jag inte styrketränar.

Uppnått på/genom gymmet: Jag började alltså på en vikt av 55kg. Gick upp till 64kg under 2005 men sen tog det stopp. Gick inte upp ett kilo (bokstavligt talat alltså) under 2006, men älskar man att styrketräna gör det ju inte så mycket. Efter ett år tog jag tag i kosten ordentligt (hade haft bra kostplan förut, men följde den inte), och nu under 2007 lyckades jag gå upp till en "toppnotering" av 79.6kg @ 16% BF, detta var i mitten av augusti. Efter det påbörjade jag en oseriös deff, inte för utseendets skull utan för bekvämlighets skull. Jag gick ner till ungefär 76kg @ 12% BF när deffen ersattes av svält - gick på ungefär 0-500kcal/dag i 2-3 veckor, detta pga. problem med CSN. Nu ligger jag kanske på 1,500-2,000kcal/dag, fortfarande för lite men bättre. Vet inte min vikt nu men skulle väl gissa på 73-74kg.
Styrkemässigt har jag rimligen världens sämsta gener. Mitt max i marklyft ligger väl runt 100kg (200kg med hantlar), knäböj kan jag klämma ut några reps på 60kg och bänkpress några reps på 50-55kg. Inte för att styrka har varit mitt mål tidigare, men ändå. Kan nog inte göra en enda chin-up heller.

Inställning till träning: Många nybörjare, inte bara inom träning, skjuter först och frågar sen. Sån är dock inte jag, utan kollade först upp hur man tränar och hur man utför övningar korrekt, sen började jag träna. Till en början gjorde jag dock misstaget att göra lite väl mycket isolationsövningar, men jag lade undan de flesta efter ett tag (förutom för armarna :D ). Gillar att träningen är så minimalistisk som möjligt, dvs. hantlar och skivstänger, kanske pyttelite kabel... och vikterna ska helst lyftas från golvet och inte från en ställning när man ska påbörja en övning ;)

Inställning till kost (hur jag äter): Har hög förbränning så under årets bulkande har jag hållit ett energiintag på 55kcal/kg kroppsvikt. Kommer dock att sänka detta intag nu när jag börjat med tyngdlyftning och fokusera på s.k. "lean gains" istället. Protein brukar jag ligga lite bekvämt så där på "1g per pound bodyweight", kolhydrater minst 5g/kgbw men ofta har jag legat högre (10g/kgbw) - pallar inte low-carb - och fettintaget har varierat, men oftast 20-30% av totala energiintaget. Kommer nu ligga på 20E%. Aptiten är det väl inget problem med, däremot hatar jag att slösa bort mitt liv på att göra iordning mat och äta den, så föredrar sånt man bara kan plocka eller tillaga extremt lätt. Har förespråkat "dirty bulk fo' life" men har aldrig varit riktigt dirty (det är ju dyrt). Nu kommer jag dock fokusera på clean mat, t.ex. kommer jag äta havregrynsgröt (som jag undvikit pga. tönthypen kring det bland byggare), mörkt bröd, olivolja istället för smör, osv. Tonfisk kommer jag aldrig nånsin att äta frivilligt. Det är äckligt, hypat och packat med tungmetaller, no thanks. Min huvudsakliga proteinkälla är proteinpulver, eftersom jag inte äter "lean meats" (har tröttnat) och rött kött får man ju magcancer av.

Kosttillskott: Försöker vara hyfsat minimalistisk på den fronten. Använder produkter från Optimum Nutrition och ibland från NOW (gillar deras specialprodukter); proteinpulver, kreatin, maltodextrin, omega-3 och en multi. Finns en massa annat som jag skulle vilja använda (t.ex. P-kolin och -serin), men tycker det är onödigt när jag har begränsade tillgångar.

Tyngdlyftning: Såg det på tv i våras nån gång, typ 85kg klassen eller nåt sånt, tyckte det var häftigt så sa till mig själv att det ska jag börja med när jag flyttar till Umeå. Hade första sessionen den 11:e september (oh happy days!) och kör nu två olika pass som min tränare gjort åt mig, två gånger i veckan (totalt fyra alltså). De ser ut så här:

Pass I:
Frivändning, 4x4-5 (tränar här på 45kg)
Stöt, 4x2-3 (32.5kg)
Kabelrodd, 4x8
Press bakom nacken, 3x6
Knäböj, 5x6
Lårcurls, 3x8-10
valfri mag- och ländryggsövning, 3x10-12

Pass II:
Ryck från hängande, 5x4 (30kg)
Rycknedsittning, 4x5
Hantelpress, 4x8
Bänkpress, 4x6
Knäböj fram, 4x6
Vadpress i hacklift, 3x10-12
valfri mag- och ländryggsövning, 3x10-12


Så, det var väl allt. En jävla massa, men å andra sidan behöver ingen fråga nåt nu :D

ramagoen
2007-10-03, 18:00
ska följas! ;)

RassK
2007-10-04, 16:19
Ser intressant ut ;)

C.E.J.
2007-10-04, 17:50
Kul med lite "uppvaktning" eller vad man ska säga, ska följa era också.

Idag var det tänkt att det skulle bli första uppdateringen, hade planerat att köra pass II. Dock så fastnade jag först på toan (jävla fiberhavregrynsgröt) och sen halvvägs ut ur lägenheten kom jag på att jag inte har några pengar till buss, och det är för långt att gå. Drygt! Så, dagens pass skjuts upp till imorgon istället, inte så kul när man ser lika mycket fram emot lite ryckande som en heroinist ser fram till morgonens första dos. I vanlig ordning är jag på gymmet (Sporthallen, glömde jag nämna) runt 18.45 och passet brukar ta 1.5-2h, så det kan kanske vara en idé att kolla förbi den här tråden runt 22 den kvällen, om man är intresserad.

(jag kan verkligen inte hålla mig kort!)

C.E.J.
2007-10-05, 22:30
Idag kom jag iaf iväg till gymmet, skönt. Blev typ det längsta gympasset i mitt liv, nästan tre timmar. Imorrn är det tävling i tyngdlyftning som hålls i Sporthallen, så idag höll de på att plocka undan motionscyklar, bänkpresställningar osv, samtidigt som stans alla styrkelyftare bestämt sig för att träna, så skivstänger eller utrymme fanns det inte precis gott om. Jag vart faktiskt tvungen att skippa ryck från hängande och rycknedsittning som första övning, och började istället med de mindre övningarna, t.ex. hantelpress, sit-ups, hypersträck, såna. Hoppade även över vissa. Mot slutet lyckades jag iaf få tag på en stång och adekvat utrymme, så började med de riktiga grejerna.

Min tränare var där för att hjälpa till att flytta runt grejer inför tävlingen, men tog sig tid för att kolla in min teknik. Hann inte med så mycket innan han anmärkte på hur jag "reste mig" eller hur man ska säga, så vi övade på den biten istället för att rycka. Lyckades få in rätt teknik till slut så då gjorde jag några set på 30kg.

Dagens pass kändes rätt otillfredställande så jag fick för mig att maxa i stöt (bara stöt, inte frivändning med stöt). Jag nådde 42.5kg och försökte på 45kg men det gick inte - jag får skylla på att jag hade kört en massa andra övningar innan :D

Så det var det. Riktigt ostrukturerat pass, och missade en del övningar, i fortsättningen kommer jag dock skriva upp varenda övning, set, reps osv. Känns inte relevant att återge vad jag klarade idag (det gick riktigt bra) eftersom jag inte var "föruttröttad" innan jag började med de mindre övningarna. Nästa pass blir gissningsvis på tisdag (9/10).

simpan
2007-10-06, 00:18
Spännande att följa! Tränar oxå på sporthallen så lär ju se dig där någon gång! Lycka till :)

C.E.J.
2007-10-09, 21:53
Tack simpan, ska kolla in din dagbok också. Vi ses säkert nån gång ;)

Dagens pass gick riktigt bra. Var en del icke styrkeatleter där och tog upp plats, men sen såg jag en öppning och tog mig en stång och började:

Frivändningar (4x5): 45kg, 45, 45, 45 (20:e reppet gick sig inte, exhausted)

Frivändningarna var jättebra. Min tränare sa ingenting först och jag tänkte men vafan är det som är fel nu då, men i mitt tredje set sa han att det såg mycket bra ut. Gott.

Överstöt (4x3): 32.5, 32.5, 32.5, 37.5

Här gick det mindre bra. När jag visade först med "the broom stick" sa han att det var jättebra, men med stången var det sämre. Av nån anledning gör jag inte ett propert utfall. Tränarn rådde mig på sista setet att höja för att det skulle bli mer att kämpa mot och därmed bättre utfall. Utfallet blev bättre, men var inte nöjd med överstötarna i allmänhet.

Skivstångsrodd (4x5-6): Kabelrodd var egentligen planerad men tränarn tyckte jag skulle göra denna istället, så i denna övning försökte jag bara hitta en proper vikt. Det landade på 6x40kg.

Press bakom nacken (3x6): 8x25, 6x26, 6x26

Knäböj (5x6): 6x56, 6x57, 6x60, 6x60, 6x61 (upp från 56 som träningsvikt)

Lårcurl (3x8-10): 12x15, 11x16.25, 10x16.25

Sit-ups (3x10-12): 12x2.5 (utöver BW förstås), 12x2.5, 12x3.75

Hypersträck (3x10-12): 12x5 (gjorde väldigt snabba reps), 12x5, 10x5


Tommy (min tränare) snackade en hel del med mig om svaga sidor, vikten av bålträning och gav lite tips på magövningar. I fortsättningen måste jag bli bättre på att ta bålträningen seriöst och variera!

C.E.J.
2007-10-10, 22:09
Note(s) to self:

Vägde mig häromdan, då vägde jag 73.5kg med kläder och skor på, så kanske 71.5-72kg naken? (<160lbs) Kommer nog låta vikten falla, kanske deffa, eller så får det bli crash diet, så att säga. Menar inte att jag svälter mig, utan äter helt enkelt så det är "bekvämt". Är iaf väldigt lite, men betvivlar att jag kommer äta mer, möjligtvis slänga in 1-2 portioner ON Whey Gold Meal här och där (när jag får pengar). Kosten nu ser ut ungefär så här:

Måltid 1: 5 skivor bröd (211g), olivolja (30g), makrill (ungefär en burk), 1/3 liter mjölk (ca. 1,100kcal)
Måltid 2: 1 port. ON Whey, 2dl mjölk (240kcal)
Måltid 3: 2 port. havregrynsgröt, drygt 130ml mjölk (352kcal)
Måltid 4 (post-workout): 68g malto, 50g ON Whey, 1/3 liter mjölk (708kcal)
Måltid 5: 4 stora ägg (ca. 300kcal)
hela dagen: 1 liter juice (500kcal)

Totalt: 3,200kcal - inom mitt mål iaf, där ser man. Nu, åter till Simpsons...

C.E.J.
2007-10-12, 12:13
OK idag funkar internet. Gårdagens pass:

Hade tänkt börja med ryck, men någon tyckte det var nödvändigt att använda de stora femmorna till EZ-bar curls, så gjorde från hängande. Sen fick jag göra ryck från ljumsken, ingen aning om vad det kan tänkas heta. 30kg på dessa.

Rycknedsittning (5x4): 25, 25, 25, 27 (gjorde bara fyra set)

Ryckpress: helt ny övning för mig, fan vad jobbig den var. Gjorde kanske 2x6 med stången...

Bänkpress (4x6): 10x40, 8x45, 6x47, 8x47 (får bli 50kg nästa gång)

Knäböj fram (4x6): 8x40, 6x45, 7x45, 7x46

Vadpress i hacklift (3x10-12): 12x90, 10x100, 10x100

Hypersträck (3x10-12): 12x5, 12x5, 11x5 (ska prova med 10kg nästa gång)

För magen gjorde jag två nya övningar idag. Den ena ställer man en stång på golvet och rör åt sidorna, och så gjorde jag benlyft. Den första måste jag ha gjort fel på, för den kändes inget.

C.E.J.
2007-10-13, 17:00
Det går bara bättre och bättre. Vem kunde tro att det lönar sig att äta rätt och supplementera korrekt med kreatin? *whistle*

Frivändning (4x5): 45, 45, 45, 1x50, 1x52.5, 1x55, miss på 57.5 (inte den bästa tekniken på de där sista)

Överstöt (4x3): 37.5, 37.5, 37.5, 1x40, 1x42.5, 1x45

Skivstångsrodd (4x5-6): 8x40, 6x42.5, 6x42.5, 5x45 (missade sjätte repetitionen på sista)

Press bakom nacken (3x6): 10x26, 7x27.5, 7x27.5

Knäböj (5x6): 6x60, 6x65, 6x65, 6x65, 6x70

Lårcurl (3x8-10): 10x17.5, 10x20, 7x22.5

*magträning

Hypersträck (3x10-12): 12x5, 12x7.5, 12x7.5

*Supersetade benlyft och sit-ups.

Förbättring på varenda jävla övning alltså, fan va kul! Tror jag sträckte mig lite i högra låret (precis där rumpan övergår till lår) under tredje eller fjärde setet av knäböj. Det ni ser här är i regel personbästa, t.ex. knäböjen. Så, mycket trevlig dag idag :naughty: Ska prova högre vikter på överstöten, men jag gör skitdåligt ifrån mig på utfallet. Jag vet ju hur man gör, så varför gör jag inte ett propert utfall *mini*

bubbe
2007-10-13, 17:04
Klart det går bättre!

Ju längre man tränat ju bättre resultat, så håll i bara så kommer resultaten att fortsätta uppåt.

Ska bli kul att följa din utveckling i OL, är själv nybörjare med ollning men kommer naturligtvis inte utvecklas lika bra pga åldern.

C.E.J.
2007-10-14, 20:26
Har du ingen journal då, bubbe? Skulle vara kul att följa. Med mina usla styrkegener kan du nog vara hur gammal som helst och ändå bli 10ggr så "stark" som mig.

Dagens pass:

Tommy var oväntat där idag (jag tränar 2ggr/vecka med tränare och 2ggr utan), så då kunde jag få lite feedback på ryck som jag tänkt köra. Det blev lite blandning mellan ryck, ryck från hängande, ryck från ljumsken, träna teknik med "the broom stick". Provade även ryckdrag, men det fick jag verkligen inte till, jag var rätt ut sagt usel. Låg på 30kg i rycken iaf, som vanligt.

Rycknedsittning (4x4): 27.5, 27.5, 27.5, 27.5 (denna övning gick sådär, en hel del missar)

Hantelpress (4x8): 8x12.5, 9x12.5, 7x12.5, 7x12.5

Bänkpress (4x6): 6x47.5, 6x47.5, 6x50, 4x50 (fjärde och sista repetitionen gick riktigt tungt, en på gymmet kom fram och var nära att passa, men jag lyckades)

Knäböj fram (4x6): 6x45, 6x47.5, 6x48.5, 6x50 (gick smärtfritt denna gång jämfört med senast, var väl kanske lite mer fusk men fan inte mycket alltså, klart godkänt)

Vadpress i hacklift (3x10-12): 12x100, 10x110, 10x110

*Magträning

Hypersträck (3x10-12): 12x7.5, 12x8.25, 12x10

*Gjorde två övningar, en där man sitter på golvet och svingar en vikt fram och tillbaka, samt benlyft. Ang. bålträningen kommer jag nog upphöra med att återge den när jag väl fixat ett större övningsutbud.

Innan hypersträcken försökte jag maxa i ryck, men det var doomed to fail efter all övrig träning. Försökte på 35kg men inte fan gick det. Visst fick jag stången över huvudet två ggr, men no way att de lyften skulle ha räknats som godkända.

Nu ska det bli skönt med 48h vila, ska börja på sjätte säsongen av Simpsons nu. Imorrn är det föreläsning kl 8.30, yaaargh!

bubbe
2007-10-14, 22:04
Klart man har journal, hur ska man annars kunna följa utvecklingen? *kissass*

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=69047

Fast det är bara i slutet som jag ollar, annars är jag ju egentligen styrkelyftare.

simpan
2007-10-14, 22:24
Alltid skönt att slå person bästan i övningarna :), kämpa på!

C.E.J.
2007-10-16, 23:18
Fina lyft bubbe, förstår inte vad du menar med "inte utvecklas lika bra", du är ju lååååååångt starkare än mig.


Gårdagens (071016) pass:

Frivändning (4x5): 45, 45, 45, 45 (mycket bra fångat på alla set)

Överstöt (4x3): 36, 37, 37, 1x45, 1x47.5, 1x50 (nytt pb alltså, kan säkert gå högre. utfallen var som vanligt skitdåliga, mer vikt?)

Skivstångsrodd (4x5-6): 6x42.5, 6x42.5, 6x43.5, 6x44.5

Press bakom nacken (3x6): 8x27.5, 6x30, 6x32.5 (kul att jag kunde slänga på 5kg bara så där)

Knäböj (5x6): 6x67.5, 6x67.5, 6x67.5, 6x67.5, 5x72.5 (sjätte repetitionen var typ 10cm djup)

Blev ingen lårcurl eller bålträning, illa, men jag var riktigt trött och den nödvändiga utrustningen var upptagen men jag ville inte vänta. Provade att göra utfall för baksida lår, men pga. sträckningen i höger lår var det totalt omöjligt. Sträckningen blev inte precis bättre av nytt pb i knäböj heller, gör ont - alltså ont, strålande smärta, tolererbar förvisso men ändå - att resa sig från en stol, gå upp för trappor osv. Imorrn åker jag iaf in för ett extrapass där dagens missade bålträning och lårcurl får ingå... och kanske smyga in ett maxförsök i ryck *whistle*

simpan
2007-10-17, 00:02
Lycka till om det blir ett maxförsök! :)

C.E.J.
2007-10-18, 21:43
Blev ingen maxning simpan, men se nedan...

Dagens pass:

Ryck (5x4): 30, 30, 35, 35, 35 (gick mycket bra, höjde träningsvikten till mitt "max"... vilket väl säger en del om hur mör man är efter ett helt pass, se tidigare inlägg... ett problem är att jag skjuter bak ena benet)

Rycknedsittning från midja: brukar köra rycknedsittning från axlarna, men idag blev det från midjan. Svår övning, gjorde med kvasten och nån 15kg stång. Vanliga stången gick icke.

Hantelpress (4x8): 8x12.5, 8x12.5, 8x12.5, 8x12.5 (gick rätt smärtfritt, hade det funnits 13-14kg hantlar hade jag använt dem)

Bänkpress (4x6): 6x50, 6x50, 6x50, 6x50 (med damstång, så fick lägga på 5kg extra, men totalt 50 alltså. Gick rätt bra faktiskt, hade jag haft en passare hade jag lagt på nåt extra kilo)

Knäböj fram (4x6): 6x50, 6x52.5, 6x52.5, 6x52.5 (ökning alltså, gött)

Vadpress i hacklift (3x10-12): 12x110, 12x110, 10x110

plus bålträning förstås. Inte precis ett dåligt pass efter att ha sovit noll timmar natten innan. Ska bli skönt med 48h vila till nästa pass, och 72h vila till nästa Pass II. Mitt malto har tagit slut så jag beställde en ny påse, så ringde de igår och sa att det skulle komma idag. Hade det det? Nix.

Börjar närma mig mitt första mål för totalen, nämligen 91kg, eller för att uttrycka det annorlunda, 200lbs. Med 50kg i överstöt som pb behöver jag 41 i ryck, samtidigt är jag säker på att jag kan klara mer där bara jag slutar larva mig med dåliga utfall. Nu när jag fått upp lite styrka i benen också borde det gå bättre, så provar nog att maxa på lördag i överstöten - eller stöten, snarare. Klarar jag 55kg räcker det ju med 36kg i ryck, vilket jag rimligen borde klara om jag tränar på 35kg. Jag är fan pinsamt svag alltså, men aja...

flubbe
2007-10-20, 20:41
Ser bra ut! Tränade du i onsdags? Jag tyckte jag såg en kille som jag inte sett förut som höll på med sl- övningar då. Tränade du med en lång brun tröja?

C.E.J.
2007-10-20, 23:07
Ser bra ut! Tränade du i onsdags? Jag tyckte jag såg en kille som jag inte sett förut som höll på med sl- övningar då. Tränade du med en lång brun tröja?

Nope, som du ser tränade jag inte då, plus att jag inte tränar styrkelyft, se denna journals titel :P Brukar värma upp i svarta/mörka mjukisbyxor och luvtröja, sen tränar jag i vit t-shirt och svarta Gasp-shorts. Det är jag ;)

C.E.J.
2007-10-21, 19:56
Missade gårdagens pass pga. mina störda sömnvanor. Dagens pass:

Ryck (5x4): 35, 35, 35, 35, 3x37.5 (provade lite överstötar också, hade kollat in lite träningsvideor med ramagoen, Rezazadeh och Dimas och fick lite insikt om hur man ska göra. Gick bra med 40 eller nåt sånt, mindre bra på 55, kanske är en vanesak, ska iaf träna överstötarna på detta "nya" sätt fr o m nu. I övrigt fick jag till shruggen bra i rycken)

Rycknedsittning från midjan: här gjorde jag 3x6 med 15kg. Känns så jävla konstigt att göra övningar där man inte tar i.

Hantelpress (4x8): 11x12.5, 9x12.5, 8x12.5, 8x12.5 (eftersom jag inte är stark nog att öka till 15kg hantlarna valde jag att göra så många reps som möjligt istället)

Bänkpress (4x6): 6x50, 6x50 (oj så tungt! var inte särskilt peppad och när det gick tungt så sket jag i det - ja, jag är en dålig människa)

Knäböj fram (4x6): 6x52.5, 6x52.5, 6x55, 6x55 (här gick det bra. 52.5 gick lätt, så ökade till 55, vilket var tungt men kändes bra. Nästa gång blir det ytterligare viktökningar, no doubt)

Vadpress i hacklift (3x10-12): 10x110, 10x110, 11x110 (usch här gick det dåligt, kändes riktigt tungt redan på de första repetitionerna)

Bålträningen gjorde jag i nån maskin för magen och hypersträck med 12.5kg för ryggen. Nästa gång blir det 15kg i hypersträcken. Maskinen kändes bra iaf, kändes som att den tog.

Eftersom jag nu har klarat stöt på 55kg och ryck på 37.5kg har jag uppnått mitt första mål i totalen, 91kg/200lbs, med 1.5kg marginal - 92.5kg. Trevligt. Nästa mål: 100kg. Det kräver ett ryck på 40-45kg och en stöt på 55-60kg.

I överstötarna jag gjorde idag, när jag alltså gjorde rätt (pressa upp vikten med benen och inte så mycket med axlarna), fick jag till utfallet mycket bra och snabbt. Känner mig jävligt nöjd, nu gäller det som sagt att göra rätt teknik på 55kg också, så kanske inte 60kg ligger så långt bort.

ramagoen
2007-10-21, 20:07
fina pass

kul att man kan va lite inspirerande iaf :D

C.E.J.
2007-10-22, 19:24
Tills nästa sommar ska jag deffa, har jag bestämt, se vad som finns under. Då har jag tränat i 2.5 år, tycker mig nog ha rätt till en deff då. Ner till 10% BF kanske, dvs. ungefär 3kg med nuvarande vikt (uppskattat, har ej min caliper i Umeå). Låter väl ambitiöst va :D Fast kommer det nån ev. tävling i vägen (ja tack) och jag inte behöver gå ner i vikt inför den, så blir det ingen deff.

Dear diary... Har kollat på lite "styrkevideor" idag, lite OL och lite SL. I en video gör Rezazadeh 210kg i ryck på 2.5 sekunder - raw förstås, finns inget annat. Han är 185cm lång och det är ungefär ens kroppslängd som man lyfter. Andy Bolton å andra sidan knäböjde 510kg på 6 sekunder, han är ju rätt lång också så låt oss uppskatta squat-sträckan till 1 meter. Detta gör han alltså med utrustning. Nu greppade jag aldrig hur man räknar in momentarm, så jag skippar den biten och utgår från att en maskin gjorde dessa båda lyft, rakt upp, på den angivna tiden. För Rezazadehs lyft blir effekten 1526.028W, och för Boltons lyft 834.7W. Boltons rekordlyft i squat är 550.5kg, jag har dock inte sett nån video på det. Om han med det lyftet ska komma över Rezazadehs effekt måste han göra lyftet på circa 3.5 sekunder. 5 myror är fler än 4 elefanter. Nåt att tänka på :Virro

C.E.J.
2007-10-23, 23:39
Passet från 23/10:

Frivändning (4x5): 45, 45, 45, 45 (första setet var skit, sen gick det bra)

Överstöt (4x3): 37.5, 37.5, 2x40, 3x40 (gick bra efter ett tag, ökade på min tränares uppmaning - då är det ju extra kul att öka)

Skivstångsrodd (4x5-6): 6x45, 6x47.5, 6x47.5, 6x47.5 (ökade inte ytterligare för jag småfuskade lite)

Press bakom nacken (3x6): 6x32.5, 6x32.5, 6x35

Knäböj (5x6): 6x70, 6x70, 6x70, 6x70, 6x70 (åh fyfaan va tungt! absolut ingen ökning till nästa gång)

ingen lårcurl för jag var död. Bålträning gjorde jag sit-ups med 5kg och hypersträck med 15kg (ganska otympligt, finns det inga mindre vikter på 15kg?).

Bra pass idag eftersom det gick bra med stötandet. Körde rödingarna på knäböj, det var kul, inga klovar dock, men det kommer. Nu är det 48h till nästa pass och 96h till nästa Pass I, skönt. Undra hur mycket Steve Reeves klarade i ryck och stöt... och alla andra övningar för den delen. Med Steve Reeves som mitt nya kroppsideal ska jag i god strandraggarstil lära mig att göra en massa sit-ups, så fr o m nu kommer jag alltid att träna sit-ups till bålträning, med vikt när jag gör den som huvudövning och utan vikt när jag gör nån annan övning. Yeah!

http://www.schwarzenegger.it/mro/reeves/sr37.jpg

simpan
2007-10-24, 13:57
Grymt med 5 set knäböj!

C.E.J.
2007-10-25, 10:43
Hehe ja det var riktigt tungt. Men hur många set kör inte ni styrkelyftare liksom? ;)

I helgen kommer mina föräldrar hit och hälsar på, plus att jag ska göra högskoleprovet på lördag, så det blir ingen träning då. Blir Pass II (ryck) idag, sen 120h vila. Så, hade tänkt överträna mig lite, om jag orkar, men jag ska lätt slänga in lite marklyft, se om jag förlorat i styrka för att jag inte tränat den övningen, eller om jag ökat tack vare tyngdlyftandet. Börjar på 70-80 och rör mig uppåt mot 100. Pb är typ 2 på 90-95 (minns inte, men då var den begränsande faktorn greppet). Får se hur det går...

C.E.J.
2007-10-25, 20:41
Dagens pass. Endast löpande text idag.

Jahapp. Sen jag började med tyngdlyftning, dvs. ungefär 1.5 månad sen, så har det gått bra. Tekniken tar ju ett tag att få in, så ibland har den ju inte alltid varit den bästa. Ändock, såvitt jag kan minnas har varje pass ändå varit bra, jag har fått upp vikten, klarat alla lyften osv. Men, jag gissar att som i varje atlets träningsliv så kommer det ibland dagar när allting går skit. Idag var det en sån dag för mig. Började med ryck, ett set på 35kg, gick bra. Sen ökade jag till 37.5kg (för jag hade för mig att det var min träningsvikt - nu ser jag att så inte är fallet, men varför höjde jag då senast?). Gjorde alltså 4x4 på 37.5kg, och runt hälften av dem misslyckades. Några räddade jag dock nätt och jämnt, och då blev det rätt härliga, djup fångningar. Det var rätt trevligt åtminstone. Eftersom 37.5 gick så jävla uruselt iaf så gjorde jag inga som helst försök på 40+, det hade varit lönlöst. I denna mörka stund känns 45+ i ryck myyyycket avlägset.

Därefter marklyft. Har alltså gjort 2x90-95kg som bäst, så jag började självsäkert med 70kg. Åh så tungt det var, plus att greppet var åt helvete. Gjorde 6x70, sen 5x75. Därefter la jag på och gjorde singlar upp till 87.5kg. Det gick, men då var stången nere vid sista knogen, så att säga. Hade det varit styrkelyfttävling hade jag säkert tappat stången innan domar'n hade givit klartecken att släppa.

Efter två misslyckanden i rad var det dags för militärpressar, och det gjorde jag utan några som helst pretenser, så började med stången. Gick lätt, sen la jag på till 30kg tror jag, men var allmänt omotiverad så sista två (gjorde 8 reps) hjälpte jag upp med lite studs.

Sen var det knäböj fram, 4x6. Senast hade det ju känts bra och jag hade sagt till mig själv att jag garanterat skulle öka denna gång, så jag sken upp en hel del. Började med 50kg, det var easy peasy - började på den vikten därför att de förhatliga innebandytjejerna var där idag och jag orkade inte gå runt bland de fånskallarna och leta efter 1.25-orna - tror jag är den ende på gymmet utöver innebandytjejerna som använder dem alltså. Sen gick jag rakt på 55, bara för att kolla så det gick bra, och det gjorde det. Sen upp till 57.5kg. Gjorde 6 reps, bra djup också, bra teknik i allmänhet. Sista setet gjorde jag 5 reps, men jag var ändå nöjd. Kul!

Bålträning bestod av mage i maskin (35kg) och hypersträck (17.5kg), som jag gjorde rätt omotiverad.

Mina misslyckanden idag vägs nog fan upp av att äcklet i min klass blev tillsagd idag, fyfan vilken lycka alltså. På bred värmländska säger jag bara: Jag hatar honom verkligen.

C.E.J.
2007-10-30, 22:29
Dagens pass:

Frivändningar (4x5): 45, 45, 45, 45 (gick bra, sista två repetitionerna blev styrkevändningar, oops)

Överstöt (5x2): 40, 40, 40, 40, 40 (gick också bra, frågade Tommy om jag skulle öka för att det kändes lätt eller stanna på samma och finslipa tekniken, men han tyckte att jag kunde lägga på 5kg, kul! han sa också redan på första setet att jag bara skulle göra 2 reps per set, så jag föreslog 5x2 i fortsättningen och så blev det. utfallet gick bra också, förresten)

Stångrodd (4x5-6): 6x45, 6x47.5, 6x47.5, 6x47.5 (de där extra 2.5kg känns, men nästan gång kanske lite mer fibrer rekryterats och jag kan köra på 50?)

Press bakom nacken (3x6): 6x35, 6x35, 4x35 (hohoho här gick det inte så bra kanske, ahem...)

Knäböj (5x6): 5x70, 6(?)x60, 6x60, 6x60, 6x60 (bad Tommy kolla hur min teknik och mitt djup var, om det kanske var för tungt, men det såg bra ut. han föreslog att jag skulle sänka vikten lite och göra explosiva reps i fortsättningen, så så får det bli...)

Lårcurl (3x8-10): 10x15, 10x16.25, 8x20 (lol, finns inget mer att säga)

Bålträning gjorde jag sit-ups med 5kg och hypersträck med 15kg.

Bra pass helt enkelt, mycket trevligt att överstötarna förbättrats så pass. On a different note... Ungefär mitt i lårcurlandet kom discokungen till gymmet. Uppvisade ett par imponerande armar fastsatta på en pinne. Såg ut som ett träd där stammen var smal som en kvist och grenarna tjocka som en stam. Först supersetade han tunga, full extension skivstångscurls med lätta (90 reps räknade jag det till) crunches. Sen supersetade han hantelcurls med sit-ups i en sån där ställning där man låser benen och lyfter upp överkroppen. Utöver detta uppvisade han en lagom gay frisyr, lite busigt spretandes (sånt gillar tjejerna på stranden), häng på shortsen, samt silkesstrumpor uppdragna till max (där shortsen slutade), såg lite ut som att han hade strumpbyxor. Yeah buddy, light weight!

simpan
2007-10-30, 22:55
Haha, roligt skrivet om Discokungen där ^^. Tycker ändå det är ovanligt få som bara verkar köra bröst och biceps. Betydligt fler som kör böj och mark på sporthallen än på tenton iaf!

C.E.J.
2007-10-30, 23:19
Ja, man tycker ju att han borde platsa bättre på iksu, så kan han ge alla klantskallar där lite tips om hur man får rippade ääääbs.

C.E.J.
2007-11-01, 21:43
Dagens pass:

Ryck (5x4): 4x35, 4x35, 1x40, 2x40, 1x40, 4x35 (det gick bra, så fick uppmaningen att höja med 5. jag protesterade med tanke på hur uselt 37.5 gick senast, men jag skulle göra 2 reps. och tja, det gick ju sådär, men då har man klarat 40 iaf. sen fick jag gå tillbaka iaf om jag ville. blev uppmanad att öka så där ibland. will do!)

Rycknedsittning: 6x20, 6x20, 6x20 (woohoo då kan man köra med riktig stång iaf. nedsittningen gick bättre än vanligt, särskilt några reps)

Hantelpress (4x8): 13x12.5, 12x12.5, 9x12.5, 8x12.5 (haha där tröt krafterna minst sagt)

Lutande bänkpress i smith (3x6): 6x20, 6x20, 6x20 (alla bänkar var upptagna, så gjorde denna, med 20kg plus vad nu resten väger. hata smith!)

Knäböj fram (4x6): 6x55, 6x57.5, 6x57.5, 6x57.5 (tungt som fan, men härligt, hoppas lite fler muskelceller kan rekryteras till nästa gång så jag kan köra 60kg, vore kul)

Hoppade över vadpress (I'm a bad boy). Som bålträning gjorde jag sit-ups med 5, nåt set benlyft, raka marklyft med 12.5kg (plockade bara nån vikt), hypersträck med 15 sen 20.

EDIT: Discokungen var där idag och tränade axlar :O

C.E.J.
2007-11-02, 14:27
Vägde mig häromdan på gymmet också, 68.5 med kläder och skor på och mat i magen. Så, 67 egentligen kanske? <150lbs alltså, så kan dra ner till 3000kcal, skönt. Kanske ska dra ner mig till under 140lbs/63.6kg ändå, sen bygga upp mig på nytt, se hur tyngdlyftningen "fördelar" muskler. Kommer förhoppningsvis börja få pengar i november, så då ska jag väl köpa lite gainers (typ ON Pro Complex Gainer) eller så.

F.ö., såg att jag skrivit fel för 30/10: menade att sista repsen blev sittvändningar. Är ju styrkevändningar jag vanligtvis gör.

Sverker
2007-11-02, 20:55
Tja !

Kan ju lika järna skriva i din journal istället för tråden om komplexbindning.

Det finns massor att göra på kostfronten. Rött kött är utmärkt källa för protein och jär. Varfifrån du fått att rött kött är cancerogent vet jag inte.

Skippa Omega-3 och gå direkt på fet fisk som makrill, lax och sill.

Det finns betydligt mindre kalcium i vassleprotein än i kasein så satsa mer på vassle.

C.E.J.
2007-11-02, 21:07
Tja !

Kan ju lika järna skriva i din journal istället för tråden om komplexbindning.

Det finns massor att göra på kostfronten. Rött kött är utmärkt källa för protein och jär. Varfifrån du fått att rött kött är cancerogent vet jag inte.

Skippa Omega-3 och gå direkt på fet fisk som makrill, lax och sill.

Det finns betydligt mindre kalcium i vassleprotein än i kasein så satsa mer på vassle.

Hmm hallå. Minns inte att jag skrivit nåt om rött kött eller kasein. Kan ju beskriva bakgrunden: På den lokala ICA-butiken har de nyligen börjat sälja UHT-behandlad mjölk med chokladsmak, 65kcal/3.5%P/10%K/1.5%F per deciliter. Tycker det är grymt gott, plus att makronutrientfördelningen är helt okej, så jag ponerade att det skulle vara väldigt bekvämt att basera hela sin kost på sisådär 3-4 liter sån mjölk om dan plus en massa veggies, bara det att Ca-halten i mjölk (115mg/dl) hindrade detta. Därifrån satte min galna hjärna igång att "jobba". Så, inget kaseinpulver är involverat (det är för päckligt), endast god chokladmjölk :D ;)

Sverker
2007-11-03, 08:16
Den mest spänande posten i en träningstråd är ju den förta. Där brukar de flesta presentera sig med bakgrund och målsättning.
I din första post under Kost hittade jag följande rader:

Tonfisk kommer jag aldrig nånsin att äta frivilligt. Det är äckligt, hypat och packat med tungmetaller, no thanks. Min huvudsakliga proteinkälla är proteinpulver, eftersom jag inte äter "lean meats" (har tröttnat) och rött kött får man ju magcancer av.

Visst, kasein tål UHT-behandlingen utmärkt så proteinkvaliten är bra:thumbup: Kör på en liter sådan mjölk och för in andra proteinkällor istället för heparin i kosten.

C.E.J.
2007-11-03, 18:33
Den mest spänande posten i en träningstråd är ju den förta. Där brukar de flesta presentera sig med bakgrund och målsättning.
I din första post under Kost hittade jag följande rader:

Tonfisk kommer jag aldrig nånsin att äta frivilligt. Det är äckligt, hypat och packat med tungmetaller, no thanks. Min huvudsakliga proteinkälla är proteinpulver, eftersom jag inte äter "lean meats" (har tröttnat) och rött kött får man ju magcancer av.

Visst, kasein tål UHT-behandlingen utmärkt så proteinkvaliten är bra:thumbup: Kör på en liter sådan mjölk och för in andra proteinkällor istället för heparin i kosten.

Ahaaa, d'oh! OK jag blir väl helt enkelt tvungen att kasta min mjölkdiet åt fanders. Tack för alla pointers ;)

C.E.J.
2007-11-03, 18:47
Dagens pass:

Frivändning (4x5): 45, 47.5, 47.5, 50 (gick bra där på alla, no probs. ska vissa Tommy hur jag gör på 50 så får han avgöra om tekniken är bra eller dålig)

Överstöt (5x2): 45, 45, 45, 1x45 (miss), 45 (gick bra, snabbt utfall, men var tvungen att parera varje gång. 2 reps kändes lite udda, måste fråga om det)

Marklyft: 5x50, 5x70, 3x85, 2x90, 1x95 (det här var enbart macho. körde med staggered grip denna gång, det gör verkligen skillnad. min teknik är högst tvivelaktig, men jag håller ryggen iaf)

Press bakom nacken (3x6): 6x32.5, 6x35, 6x35 (gick ner på första eftersom det senast gick så tungt på 35, men idag gick det riktigt bra)

Knäböj (5x6): 6x70, 6x70, 5x75, 6x60, 6x60 (sista två explosivt. första två gick riktigt bra, hyfsat smärtfritt)

Det var det, gjorde ingen lårcurl för min hjärna kände sig macho idag. Försökte två gånger på att göra 60 i överstöt, var inte ens nära. Sen prövade jag att stöta 55, frivändningen gick bra men överstöten gick inte. Sen provade jag en stöt på 50, och det gick. Tråkigt, men sen var ju detta sist i passet.

Detta pass genomfördes utan att ha ätit frukost (några klunkar chokladmjölk räknas inte). Hade även lite ont i knät (känns som jag slagit i det) samt i ryggen, ungefär "längst ner" på högra trapezius.

Vad räknas som pb egentligen? I mark gjorde jag ju först 250kg i ett set, sen 350, 255, 180 och så 95. Vilket är bäst, den totala mängden i ett set, eller det bästa man klarar på en repetition? 95 är iaf mitt pb i 1RM, så...

C.E.J.
2007-11-04, 23:22
Dagens pass. Glömde mitt träningsblock men jag kom ihåg de flesta detaljerna.

Ryck: 4x30, 2x40, 1x40, 2x40, 4x30 (kom på först efteråt att jag körde på 30 och inte 35)

Rycknedsittning från midjan: gjorde med 20kg lite grann, flum

Hantelpress (4x8): 9x15, 8x15, 8x15, 8x15 (kul med ökning)

Bänkpress (3x6): 6x50, 6x50, 6x50 (hata bänkpress! hoppade över sista setet)

Knäböj fram (4x6): 6x50, 6x57.5, 6x57.5, 5x60 (var skittungt på 50 så trodde inte jag skulle klara 57.5, men det gick. bommade när jag försökte göra 6 reps på sista)

Vadpress i hacklift (3x10-12): 12x110, 12x110, 12x110

Bålträning i maskin #2, 12x25, 12x35, 12x40 (utan vila mellan set). Hypersträck med okänd vikt (cp-hantlar står ju inte på dem vad de väger)

Fortfarande ont i ryggen, knät gör inte ont längre men känns knäppt. Gjort illa höger pekfinger också, på nåt sätt, men det går över.

C.E.J.
2007-11-05, 16:00
Hohoho som vanligt blev det nåt fel. I magmaskinen på sista setet gjorde jag inte 12 reps, jag fick anstränga mig för att ens få maskinen att röra sig, tror jag klämde ur mig 5 reps.

C.E.J.
2007-11-06, 23:18
Dagens pass:

Frivändning (4x5): 5x50, 5x50, 3x52.5, 3x52.5 (gick bra. fr o m nästa pass ska jag tydligen köra vändningar från höfterna istället)

Överstöt (4x3): 3x45, 3x45, 3x45, 2x45 (skithalt på golvet, halkade en gång. sista repetitionen försökte jag inte ens, så blev bom)

Stångrodd (4x5-6): 6x47.5, 6x50, 6x52.5, 6x52.5 (mycket trevligt, 5kg ökning. hoppas jag klarar 55 nästa gång)

Press bakom nacken (3x6): 6x35, 6x37.5, 6x37.5 (vill göra 40 nästa gång!)

Knäböj (5x6): 6x70, 6x70, 6x70, 6x70, 5x77.5 (första setet var skittungt, de andra körde jag explosivt och sista gick förvånansvärt lätt, kul!)

Lårcurl (3x8-10): 10x20, 10x20, 4x25

Bålträning bestod av maskin #2 (man böjer sig framåt) där jag gjorde 12x35, 12x40, 9x40, samt raka marklyft med 22.5 (handtagets vikt ingår ej, men kanske hela hanteln väger 25 då).

Jävligt långt pass pga mycket instruktioner.

C.E.J.
2007-11-08, 23:15
Dagens pass:

Ryck: 2x40 (bom på 3), 3x40, 1x42 (bom på 2), 2x42, 2x42 (kul, nytt pb. fick uppmaningen att hädanefter göra rycknedsittningen innan ryck... snyft, men å andra sidan, coach knows best)

Rycknedsittning fr. midjan: ?x20, 5x25, 5x25 (ökning, "yay")

Hantelpress: 10x15, 9x15, 8x15, 9x15

Bänkpress i smith: 6x20, 6x25, 4x30 (det där är vikterna jag hänger på, vet inte vad all skiten väger. iaf så går det ju ännu tyngre på smithen. på mitt gamla gym fick man lägga på 20-30kg extra om man tränade smithen eftersom stången flög upp)

Knäböj fram: 6x55, 6x60, 6x60, 6x60 (alltid kul att öka i superövningarna)

Vadpress i hacklift: 12x110, 10x120, 9x120 (länge sen jag ökade i denna känns det som)

Bålträning bestod av situps, benlyft och hypersträck med 26kg hantel (12, 11, 10)

simpan
2007-11-09, 13:28
Är det viktigt att vara stark i vader i tyngdlyftning? I SL tar det ju inget på dom så har nästan lagt ner träningen helt för vaderna. Har ändå fullt upp att hinna alla övningar känns det som...

C.E.J.
2007-11-09, 19:26
Nej jag kan inte tänka mig att det har nån som helst relevans i SL, däremot inom OL så trycker man ju på med vaderna ungefär samtidigt som man shruggar. Vikten ska upp, by any means necessary så att säga ;)

C.E.J.
2007-11-11, 20:44
Dagens pass. Lite småflummigt:

Ryck: några uppvärmningsset med stången, 30, 40, sen: 1x42.5, 1x45, 3x40, 3x40, 3x40 (nytt pb, woohoo! var tydligen bästa rycket jag nånsin gjort, det på 45 alltså. Tommy tyckte att då har jag nog 2.5-5kg till i mig. nu klarar jag 100 i totalen iaf, yaaay. nästa mål i ryck: 50kg)

Rycknedsittning fr. midjan: några set och reps på 25kg

Shrugs: halvtamt som fan. Gjorde några set och reps på 60. Pratade med en gammal friidrottare (tror jag) om tyngdlyft vs. styrkelyft, han var inte så imponerad av dräkterna. Jag menade att man kan ju alltid ställa upp med gaffeltruck.

Frivändning: slängde in ett par såna på 60kg. Första blev en "innebandyvändning", dvs. fångade skiten långt ner, så den slängde jag ner, rätade inte på benen. Försökte igen, då gick det bättre. Överstöten misslyckades.

Bänkpress i smith: 6x15, 6x25, 6x27.5, 6x27.5

Ryckböj: la in denna istället för knäböj fram. 6x20, 6x30, 6x30 (wrist buster, inget jag gör igen! :( )

Överstöt: ville inte göra vadpressar så la in lite sånt här. värmde upp på 40, 45, 50, sen 1x52.5, bom på 55, 1x55. Sen gjorde jag säkert 5-6 försök på 57.5kg men det gick inte alls.

Bålträning bestod av... ja, den där övningen som är som gående utfall samtidigt som man flyttar en vikt till sidorna med varje steg. 16 steg med 5kg, 22x10, 20x10. Två set situps med 5kg. Två set benlyft, ingen aning hur många reps. För ryggen, stela marklyft 2 set med 23.5 (trooor jag).

Ivar_Lo-J
2007-11-12, 12:19
Intressant läsning! Jag tycker det verkar som att vi har lite liknande förutsättningar. Jag har precis börjat träna tyngdlyftning, men kör fortfarande bara teknikträning. Känns som att jag måste få lite stabilare teknik innan det är nån mening med att gå upp på högre vikter.

En grej som jag inte hänger med på: Vad innebär rycknedsittning?

Tråkigt att ryckböjen inte funkade så bra. Jag har bara kört den på lätta vikter, men jag tycker det är en ganska trevlig övning.

C.E.J.
2007-11-13, 01:02
Intressant läsning! Jag tycker det verkar som att vi har lite liknande förutsättningar. Jag har precis börjat träna tyngdlyftning, men kör fortfarande bara teknikträning. Känns som att jag måste få lite stabilare teknik innan det är nån mening med att gå upp på högre vikter.

En grej som jag inte hänger med på: Vad innebär rycknedsittning?

Tråkigt att ryckböjen inte funkade så bra. Jag har bara kört den på lätta vikter, men jag tycker det är en ganska trevlig övning.

Ja kanske det, din journal är så jävla lång men tar du 40 i ryck eller vad du nu tar (mycket text!) så är vi nog det. Har du nån tränare? Känns lönlöst annars om man inte kan få pointers.

Rycknedsittning. Jag har fått göra två varianter, en från nacken och en från midjan. Den från nacken ska du sätta dig ner så fort som fan utan att stången rör sig. Från midjan går du upp på tå samtidigt som du drar stången till maghöjd och sen drar dig under så fort du kan (dra inte stången högre än den är innan du börjar dra dig under). Skitbra övning, hett tips ;)

Lägger in din journal under favoriter, thanks for the call! ;)

Ivar_Lo-J
2007-11-13, 09:35
Hehe :) Har inte tänkt på att det är så mycket text, men det stämmer nog.

Jag tränar på en väldigt liten klubb med kanske 5 aktiva eller nått, varav två är tränare. Så det är nästan alltid någon tränare där som ger feedback på så gott som varje repetition, vilket känns väldigt lyxigt. Håller med om att det nog är ett måste att ha tillgång till folk som verkligen vet vad de pysslar med, så att man kan utvecklas. Är ju inte helt lätt att fatta vad man gör för fel annars.

Jag har bara tränat tyngdlyftning 2 gånger hittils, så jag har inte provat på nått annat än teknikvikter hittils. För närvarande tränar jag på 40 kg stöt och 30 kg ryck + ryckböj. Du verkar vara starkare än mig rent allmänt, men det verkar inte vara samma jätteskillnad som det lätt blir när man läser en del folks journaler. Alltid trevligt att kunna relatera lite bättre till det man läser. :thumbup:

Nu är jag med på rycknedsittningen, tackar för beskrivningen. Ja det verkar vara en bra övning det där, men svår!

(PS. nu blev det nog ganska mycket text igen... har svårt o begränsa mig ;) )

C.E.J.
2007-11-13, 15:10
Hehe :) Har inte tänkt på att det är så mycket text, men det stämmer nog.

Jag tränar på en väldigt liten klubb med kanske 5 aktiva eller nått, varav två är tränare. Så det är nästan alltid någon tränare där som ger feedback på så gott som varje repetition, vilket känns väldigt lyxigt. Håller med om att det nog är ett måste att ha tillgång till folk som verkligen vet vad de pysslar med, så att man kan utvecklas. Är ju inte helt lätt att fatta vad man gör för fel annars.

Jag har bara tränat tyngdlyftning 2 gånger hittils, så jag har inte provat på nått annat än teknikvikter hittils. För närvarande tränar jag på 40 kg stöt och 30 kg ryck + ryckböj. Du verkar vara starkare än mig rent allmänt, men det verkar inte vara samma jätteskillnad som det lätt blir när man läser en del folks journaler. Alltid trevligt att kunna relatera lite bättre till det man läser. :thumbup:

Nu är jag med på rycknedsittningen, tackar för beskrivningen. Ja det verkar vara en bra övning det där, men svår!

(PS. nu blev det nog ganska mycket text igen... har svårt o begränsa mig ;) )

Två gånger? Då går du snart om mig, det brukar vara min vanliga lott - är man inte redan starkare än mig går man snart om mig. Jag har tränat två månader tyngdlyftning och innan dess två år styrketräning, så inga styrkegener här inte, men kul är det så jag bryr mig inte ;) Vad har du för övriga stats, typ bänk, mark, böj och press?

Ivar_Lo-J
2007-11-13, 15:24
Två gånger? Då går du snart om mig, det brukar vara min vanliga lott - är man inte redan starkare än mig går man snart om mig. Jag har tränat två månader tyngdlyftning och innan dess två år styrketräning, så inga styrkegener här inte, men kul är det så jag bryr mig inte ;) Vad har du för övriga stats, typ bänk, mark, böj och press?

Jag har verkligen inga styrkegener heller, så det blir många tillfällen att öva på att koncentrera sig på att inte jämföra sig med andra :)

Jag har bara hållt på med böj/mark/bänk/militärpress i ca. 2 månader hittils, så jag har bara testat singlar en gång. Då blev det ungefär såhär (177 cm, 73 kg):

Marklyft: 90 kg
Knäböj: 72,5 kg
Bänkpress: 55 kg
Militärpress har jag inte testat max i, men jag skulle tippa på lite mindre än 40 kg.

Tror inte jag är särskilt mycket starkare nu, men jag tycker jag fått till tekniken bättre, och det är helt klart första prioritet för mig.

Jag brukar påminna mig själv om hur lite jag orkade när jag började träna (underviktig datanörd :) ), och på så sätt känna mig nöjd även när folk som aldrig tränat förut kommer o drar 180 i mark eller nått sånt.

Tränade nog ungefär 2 år först, men fick inte så mycket resultat, förmodligen för att jag åt alldeles för lite, sen hade jag ett uppehåll på 7-8 månader, varpå jag började igen. Så nu har jag tränat och ätit bättre i typ 7 månader sen uppehållet, vilket har funkat klart bättre än tidigare.

C.E.J.
2007-11-13, 23:24
Du har ju uppnått bra vikter på den tid du tränat, snart gör du 100 i mark, no probs.


Idag fick jag reda på att jag kommer få pengar från CSN, inom några dar, plus att jag hade fått 500kr av mamma (trots att jag bara bad om 100), så gick och köpte magnesium. Som preworkout mat blev det QP meny med plusmeny, samt 18 chicken mcnuggets. Måste erkänna att jag inte åt upp "stripsen" (känner mig smutsig som använder det ordet, men vad fan är definitiv form av pommes frites? LES?? nej just det)

"Vändningsnedsittning" (?): körde några reps på 30 och 35kg.

Frivändning: 4x50, 4x52.5, 4x52.5, 4x52.5 (varierande kvalitet, var några som jag fångade för lågt ner på kroppen, men Tommy sa iaf att min teknik är så pass bra nu att jag kan börja satsa mer på att öka i styrka. mohaha!)

Överstöt: 3x45, 3x45, 3x45, 2x47.5 (gick rätt bra här, fick idag rekommendationen att skippa frivändning och lyfta stången från ställning istället, gött)

Stångrodd: 5x60, 5x55, 6x52.5 (var dödssäker på att det var 60 jag skulle avancera till den här gången, men det var ju 55. aja, nytt pb antar jag, men glömde sista setet, lol)

Press bakom nacken: 6x35, 4x37.5, 6x35 (hohoho vad tungt! fortfarande helt slut i axlarna sen i söndags gissar jag, hade ju hoppats på att kunna öka till 40 idag men jag säger bara: bahaha!)

Knäböj: 6x70, 6x70, 6x70, 6x70, 5x80 (tungt men gött. knäna har stört mig som fan men efter en hel del stretchande kändes de ok idag. kul med nytt pb annars)

Lårcurl: 10x20, 8x20, 7.5x20 (men gud, hata! slänger den här övningen tillsammans med min andra hatövning, bänkpress. har alltid hatat lårcurl, from the very beginning, och när det går dåligt hatar jag den ännu mer *sparkar sönder lårcurlmaskin*)

Bålträning bestod av situps med 5, "promenader" med 10, hypersträck med 23.5 (?).

Första inköp när jag väl får CSN-pengar: Tyngdlyftningsskor.

C.E.J.
2007-11-14, 00:59
Haha jag hade totalt glömt bort det här citatet:

"Why did Lisa dump me, is it because of my small calves? They're the hardest place to add mass!" Milhouse Van Houten

Arf Pingvin
2007-11-14, 03:11
Hör med din tränare om du inte kan byta ut lårcurls mot rumänska mark. Orka göra en övning man inte gillar.

Jag är skitnöjd med mina Adidas Ironwork II från powerzite.se

Ivar_Lo-J
2007-11-14, 07:49
Bra böjar!
Simpsons har ju en hel del riktig bra citat :)
Jag måste också köpa skor. Känns lite skumt o inte kunna prova innan man köper bara. Gäller ju att det är vettiga storlekar.

C.E.J.
2007-11-14, 15:01
Hör med din tränare om du inte kan byta ut lårcurls mot rumänska mark. Orka göra en övning man inte gillar.

Jag är skitnöjd med mina Adidas Ironwork II från powerzite.se

Ska fråga, tack som fan för tipset! (hatar verkligen lårcurls)

Funderar på att köpa just dem. Först tänkte jag köpa dessa:

http://www.mikabsport.se/Shop/Application/pgImgPopup.php?sTbl=Art&sImgName=505-02E.jpg

Men efter att ha visat bild för lite vänner, som alla tyckte det såg ut som specialskor för cp-störda, så ändrade jag mig rätt kvickt. Powerzite har mycket bättre pris än Budo & Fitness ser jag nu, perfekt, tackar.


Ivar: Tackar, nu blir det dock stopp med alla max efforts, både benen och axlarna är döda, lite ryggen också. Ang. skorna är leverantörerna nog så snälla att de låter en lämna (skicka) tillbaka skorna om de inte passar, och få ett par av annorlunda storlek.

Arf Pingvin
2007-11-14, 16:15
Sheogorath har väl köpt do-win skor. Fråga honom hur de är. Alla skor är ändå gjorda i Kina.

Adidas-storlekarna är lite små. Jag fick gå upp till UK 10 1/2 det normala borde ha varit UK 10.

simpan
2007-11-14, 16:24
Haha jag hade totalt glömt bort det här citatet:

"Why did Lisa dump me, is it because of my small calves? They're the hardest place to add mass!" Milhouse Van Houten

Så jävla skön kommentar!

C.E.J.
2007-11-14, 16:34
Sheogorath har väl köpt do-win skor. Fråga honom hur de är. Alla skor är ändå gjorda i Kina.

Adidas-storlekarna är lite små. Jag fick gå upp till UK 10 1/2 det normala borde ha varit UK 10.

Kan inte det där systemet, vad skulle motsvara storlek 40?

Ivar_Lo-J
2007-11-14, 16:39
Det brukar kunna stå storleken i olika varianter i plösen på skorna. Annars finns det en tabell för omvandling här:

Skostorlekar (http://www.dancesport.uk.com/shoes/conchart.htm)

bubbe
2007-11-14, 16:54
Sheogorath har väl köpt do-win skor. Fråga honom hur de är. Alla skor är ändå gjorda i Kina.

Adidas-storlekarna är lite små. Jag fick gå upp till UK 10 1/2 det normala borde ha varit UK 10.

Jag har Do-win, passar perfekt på mina breda fötter.

BTW jag ser CP ut även utan skorna *cry*

Arf Pingvin
2007-11-14, 19:30
Det finns en storlekstabell som gäller för skorna i fråga på powerzites sida, om du kikar i menyn till vänster en bit ner. Det kan ju skilja mellan tillverkare.

Edit: för bubbe passar dowin, jag som är späd trivs i adidas. Det kan ju vara nåt att tänka på.

C.E.J.
2007-11-15, 22:39
Nu har jag fått pengar av er som arbetar, thank god for guns and the IRS, så idag gick jag till Budo för att köpa lite grejs. En grej hade de inte men skulle få in senare, men köpte en gripper. Valde en sån där RB70 (70 vadå, Newton?) men fick sen en RB100, som jag är en cm från att stänga. Aja, då har man nåt att jobba mot iaf. Sen så fick jag syn på att de hade Ironworks II, och när man har pengar vill man köpa, så jag köpte ett par *whistle*

Dagens pass, tog det lugnt, vilket är något jag inte kan så det blev lite halvtamt. Rycken gick ok dock, ganska lätt, helt klart för att jag lyssnade på Push it to the Limit på repeat innan jag åkte till gymmet... or nawt...

Ryck: 4x35, 4x40, 3x42.5, 1x43 (bom på 2), 1x43 (bom på 2, försökte inte ens)

Rycknedsittning: mycket exotisk den här övningen, blaha... 20-25kg tränade jag på

Militärpress: mycket folk så gjorde denna istället för hantelpress. 8x30, 7x35, 6x36, 4x36

Shrugs: skrev tydligen inte ner hur många reps jag gjorde ser jag nu, men tror det var sexor, tre set, på 70kg. Otroligt hur mycket mindre man orkar med skivstång, gör en tolva på 200 lätt med hantlar.

Knäböj fram: hoppade över bänkpress pga folkmängden. 6x55, 6x57.5, 6x60, 6x60 (alla set kändes tunga. till min stora fasa blev det mindre volym denna gång än senast, aaaahhhh!!!)

Vadpress i hacklift: 12x120, 12x120, 10x125 (haha varför kan jag inte ha denna hyfsade styrka i andra övningar istället?)

Bålträningen var tam som fan. Situps med 5kg, raka marklyft med stång med 50kg.

Grym känsla att träna med riktiga skor. Kändes lagom hardcore att kombinera magnesium och tyngdlyftarskor ;)

Postworkout nutrition: 2 port. ON Whey (the best a man can get), 4dl helmjölk, ostbågar, en ask dyr choklad och annat skräp som jag kan hitta.


Min mat de senaste dagarna har bestått av dessa måltider, vid lite blandade tillfällen:

250g lättfil, 100g müsli (två av dessa om dan)
två påsar nudlar (drool vem bryr sig om natriumhalten!)
ett äpple eller apelsin
4 port. ON Whey (because you're worth it), 8dl helmjölk
50g malto efter träning (fast borde ju ta varje dag. ska öka till 100g istället)

Total energimängd: don't know, don't care

C.E.J.
2007-11-17, 19:04
Dagens pass, på fastande mage. Hoppade över lårcurls för att tiden var begränsad.

Frivändning: 5x50, 4x52.5, 4x52.5, 4x52.5, 3x52.5 (bom på sista, men eftersom jag ändå skulle ha upp stången för att göra överstötar tog jag några andetag och gjorde en fjärde. blir en hel del fullyft på 52.5, måste fråga om det där)

Överstöt: 3x40, 3x50, 2x52.5, 1x55, 1x57.5 (den här gången gick det! bröööl *most muscular*)

Stångrodd: 6x50, 6x55, "4.5"x57.5, 4x57.5 (ont i ryggen gjorde det, jag får stampa ett tag på 55 tills det släpper helt enkelt)

Press bakom nacken: 6x35, 6x35, 6x35 (fan va tungt det går här då, me no like)

Knäböj: 6x70, 6x70, 6x72.5, 6x72.5 5x82.5 (övade lite svanken innan så fick till rätt sköna lyft som kändes bra, jag kände mig stark. nytt pb idag igen, gäsp... haha närå. ryggen kändes bra i denna, troligtvis tack vare bättre svank och teknik i allmänhet)

Bålträning bestod av "promenader" (se ovan), 21x10 (vägg i vägen), 22x10, 22x10. Älskar den övningen, gör gott för min rygg också. Hann bara två set hypersträck med 23.5 innan det var stängningsdags.

Postworkout nutrition: 2 port. ON Whey (connecting people) med 4dl helmjölk, pizza, massvis med clementiner (ascorbate rocks!)

Ivar_Lo-J
2007-11-17, 19:11
Starkt pass, och grattis till både böj- och stöt-resultaten! Dags att uppdatera signaturen? *flex*

Clementiner är ju den bästa frukten. Finns inga begränsningar på hur många man kan äta.*drool*

C.E.J.
2007-11-17, 19:21
Starkt pass, och grattis till både böj- och stöt-resultaten! Dags att uppdatera signaturen? *flex*

Clementiner är ju den bästa frukten. Finns inga begränsningar på hur många man kan äta.*drool*

Tackar tackar. Hehe ja just ja, det glömde jag nästan, thanks ;)

simpan
2007-11-17, 19:48
Fint med PB!

C.E.J.
2007-11-18, 20:38
Dagens pass, gick rätt bra.

Ryck: 3x40, 3x42.5, 2x43.5, 1x45, 1x45.5 (här gick det riktigt bra, 45 gick riktigt lätt, var iskall. sen på 45.5 bommade jag först, men jag kände att det var ett dåligt lyft, så hämtade andan lite snabbt, och lyfte iskallt 45.5. jag tror jag kunde ha ökat mer men jag ville inte gå på för hårt. jag valde 45.5 därför att det är över 100lbs :D )

Rycknedsittning fr. midjan: 6or på 20-25kg

Hantelpress: 10x15, 8x15, 8x15, 6x15 (inte så bra kanske, men det är bara att göra bättre ifrån sig nästa gång)

Bänkpress i smith: 6x30, 6x30 (hata!)

Knäböj fram: 6x55, 6x60, 6x60, 6x62.5 (här gick det väldigt bra, lätt och härligt. hade nog kunnat köra tyngre, men åter igen, jag vill ta det lugnt ett tag)

Vadpress i hacklift: 12x120, 12x125, 11x130 (gick ju bra här minsann)

Bålträningen var rätt ambitiös idag. 2 set "promenader" 22x10; 2 set situps 13x5, 12x10; 2 set benlyft 15 reps på båda; 2 set hypersträck 12x23.5 och 9½x23.5. Sen provade jag att göra raka marklyft fast i kabelroddstationen, det tog bättre än vanliga raka marklyft, så ska köra det ibland i fortsättningen.

Mycket trevligt pass, var allmänt omotiverad innan och var rätt säker på att inget särskilt skulle hända, men det gick ju riktigt bra idag. Gött.

Ivar_Lo-J
2007-11-18, 21:46
Bra ryckt! Tufft med 100 lbs :) Kul med sånna där gränser, men hur gjorde du för att hänga på 0,5 kg extra?

Hur kommer det sig att du bänkar i smithen? Brist på stänger?

Skönt att vända omotivation till ett bra pass!

C.E.J.
2007-11-18, 21:54
Det finns ett par 0.25kg, "cd-skivor". Man hänger på dem bara så. 4.5kg till så är jag vid nästa målvikt, känns inte så avlägset ;)

Kör i smithen för att inte riskera att fastna under stången, vilket är något jag verkligen ogillar. Det är ju trots allt inte samma att inte palla ett knäböj, marklyft eller ryck, det är ju snarare respekt, men att ligga med en stång på brösten och försöka ta sig därifrån, man får nästan skämmas.

Arf Pingvin
2007-11-19, 01:38
Jag tycker du tänker helt fel. För nåt år sen var det en kille som dog i smithmaskinen när han fastnat med 130 kilo över sig. I en smith kan du inte baila om du behöver. Det är därför man bänkar utan klovar, i värsta fall får man vicka av vikterna åt ena hållet. Har bara failat utan passare en gång, då kunde jag flytta stången till midjan och sätta mig upp. Hade jag gjort det i smithen hade jag legat kvar och nån hade fått hjälpa mig, snacka om pinsamt.

C.E.J.
2007-11-19, 01:57
Jag tycker du tänker helt fel. För nåt år sen var det en kille som dog i smithmaskinen när han fastnat med 130 kilo över sig. I en smith kan du inte baila om du behöver. Det är därför man bänkar utan klovar, i värsta fall får man vicka av vikterna åt ena hållet. Har bara failat utan passare en gång, då kunde jag flytta stången till midjan och sätta mig upp. Hade jag gjort det i smithen hade jag legat kvar och nån hade fått hjälpa mig, snacka om pinsamt.

Tja nu tränar jag inte så pass tungt i bänkpress att jag inte klarar av att lyfta stången den lilla sträcka som krävs för att "racka" stången ;) Men jag ska nog lägga ner smithen därför att det känns som att den fixade rörelsen inte är alltför bra för axlarna. Ska börja cykla bänkpress/lutande bänkpress med stång och hantlar, lite variation kanske kan hjälpa mig att bräcka "platån" (lol).

EDIT: Förresten, dö hur, bänkade han stången mot halsen eller?

C.E.J.
2007-11-19, 18:48
Vägde mig idag på gymmet (promenerade på löpbandet), "färsk" vikt borde vara runt 66kg.

C.E.J.
2007-11-20, 22:32
Det blir tydligen tävling den första december om jag förstod det rätt. Fick uppmaningen att köra fler set i grenarna, tyngre, och finslipa tekniken, sen vila några dagar innan, så tränade med emfas på stöt idag. Dagens pass:

Vändsittning: blaha blaha på 30kg typ

Frivändning: 3x40, 3x50, 3x55, 3x55, 2x57.5, 1x60, 1x60 (gick rätt lätt på 60 alltså, kul)

Överstöt: 3x45, 2x50, 2x52.5, 2x55, 1x57.5, 1x60 (nytt pb här. blev skitvingligt i utfallet och jag trodde det var icke godkänt lyft, men frågade Tommy och han sa att det var ingen efterpress, godkänt lyft. de övriga lyften var riktigt snygga)

Stångrodd: 6x50, 6x55, 6x52.5, 6x52.5 (när jag gjorde på 55 gungade jag upp vikten lite och blev tillsagd, så sänkte till 52.5)

Press: 6x30, 6x32.5, 5x32.5 (helt död i axlarna från överstötarna, noll ork)

Knäböj 4x70, 6x60, 6x60, 6x60, 6x60, 1x90? (samma här, helt död i benen, så gjorde explosiva på 60. en gång höll stången på att rulla av mig, det var inte så skönt. sen la jag på 90 bara för att se hur det känns att ha 90 på axlarna, och det var inte så tungt så jag provade en repetition. den kändes dock rätt grund så jag kommer inte räkna den som nytt pb)

Sen provade jag att göra rumänska marklyft, men jag fattar inte vad det är för skillnad på dem och stelbenta marklyft, vet inte heller hur de är tänkta att ta på baksida lår, så jag gav mig på bålträningen.

Promenader, 20x10 & 21x10 (det blir olika många steg på den sträcka jag går, men oftast runt 20 blir det ju). Benlyft 2 set à 15 reps, situps 15x10 & 11x15, hypersträck 2 set om 15x15, samt lite kabel.

11 days out.

simpan
2007-11-20, 22:40
Vad är det för tävling du ska ställa upp i?

C.E.J.
2007-11-20, 23:14
Har noll koll, det är tydligen "klubbmästerskap", vad nu det innebär. Det är ju bara David Öhman som tävlar för Umeå om jag inte minns rätt. Man behöver inte tävlingslicens iaf, för det har inte jag. Du kanske skulle ställa upp? :P

Ivar_Lo-J
2007-11-21, 07:59
Bra vändningar o stötar! Snyggt PB där.
Nu vet du ju iaf att du har kapaciteten för 90 i böjen iaf, så den lär ju sitta när som helst.

Gör du dina promenader med skivstång på axlarna, eller hur belastar du?

C.E.J.
2007-11-21, 16:13
Tack å tack!

Nä, jag tar en viktskiva och flyttar från ena sidan av magen till den andra som jag går :)

simpan
2007-11-21, 16:41
Har noll koll, det är tydligen "klubbmästerskap", vad nu det innebär. Det är ju bara David Öhman som tävlar för Umeå om jag inte minns rätt. Man behöver inte tävlingslicens iaf, för det har inte jag. Du kanske skulle ställa upp? :P

Dom har snackat om klubbmästerskap... Men jag lär inte tävla i tyngdlyftning iaf :D Blir nog svårt att få till några lyft då jag aldrig tränat det nått. Men vi ska ha i SL den 19:e december tror jag :).

C.E.J.
2007-11-21, 16:43
Dom har snackat om klubbmästerskap... Men jag lär inte tävla i tyngdlyftning iaf :D Blir nog svårt att få till några lyft då jag aldrig tränat det nått. Men vi ska ha i SL den 19:e december tror jag :).

I Umeå alltså? Då blir det perfekt att avsluta denna termin i Umeå med att kolla på lite lyft ;)

simpan
2007-11-21, 17:06
I Umeå alltså? Då blir det perfekt att avsluta denna termin i Umeå med att kolla på lite lyft ;)

Jo, på sporthallen!

C.E.J.
2007-11-21, 21:19
Jo, på sporthallen!

Gött. Du får lägga upp en tråd om detta i Styrkelyftforumet så alla styrkeintresserade som bor i Umeå med omnejd kommer och kollar :D

C.E.J.
2007-11-22, 23:27
Dagens pass, riktigt trevligt, nytt pb i ryck med 4.5kg. Kan det vara Rage som jag provade första gången idag? ;)

Ryck: 3x40, 3x42.5, 2x45, 1x47.5, 1x50. Kändes skittungt allting, första setet med 30 osv. Rätt dålig teknik, osv. 42.5 var usla lyft, ett eller två var inte godkända lyft. Sen 45 gick bättre, 47.5 gick riktigt tungt, och 50 gick förvånansvärt lätt. Tommy höll på med nån övning när jag gjorde 50, men jag ville att han skulle se att jag klarade lyftet så stod kvar med stången över huvet tills han var klar, vilket var efter bara nån sekund. Mycket trevligt. Tommy sa att jag ska se upp så jag blir starkare i ryck än i stöt :D

Ryckdrag: 3x40, 4x50, 3x50, 3x50. Mitt förslag, för att pröva på lite vikt, fast det blev ändå att jag körde rätt lågt för att lära mig övningen. På andra setet använde jag remmar, första gången nånsin i hela mitt liv. Avancerat värre det där alltså.

Sen stormade de förhatliga innebandytjejerna in så då valde jag att göra press bakom nacken istället för hantelpress: 6x32.5, 6x35, 6x37.5, 5x40.

Frontböj: 3x50, 3x55, 3x60, 2x62.5. Explosiva set.

Kul med ökningar :P

Ivar_Lo-J
2007-11-23, 06:12
Gratulerar till ryck-pb! För mig har det varit ganska liknande när jag ryckt på vikter närmare mitt pb de senaste två gångerna. Först gör jag ett dåligt försök där stången knappt kommer över huvudet alls, men sen taggar jag till på nått sätt o rycker upp den utan att äns hinna fatta att jag ska sitta också :)

Kul o köra nya övningar också:thumbup:

C.E.J.
2007-11-23, 16:34
Tackar tackar, jävligt nöjd är jag :D Haha eller hur, så är det. Fatta då om man bara kan få in sittningen skitbra så kan man nog lägga på en 10kg till, minst. Är vad min tränare till mig faktiskt, lär du dig sitta snabbare kan du nog klara 60 *whistle*

Nästa delmål: 55kg

Mina delmål i alla bas-/compoundövningar ser förresten ut nåt sånt här, baserade på vad för viktskivor man får ha på stången:

25kg (stången + klovar)
45kg (2x10kg, nästan 100lbs)
50kg (för det är hälften av 100)
55kg (2x15kg)
65kg (2x20)
75kg (2x25)
91 (200lbs)
95 (2x25+2x10)
100 (för att det är HUNDRA)

Starkare än så är jag inte i nån stor övning, men fortsättningen ser ungefär likadan ut.

Ivar_Lo-J
2007-11-24, 13:53
Bra o ha gott om delmål. Hur kommer det sig egentligen att du funderar så mycket på lbs? Har du rötter i usa/england?

C.E.J.
2007-11-24, 14:49
Haha jadu, vet inte hur det kommer sig. Jag räknar oftast ut näringsbehov baserat på kroppsvikten i lbs osv, t.ex. protein 1g/pound bodyweight, 20kcal/pound bodyweight etc etc. Jag kanske upplever det som lite exotiskt eller nåt, har inte funderat på det. Ibland är det ju bekvämt dock, ganska långt mellan 75kg och 95kg t.ex., så kan man ha 91kg däremellan :D

C.E.J.
2007-11-24, 19:43
7 days out. Var inne idag och gjorde lite stötar. 55, check. 57.5, check. På 60 fick jag inte till lockout, var bara nån centimeter ifrån. Hur exakta är domarna egentligen? Provade igen, samma hände. Frivändningarna kändes väldigt tunga iaf, me no like. Sen provade jag att stöta 60 från ställning, men då gick det inte alls.
Tränade därefter lite stötdrag, får inte till det (allt med ryck är så mycket lättare). Gjorde lite teknikträning (för stöt) med bara stången, men det går bara inte att få till ett riktigt snyggt andradrag, ens om jag gör skitlångsamt.
Sist av allt provade jag lite kickstötar, men gick inte högre än 50 för jag ska trots allt inte göra kickstötar på tävlingen, och jag har bara 24h på mig att vila innan sista ryckpasset, ingen idé att trötta ut axlarna mer än nödvändigt. Efter tävlingen kan jag prova kickstötar ordentligt nån gång. Ordentliga stötar är förstås snyggare dock, tru luv.

Blir liknande pass imorrn fast med ryck då.

Planerade lyft om en vecka: 45-47.5-50 / 55-57.5-60 (100-110)

C.E.J.
2007-11-25, 21:25
6 days out. Dagens pass:

Värmde upp på lite vikter, sen 1x45, 1x47.5, 1x50. Jag hade bommat på 40 när jag gjorde en trea (var andra som bommade), fick nästan panik. Fick efter 50 uppmaningen att jag gärna kunde prova 52.5kg. Det gjorde jag, och upp kom vikten, nytt pb då, kul kul.

Därefter ryckdrag. 3x55, 3x55, 2x57.5, 3x55, kanske nåt till set på 55. Ryckdrag är fan inte skönt när valkarna på händerna gått upp och det bara hänger köttslamsor från händerna. Blod och svett, men inga tårar.

Tommy var där och kollade på, och pekade på några fel jag gör. Utöver att jag flyttar ena (högra) foten bakåt i ryck och yada yada yada, så går jag tydligen upp på hälarna innan jag gör andradraget. Jag föreslog att det kan vara varför jag har så svårt att få fram höfterna under andradraget. Det är nåt som måste jobbas på efter tävlingen.

Sen var jag själv på gymmet, då körde jag nåt sånt här: Marklyft, 1x55 (sumo), 0x100, 0x100, 1x90, 1x95, 1x97.5, 0x100, 0x100 (sumo). Brukar aldrig bli arg på gymmet men jag blev faktiskt arg över att det inte gick med 100. Det var inte så att det var nära (för 97.5 gick ändå rätt smärtfritt), utan jag kunde inte ens rubba vikten. Några millimeter lyfte jag skiten, men det gick inte. Att 2.5kg gör sån skillnad ändå. Två saker dock: 1. jag hade gjort flera tunga set innan jag gjorde marklyft, 2. kommer utan problem att ta 100 innan året är slut, och det duger för mig.

Nu blir det bara vila tills på lördag, passa på att kolla på film.

Ivar_Lo-J
2007-11-26, 10:46
Grattis till 52.5:an i ryck, men synd att du inte fick upp hundringen i marken, men som du säger så kommer den ju åka upp väldigt snart iom att du ju drog upp 97.5. Lätt att det blir mentalt tyngre när det blir tresiffrigt också kanske.

Kommer gå fint på tävlingen, det där!

C.E.J.
2007-11-26, 16:37
Att det är tresiffrigt är bara ytterligare motivation! :D Stod där och peppade mig själv, "Kom igen, tresiffrigt, kom igen!" Visst klarar jag väl tresiffrigt i några andra övningar, men marklyft är ett lyft i en egen klass ;)

En positiv grej var att greppet inte spökade det minsta. Som jag skrivit nånstans så tappade jag greppet när jag för flera månader sen skulle göra en trea på 90-95 (tror jag det var). Igår hade jag dock ett väldigt avslappnat grepp, jag höll knappt i stången utan den vilade mest i händerna, så det var ju trevligt.

När blir det omförsök på 100kg? Den här veckan är det vila, nästa vecka är lätt vecka, sen har jag vila till den 20e ungefär, så vecka 51 eller 52 blir det omförsök, på nåt ryckpass. Annandagen kanske? I can't wait! :D

C.E.J.
2007-11-28, 08:01
Benen känns konstiga, I don't like it at all. Spänner och har sig i knävecket, nåt enormt. Baksida lår känner jag nåt ibland, men det kanske är normala grejer. Är paranoid efter att jag kännt av nån smärta när jag gjorde marklyft och efter att ramagoen skadat samma muskel på sin träning :(

EDIT: Jag har helt glömt bort hur man böjer ord som "känner", stavas det känt eller kännt? Dör inombords.

Ivar_Lo-J
2007-11-28, 08:27
Tråkigt att det känns dåligt, får hoppas det inte är nått. Passar ju bra att du har ett par dar vila till iaf.

When in doubt: google :) "Känt" heter det väl, tror jag

C.E.J.
2007-11-29, 19:27
Men kan min kropp sluta spöka! Kände för nån timme sen en smärta - minimal men ändå - i vänsterfoten när jag går ("vadpressar"). Vad kommer härnäst, orörlig axel? 2 days out!

C.E.J.
2007-11-30, 16:06
ta bort...

C.E.J.
2007-11-30, 16:11
Tänkte bjuda på lite bilder. Vanligtvis har jag använt mypix.se men de har gjort om sin sida och jag fattar ingenting, så försöker med imageshack, ingen aning hur det här blir:

Överkropp, framsida
http://img443.imageshack.us/img443/3098/upperbodyfrontiw7.th.jpg (http://img443.imageshack.us/my.php?image=upperbodyfrontiw7.jpg)

Höger lår
http://img255.imageshack.us/img255/6053/rightquadmu1.th.jpg (http://img255.imageshack.us/my.php?image=rightquadmu1.jpg)

Höger vad
http://img443.imageshack.us/img443/1451/rightcalfcz7.th.jpg (http://img443.imageshack.us/my.php?image=rightcalfcz7.jpg)

Bilderna tagna för 1-2 månader sen.

Ivar_Lo-J
2007-11-30, 17:55
Bra tyngdlyftarkropp där! Bra axlar + trapz & lår + vader och sen blåmärken på alla dom rätta ställena :)

C.E.J.
2007-11-30, 18:07
Bra tyngdlyftarkropp där! Bra axlar + trapz & lår + vader och sen blåmärken på alla dom rätta ställena :)

Tack som fan! Känns bra med lite reassurance när man tappat nästan 15kg :)

C.E.J.
2007-12-01, 15:12
Idag var det tävling. Jag väger tydligen inte 66kg, utan 62.2kg, se där. Då kan jag ju komma under 62kg-klassen iaf (I'm so faaat!), men idag var det väl 69kg-klassen då. Var hursomhelst bara jag, David (~74kg) och Mattias (89kg). Gick inte så bra:

Ryck:
45, bom
45, för långt bak, men lyckades rädda
50, bom

Stöt:
55, check
58, bom
58, check

Totalt: 45+58 = 103kg

Better luck next time helt enkelt. Efter jag var klar med mina lyft satte jag pb i marklyft med 100kg. Mitt förslag att ta med det i totalen gick inte igenom ;)

Ivar_Lo-J
2007-12-01, 22:29
62 kg alltså, det var värst.

Synd att det inte gick så superbra, men stöten var väl ändå ganska bra?

Jättegrattis till 100 kg i marklyft! Det dröjde inte länge innan det satt. *flex*

C.E.J.
2007-12-01, 22:55
Stöten kändes väl hyfsad ändå ja. Vanligtvis är det ryck som känns bra och stöt (vändningen) som känns skit, den här gången var det tvärtom, vändningarna gick väldigt bra faktiskt. Det var drygt dock därför att på uppvärmningen kändes ju rycken bra, snabb nedsittning t o m, men icke. Aja. Nästa chans för tävling blir i mitten på januari tydligen.

Tackar! I had to redeem myself ;)

simpan
2007-12-01, 22:55
Bra marklyft och gissar att det känns bra att ha gjort första tävlingen? :)

C.E.J.
2007-12-01, 22:57
Bra marklyft och gissar att det känns bra att ha gjort första tävlingen? :)

Tack tack! Jodå, antar att jag med rätta kan kalla mig tyngdlyftare nu också ;)

C.E.J.
2007-12-05, 21:52
Dagens pass. Flumpass, hade träningsabstinens så var bara tvungen att träna. Gick in med ambitionen att göra 95kg i knäböj.

Knäböj: uppvärmning, sen 3x70, 2x80, 1x90, 1x95. Nytt pb alltså, men fy så tungt. Fredrik var där och tränade idag och han påpekade att jag inte borde låta knäna falla in, men det är svårt när man maxar att inte göra det. Nu kommer jag iaf lägga ner pb-jagandet i knäböj också, 100 står för dörren och det kommer snart, kommer försöka igen i januari inför nästa tävling.

Ryck: Ahem, viktkåt, jag? Nej nej... Typ noll uppvärmning, sen 4x40, 4x40, 3+0x42.5, 2x40, 1x50, 0x55, 0x55. Sista försöket där på 55 var inte jättelångt ifrån, även om jag inte skulle säga att det var nära. Hade nog kunnat göra ett bättre lyft, om än inte klarat det, om jag inte maxat i knäböj precis innan. Fredrik påpekade detta också *whistle*

Raka marklyft: Efter e-instruktioner från Sheogorath så gick den här övningen bra, flummade lite. Gjorde några reps på 40, sen 50, och så 6x55, hade kunnat göra fler.

Det var det. Tror jag skippar mitt planerade pass imorrn och kör igång i helgen, men kanske dröjer till tisdag också, vi får se.

Ivar_Lo-J
2007-12-05, 22:29
Grattis! Riktigt starkt böjt! 100 kommer nästa gång du försöker.
Trevligt med raka marklyft också, den övningen vet var den tar.

simpan
2007-12-06, 00:04
Fint med 95 i böj. :) Inte mycket som skiljer mellan ditt pb i böj och mark nu!

C.E.J.
2007-12-06, 14:45
Grattis! Riktigt starkt böjt! 100 kommer nästa gång du försöker.
Trevligt med raka marklyft också, den övningen vet var den tar.

Tack, jag tror det också ;) Hehe jag väntade med att svara tills idag, och jajemänsan Ivar, den övningen vet var den tar! :D

C.E.J.
2007-12-06, 14:46
Fint med 95 i böj. :) Inte mycket som skiljer mellan ditt pb i böj och mark nu!

Nej styrkan är rätt lika. Du som är SL-are, hur stor skillnad brukar det vara inom din sport i böj/markstyrka?

simpan
2007-12-06, 16:03
Nej styrkan är rätt lika. Du som är SL-are, hur stor skillnad brukar det vara inom din sport i böj/markstyrka?

Svårt att säga. Med utrustning är det många som tar mer i böj än i mark. Speciellt bland de tyngre killarna tror jag... Men jag själv har kanske iaf 40kg högre max i mark.

C.E.J.
2007-12-06, 16:38
Ojsan. Ja jag får jobba på ryggstyrkan helt enkelt, jag känner att det till störst del är den som failar i lyften. "Ganska" viktigt med stark rygg liksom: http://www.youtube.com/watch?v=nOWcrqOSevs

simpan
2007-12-06, 18:04
Ojsan. Ja jag får jobba på ryggstyrkan helt enkelt, jag känner att det till störst del är den som failar i lyften. "Ganska" viktigt med stark rygg liksom: http://www.youtube.com/watch?v=nOWcrqOSevs

Grymt lyft. Inte så många som lyfter med den tekniken va?

C.E.J.
2007-12-06, 18:13
Tänker du på överstöten? Nä det är bara några få jag sett göra så, och Pyrros har jag ju sett göra "vanliga" överstötar på träning. Enligt min tränare så har nog de som gör en sådan överstöt nån skada.

Arf Pingvin
2007-12-06, 18:38
Kolla nästa VM/OS whatver. Kineserna kör ofta den typen av kickstötar. Speciellt tjejerna tror jag av nån anledning. Vet inte om de har räknat ut nånting ifall de ska tjäna på det tekniskt. De tränar ohyggligt tunga ryckböj iaf.

C.E.J.
2007-12-06, 19:01
Hehe that's a given att man kollar på det. Jag missade VM den här gången eftersom jag inte har nån tv, lyckades dock se stötmomentet för herrar +105kg :D

När tjejerna i -48kg klassen rycker nästan 100kg får begreppet "svag som en liten flicka" en ny innebörd! :D

Ivar_Lo-J
2007-12-06, 20:36
Dimas är så sjukt snabb under stången. Det smäller ju bara till...

C.E.J.
2007-12-06, 21:22
Dimas är så sjukt snabb under stången. Det smäller ju bara till...

Den killen är störd när det gäller tyngdlyftning, BÄST helt enkelt. Grämer mig som fan att jag inte upptäckte tyngdlyftning tidigare så jag hade kunnat sitta klistrad 1992, 1996, 2000 och 2004 *cupid* Ahem och såklart varit lite starkare idag själv :D

Arf Pingvin
2007-12-06, 21:44
En annan som är sjukt snabb är ju Taner Sagir: http://www.youtube.com/watch?v=oLimeGu_Pwc

C.E.J.
2007-12-06, 22:30
Jepp jag håller ett extra öga på honom, jävligt snabb är han, och så är han lika gammal och lång som mig själv. Där slutar likheterna :D

C.E.J.
2007-12-09, 23:55
Blev inget pass igår pga. bakfylla *whistle* Dagens pass:

Frivändning: 5x40, 5x45, 5x45, 5x45. Kändes tungt, men var kul.

Överstöt: 3x40, 3x45, 3x45, 2x45, 2/0x45. Gick inte så bra, kändes tungt. På fjärde vet jag inte varför jag bara gjorde två, och så blev det bom på sista i femte setet.

Bänkpress: 3x55. Skulle ba' testa :em:

Stötdrag: 3x45, 3x50, 3x55, 3x60, 3x65. Den här övningen är inte bra för mina händer, drar upp gamla sår.

Stötnedsittning: 4x30, 4x30, 4x30. Gö vilken jobbig övning, men den gick rätt bra.

Shrugs:: 6x70, 6x70, 6x70. Vet inte om jag fick så bra kontakt, ska testa med lättare vikt sen.

Vadpress i hacklift: 12x100, 12x120, 12x130. Nytt pb :em:

Raka marklyft: 6x50, 5/0x55, 4x55. Var greppet som spökade, förstår dock inte varför om jag nu klarar 70 i shrugs utan problem.

Bålträning bestod av "promenader" 2x20x10kg, hypersträck 12x10 & 12x21, situps 2x12x10, benlyft 2 set à 15 reps.

Sen provade jag ryckmarklyft 3x70 och stötmarklyft 5x70 nånstans mitt i passet.

Ivar_Lo-J
2007-12-10, 12:09
Trivsamt pass :thumbup:
Hur skiljer sig dina stötmarklyft från "vanliga" marklyft?

C.E.J.
2007-12-10, 16:06
Det är nog mest greppet, i vanliga marklyft har jag mixat överhands- och underhandsgrepp (staggered grip) medan stötmark så är det överhandsgrepp. Sen tror jag väl man står lite olika, lyfter lite olika osv, men min marklyftteknik är usel så... "deadlift by any means necessary" *whistle*

C.E.J.
2007-12-11, 22:23
Dagens pass. Flera gånger varje dag brukar jag knäböja med kroppsvikten bara ett par-tre gånger, tycker det är skönt. Igår när jag gjorde det strax innan jag skulle lägga högg det till runt "högra svanken" så att säga. Hugger ganska rejält. Det är när jag slappnar av i ländryggen som det gör ont. Kunde inte sova särskilt bra eftersom jag inte kunde ligga i mina normala sovpositioner, utan fick sova på rygg, vilket för mig känns lika naturligt som att bajsa på sig. När jag vaknade gjorde det fortfarande ont, kunde knappt klä på mig utan att ge ifrån kväden. Sen under dan blev man ju mer "uppvärmd" så gick ju bättre iaf. Har känt den här smärtan förut och vet att den inte är nå farlig, även om det gör sablarns ont när det hugger till. Så, jag tränade...

Frivändning: 5x45, 5x47.5, 5x47.5, 5x47.5. Tungt. Hur faan kan jag ha vänt 60? Det känns omöjligt. Mene, vändningarna kändes bra iaf.

Överstöt: 3x45, 3x45, 3x45, 3x47.5, 3x47.5. Också tungt, samma sak här.

Nedsittning: 4x30, 5x30, 4x30. Gick rätt bra här, några inte så djupa men i allmänhet gick det bra. Sen kom det in två killar som jag börja' snacka med, så jag kom av mig en hel del. Plus att innebandytjejerna stormade in så vågade inte riktigt släppa stången, så gjorde stångrodd trots allt. Allmänt flum härifrån.

Stångrodd: 8x40, 8x45, 8x45. Jag körde lätt, därför att ryggen hade inte stört mitt i vändningarna t.ex., men här kände jag det.

Pushpress: 5x40, 5x40, 6x30. OK, jag trodde att eftersom man kunde pusha upp vikten lite skulle man väl klara en 40, men icke. Sen så var jag ju helt ny på den övningen. Håller mig nog till vanliga pressar.

Stötmark: 6?x60, 6x70, 4x75.

Sen hem, död! På torsdag ska jag få lite coachning av David eftersom Thomas är och glassar sig i Teneriffa ett tag framöver. Känns som att jag tappat så mycket teknik, är nog inte så bra för mig som nybörjare att ta så långt break från träning, kan ju iaf köra lätt inför och så.

C.E.J.
2007-12-13, 21:58
Dagens pass:

Ryck: 4x40, 4x40, 3/0x40, 3/0x40, 4x40. Usel teknik, kändes inte tungt men tekniken var helt enkelt usel. David kom inte vid utlovad tid så fick ingen korrigering, det var lite synd.

Nedsittning fr. midjan: 4/0x25, 5x25, 5x25. Gick riktigt bra faktiskt, alltid ett plus. Snabba nedsittningar, kändes bra.

Ryckdrag: 3x40, 3x50, 3x55, 3x57.5. Kändes mycket bra här, bra teknik, bra styrka. Fick till shruggen bra också, vilket jag typ aldrig får i vanliga ryck.

Press: 6x30, 6x35, 6x37.5. Nytt pb, trevligt. Väldigt darrigt på sista repetitionen men den kom upp iaf.

Frontböj: Massa uppvärmning på 20, 30, 40, 50, sen 6x55, 6x50, 6x62.5, 6x65. Gick jävligt lätt, nytt pb. Känns det lika bra nästa gång kan jag nog klämma ur mig några reps på 70 alltså, utan problem, för nu flöt det bara på. Kul!

Vadpress i hacklift: 12x120, 12x130, 12x135. Ey, pb! :D

Bålträning var lite halvtaftig, 3 set hypersträck 12x26kg på alla (nytt pb lol), 3 set 20 "reps" med att svänga stången, vad den övningen nu heter, samt situps 12x10, 12x15, 12x15. Det var lite för mycket folk för att göra min favoritbålövning, "promenader".

Drygt att rycken gick så dåligt, men i övrigt gick det ju bra, och som jag sa till Fredrik, bara nåt går framåt så är jag nöjd. Allt kan ju inte gå bra hela tiden. Benstyrkan upp, presstyrkan upp, vadstyrkan upp, ländryggstyrkan upp, nedsittningshastighet upp. Det tycker jag ändå gör ett hyfsat pass ;)

Postworkout: 400g pepparbiff *drool*

Och btw, ryggen är som väntat mycket bättre, imorrn kommer det inte kännas alls. Skönt.

Ivar_Lo-J
2007-12-14, 07:15
Tråkigt att rycken inte kändes bra, men om du fick till bra nedsittningar och drag så lär det ju bara vara en tidsfråga tills de inträffar samtidigt i rycken, o då lär det väl vankas nya vikter? *flex*

Starka frontböj o pressar också förresten!

C.E.J.
2007-12-14, 16:27
Jaha skitkul, så har man fått ont i halsen då. Inte så oväntat för jag kände lite igår kväll också, men vafan... Hoppas det går över fort iaf, vill inte missa träning. If I can't lift weights I don't wanna do anything.

EDIT: Ja hallå där :D Jodå, det var inte som att jag inte hade kunnat rycka mer, men jag vill att tekniken ska kännas bra även när jag är på lätta vikter. På tunga vikter har man inget annat val än att ha bra teknik :D

C.E.J.
2007-12-15, 17:46
Fan vilken kass helg. Först har man inte råd att gå på Arnes kurs, sen så är man sjuk så att man varken kan gå på fest eller gymma. Tror jag har influensa eller nåt, igår hade jag ont i kroppen, men idag är det väl halsen samt att näsan är smockfull typ. Får väl se om det blir nån träning imorrn, men jag tvivlar på det.

Ivar_Lo-J
2007-12-15, 18:19
:( hoppas du blir återställd fort. att vara sjuk är ju så enormt frustrerande när man bara vill gå o träna...

C.E.J.
2007-12-18, 22:25
Träning! När jag vaknade första gången så kändes halsen bra, sen somnade jag om och när jag vaknade igen kändes halsen skit. Så småningom kändes den bättre så jag valde att träna. Min plan var att träna halva volymen av vad jag brukar. Så blev det dock inte *whistle* Dagens pass:

Frivändning: 5x45, 5x45, 3x50, 2x52.5, 0/1x57.5, 1x62.5, 1x65. Nytt pb! Inte illa för att ha varit sjuk och fortfarande är lite sjuk. Sista fångade jag väldigt långt fram och hyfsat djupt blev det också, sjukt jobbigt att baxa upp överkroppen så den blev rak, men det gick iaf.

Överstöt: 2x40, 2x50, 1x55, 1x60, 1x62.5. Också nytt pb! Kul att kunna (över)stöta kroppsvikten. 62.5 kändes bättre än 60, mycket bättre.

Knäböj: 6x20, 5x40, 5x50, 5x60, 5x70, 3x80. Här var det mest för att känna hur benen kändes. För en gångs skull klickade knäna, det brukar de bara göra när jag gör med kroppsvikten. Aja, kändes allmänt tungt och bestämde mig att det inte var nån idé att gå vidare.

Det var allt. Kul med pb, men ändå jävligt illa att jag blivit så viktkåt att jag knappt kan hålla mig till hur jag egentligen ska träna. Det går bra NU, men senare?

C.E.J.
2007-12-20, 23:14
Sådär, hemma i Uppsala nu, i ungefär tre veckor. Tillgång till våg, och nån annan lagar mat och diskar, sweet. Har nu även fått min tävlingsdräkt, ser jäkligt bra ut. Kliar vid brösten och är kanske lite tajt vid benen (extra resår typ), men annars jäkligt grymt. Blev ingen träning idag eftersom jag tvingades besöka min syster. Lika bra kanske eftersom jag är grymt trött idag. Blir träning tre dagar i rad istället, hmm...

C.E.J.
2007-12-21, 20:41
Dagens pass, första i Uppsala på länge:

Ryck: 2/0/1x40, 4x40, 4x42.5, 3x45, 2x50. Tungt med 2x50 alltså, andra repetitionen var väl sådär.

Rycknedsittning fr. midjan: 4x25, 4x27.5, 3/0x30. Nytt pb, tror jag? Men vem bryr sig. Bra nedsittningar på alla vikter iaf.

Ryckdrag: 3x40, 3x50, 3x55, 3x60. Nytt pb här. Tungt.

Press: 6x32.5, 6x35, 6x37.5, 6x40. Nytt pb, väldigt trevligt, eftersom jag är så svag i press. Gick jävligt bra också, inte lätt, men det blev heller aldrig superskak.

Frontböj: 6x40, 6x50, 6x60, 6x65, 5x67.5. Nytt pb, men det gick bra tungt alltså, redan på 60 gick det tungt. Hade innan tänkt att jag kanske skulle palla 6x70 (drool) med tanke på hur bra det gick senast, men det hade aldrig gått den här gången.

Enda övningen jag gjorde för bålen var att svänga stången, 20x20, 20x25, 20x25. Nytt pb lol.

OK så några kommentarer om dagens pass. Var ganska ovant till att börja med, ny omgivning liksom. Sen så har jag ju fått min tävlingsdräkt nu, så jag provade att träna med den (t-shirt ovanpå). Vet inte om det var lokalen som var varm eller om det var dräkten.

Sen ang. utrustningen. Jag visste ju att Nautilus inte hade någon yta där man kunde släppa stången, men det var lugnt. Under ryckdragen stod jag på nån dyna, inte en mjuk sådan utan det gick bra. Däremot... Jag mindes stängerna som skinande och fina. På Sporthallen är det så att OL-stängerna är skinande och ser rena ut, medan SL-stängerna är lite mörkare grå, troligtvis för att de används mer eller nåt. Så, jag trodde att det kanske var OL-stänger de hade. Fel; det var SL-stänger. Tror jag iaf, de såg fula ut. Kolvarna snurrade inte ett dugg bra iaf. Stången kändes mycket tjockare än vanligt också, det ska ju inte SL-stänger vara, så kanske är nån annan sorts stänger de har. Bara att acceptera iaf.

Jag anade att de inte såg alltför positivt på att använda magnesium, så jag använde det endast till ryckdragen, gned in händerna över min väska också, mmm duktigt av mig. I övrigt grisade jag som jag brukar göra, hähähä! Efteråt frågade jag dock vad de tycker om magnesium (efteråt :D ) och svaret var typ "njä". Hon i disken hade inte hört nåt om det, men sa att det är väl ok om jag tar bort det när jag är klar, och inte skräpar ner på golvet. Hon nämnde dragremmar, men njae du, det får man trots allt inte ha på tävling *whatever*

Hur kommer man ens på tanken att inte tillåta magnesium. Det går bort hur enkelt som helst, och de dammsuger ju ändå golven varje dag så vad spelar det för roll? Aja, jag ska ju inte träna där mer än några gånger så, bara att njuta av att man är kung på gymmet så att säga. Här kommer kung av sand...

C.E.J.
2007-12-23, 20:10
Uppsalapass II:

Frivändning: 5x40, 5x45, 4x50, 3x55, 3x55, 1x60, 1x65, 1x70. Nytt pb, woo! Gjorde lite extra där på 55 eftersom jag vill att det ska sitta ordentligt. Bra teknik som fan idag.

Överstöt: 3x20, 3x40, 3x45, 2x50, 2x55, 2x55, 1x60, 1x65. Nytt pb här också, awesomo! Var riktigt tungt redan vid 55, gah...

Nedsittning fr. midjan: 3x20, 3x30, 4x35, 4x37.5. Jaa nytt pb här också, nedsittningarna tar sig.

Stötdrag: 3x40, 3x50, 3x60, 3x65. Nytt pb här också va? Men kände mig trots allt svag.

Stångrodd: 6x40, 5x50, 6x55, 6x57.5. Kändes bra. Jobbigt snarare än tungt.

Här fick jag sluta, skulle även gjort knäböj, hantelpress och raka marklyft, men det hanns inte med, gymmet stängde och det var tydligen mat också. De övningarna kommer jag göra nästa pass, oavsett om jag kör ryck- eller stötpass. Avslutade med "promenader" två set à 20x10kg, stångsväng två set à 20x25kg.

Mycket kul med ökningar, och med SL-stång dessutom ;)

EDIT: Jäkla jul att komma ivägen för träningen. Nästa pass blir tidigast om fyra dar...

C.E.J.
2007-12-27, 20:49
Uppsalapass III:

Ryck: 4x40, 4x45, 2x45, 1x50, 1x55, 0x57.5. Jag vet inte om 55:an kan räknas som godkänd, blev typ att jag lyfte upp stången till ett visst läge och sen typ pressade mig under de sista centimetrarna så armarna blev raka, så det vette fan. Jag kommer då inte räkna det som nytt pb. 57.5 hade jag, kanske blev efterpress, men jag hade den iaf, dock så "gick" jag med stången för att stabilisera, och tappade skiten. Bah... Stabilt på 50 iaf, gött. Just ja, på 57.5 när jag tappade så slet det till i höger armbåge, ingen smärta men det kanske har blivit nån slags inflammationsrespons nu iaf, känner "något".

Rycknedsittning fr. midjan: 4x20, 4x25, 2/0/1x30, 2x32.5. Fick lite ont i höger knäveck här, utsidan. Men inga problem, gick bra iaf.

Ryckdrag: 4x40, 3x50, 3x55, 3x60, 2x62.5.

Hantelpress: 8x15, 8x15, 6x15. Oj oj oj, tungt och skakigt här, gav upp på sista setet och sket i fjärde.

Knäböj: 6x40, 6x50, 6x60, 6x70, 6x80, 5x85, 2x90. Tungt fr o m 70, 2x90 gick dock helt ok även det var tungt förstås.

Raka marklyft: 6?x40, 6x50, 6x60, 4x65. Fick inte så bra kontakt här, tycker att sheogorath kan besöka mig nån gång och verkligen se till att jag gör ordentligt. Anyway, jag försökte mig på en femte repetition men släppte stången när jag böjt mig fram, dels var det ju greppstyrkan och dels så var jag så jävla slut.

Bålträningen var riktigt ambitiös och kändes bra. Stångsväng 20x20 och två set à 20x25. Promenader 20x10 och två set à 20x15. Var otroligt trött efter detta. Sen försökte jag med hypersträck;

På Sporthallen så är den där grejen som man "låser" fötterna med... ja, alltså hela kroppen är rak då. Här på Nautilus är den så att man får en vinkel i höften. Jag trodde att den kanske skulle vara lindrigare mot knävecken, men icke, gjorde skitont och jag gav helt enkelt upp.

Sen gjorde jag situps med 5 och 10kg, skitsvårt att göra på golvet märkte jag.

Sist av allt provade jag på en kul grej. Hade sett en kille öva vertikalhopp på en pall, så jag provade samma sak. Vet inte hur högt det blev, men taket är väl normalhögt och det högsta hoppet jag gjorde så blev det att taket bara var nån centimeter från mitt huvud när jag "landat". Kul iaf.

C.E.J.
2007-12-29, 15:39
Tränade idag men det gick skit så ingen idé att skriva upp nåt. Hur dåligt gick det? Vända 40kg kändes som det dubbla. Helt jävla matt.

Försöker komma på varför det gick åt helvete. Gick och la mig hungrig igår, samt sov dåligt. Har även grym träningsvärk sen i torsdags, tunga böjar vet var de tar alltså. Vänster vrist gör lite ont ibland när jag rör på handen, höger armbåge verkar dock vara back to normal. Lite småont i ländryggen samt här:

http://img151.imageshack.us/img151/2992/432pxgraybackew4.th.png (http://img151.imageshack.us/my.php?image=432pxgraybackew4.png)

Nedre traps alltså, eller kanske djupare. Jag brukar iaf alltid ha nån slags känningar i det området.

ramagoen
2007-12-29, 17:55
ont i armbågar å handleder är nåt man mer eller mindre får leva med i början, tog mig jävligt lång tid innan de försvann. Hade dock mest ont i bicepsfästet men de stretchade jag bort.

Undvik handledslindor av allt du kan, det är skönt men mest ivägen igentligen, handlederna vänjer sig hursomhelst efter ett tag. :)

C.E.J.
2007-12-29, 18:00
Men sådana smärtor har inte stört dig nånting eller? Efter att jag sträckte (?) armbågen häromdan så har jag hållt på en massa med att känna efter om det gör ont när man sträcker ut i armbågsled snabbt, och det gör det ju inte iaf. Handlederna brukar heller aldrig göra ont/kännas när jag väl tränar (inget gör ont då :D ). Har funderat flera ggr på att köpa såna där lindor men ska ta din rekommendation och låta dem vänja sig. Ska jag nånsin stöta 100+ kan jag inte gärna ha svaga handleder ;)

C.E.J.
2008-01-01, 21:19
Mätte lite kroppsdelar idag på kul, själv alltså, så inte alltför tillförlitliga kanske.

Handled: 1.7 (0.1)
Bröst: 80 (0.471)
Armar: 28 (0.165)
Höfter: 93 (0.547)
Midja: 77 (0.453)
Lår: 54 (0.318)
Vader: 26 (0.153)
Underarmar: 26 (0.153)
Axlar: 109 (0.641)
Nacke: 37 (0.218)

Ingen aning vad som är bättre och vad som är sämre, har aldrig mätt förut och därmed aldrig intresserat mig för vad andra har för mått, eller vad proffsen har. Om nån vet hur dessa "stats" står sig så berätta gärna för mig.

C.E.J.
2008-01-02, 22:26
Årets första träningspass! Uppsalapass IV:

Frivändning: 3x40, 3x45, 3x50, 3x55, 2x60, 2x65, 1x70, 1x72.5. Nytt pb här, yay! Tungt som fan var det. Störande med de lättare vikterna är att jag slänger upp dem på halsen och skrapar upp lite fint.

Överstöt: 4x20, 3x40, 3x45, 3x50, 3x55, 1/0x60, 1x65, 1x67.5. OK inte så bra med en miss på 60. På 65 var det efterpress men jag räknar den ändå eftersom jag gjort 65 förut. 67.5 är nytt pb, det är bra. Djupt utfall.

Nedsittning: 3x20, 4x30, 4x40, 3x45, 2x50. Kommer aldrig få till bra sittvändningar om jag inte gör detta mer, så provade på lite tyngre vikter idag.

Stötdrag: 3x40, 3x50, 3x60, 3x65, 3x70. Gick bra, kunde gjort tyngre men var trött och ville spara energi till övriga övningar.

Stångrodd: 6x40, 6x50, 6x55, 6x60. Nytt pb?

Press: 6x20, 6x30, 6x35, 5x40. Fy så trött jag var!

Knäböj: 3x40, 3x50, 3x60, 3x70, 3x80, 2x85. Tänkte göra en femma på 85 men det hade inte gått, två reps var tungt nog.

Raka marklyft: 6x40, 6x50, 3x60. Blev tillsagd efter andra setet att gymmet stängde, fick göra ett sista set men jag gav upp, hade ju kunnat klara 6 där också. Aja. Ingen bålträning eftersom gymmet stängde.

C.E.J.
2008-01-04, 20:54
Uppsalapass V:

Ryck: 3x40, 2x45, 1x50, 0x52.5, 1x52.5, 0x55, 0x55. Gick skit, uppenbarligen. Uslast teknik hade jag på 50, vette fan vad jag tänkte där, men drog med armarna i början, sen sträckte jag ut dem, och så blev det nån knäpp efterpress. Men jag räknar det eftersom jag satt 50 så pass många ggr ändå. Hata! Fan va rycket stagnerat då, har inte ökat nåt sen veckan innan tävlingen, dvs. över en månad nu.

Rycknedsittning fr. midjan: 4x20, 1/0/1x25, 3/0x27.5, 3/0x30.

Ryckdrag: 3x40, 3x50, 3x55, 2x60.

Nackpress: 6x20, 6x30, 6x35, 6x40. Kärt återseende, gick ju rätt bra också, alltid nåt *rolleyes*

Frontböj: 6x40, 6x50, 3x60, 2x70. Klockan var typ tre minuter innan stängningstid när jag började så vilade bara några andetag mellan varje set. Hann förstås inte med nån bålträning eftersom gymmet stängde.


Vet precis varför det gick så dåligt: Tog inte Rage innan passet :D Om nu Fairing-Lasse är Gud så antar jag att det är lite som när Gud dödade alla förstfödda i Egypten förutom de som hade lammblod på dörren; Lasse delar ut dåliga prestationer till folk som inte använder Rage :banned

C.E.J.
2008-01-10, 21:28
Tränade igår, men glömde min loggbok, och eftersom jag har uruselt minne så kan jag inte återge så mycket detaljer. Var hursomhelst dödstrött pga helt galen vridning på dygnet under jullovet. Gjorde lite allt möjligt, tror jag stötte 65 som bäst kanske och så 52.5 i ryck. Försökte mig på 55 men det gick förstås inte. Det uppstod t o m blodvite när jag försökte - så går det när man biter på naglarna; huden under den bit av nageln (på tummen) man biter av gick upp. Provade att göra ryck med smalare "stance", och det kändes mycket bättre än bred stance faktiskt. Gjorde väl även lite stötdrag på 85 tror jag, det var bra tungt det.

Har provat på IF de senaste två dagarna, tror inte det är nåt för mig, blir galet hungrig plus att jag är lättretlig som fan utan carbs *mini*

Ivar_Lo-J
2008-01-10, 21:49
En hel del fina resultat senaste tiden! Fina vändningar o överstötar, o inte mycket kvar till 100 i böjen nu. Grymt bra!

C.E.J.
2008-01-10, 21:52
Tackar! 100 eller nära 100 är inget jag kommer försöka mig på igen på ett tag, blir så jävla invalidiserad :D

Ivar_Lo-J
2008-01-10, 21:57
Tackar! 100 eller nära 100 är inget jag kommer försöka mig på igen på ett tag, blir så jävla invalidiserad :D

Ok :D Men du har ett väldigt bra mål där iaf, som inte är långt borta, när du väl bestämmer dig för o testa igen. Sen är det bara bänken kvar o ta 100 i så har du klarat av alla SL-lyften ;)

C.E.J.
2008-01-10, 22:18
Mitt mål i bänkpress är att inte ens klara en repetition med stången. Våga vägra bänkpress!

C.E.J.
2008-01-14, 14:27
Dagens pass. Sämsta på jag vet inte hur länge, men jag har väl hyfsade ursäkter. Inget nytt, handlar som vanligt på senaste tiden om min fucked up dygnsrytm, sen hade jag inte ätit nåt sen åttatiden, tränade vid 12 ungefär. Omtenta däremellan i 2.5 timme...

Ryck: 3x20, 3x20, 2x30, 2x40, 2x40, 2x45, 1x50, 1x52.5, 0x55, 0x55, 0x55. Herregud, blev tungt typ vid 30! Ändock, jag var närmare än nånsin på 55, nästa sista setet. Usel teknik på alla lyften.

FV+Fböj+ÖS: 1/2/2x40, 1/2/2x50, 1/1/1x55, 1/0/0x60, 1/0/1x60, 1/0/1x62.5, 1/0/0x65, 1/0/1x65. Tungt från början, usel teknik på alla lyft. Alla överstötarna var tunga. Att jag totalt misslyckades på 60 var inte så kul. Missen på 65 var inte så kul heller, å andra sidan var det ju rätt nyligen jag nådde dit, så ingen fara.

Gjorde bara dessa eftersom jag även tänkt träna imorrn med min tränare, jag behöver läras på nytt hur man lyfter *cry*

Nu ska jag läsa en informationsblad jag fick av en snygg JW-tjej och få mig ett gott skratt, sen fortsätta lyssna på The Two Towers tills jag somnar.

EDIT: Varför har jag blivit "Spamming user"?

Ivar_Lo-J
2008-01-14, 14:30
Trist med sånna där strulpass där allt känns fel, som om man glömt bort allt man lärt sig. Det går nog betydligt bättre nästa gång med lite mer mat i magen. Särskilt om du kan få lite tips från tränaren om vad det är som inte riktigt stämmer.
Positivt iaf att du bara behöver vänta tills imorgon innan du kan få revanch.

C.E.J.
2008-01-15, 16:22
Jaha fick veta att det inte blir nån tävling nu, blir att vänta till slutet av februari istället. Drygt, men men då kanske jag med proper teknik kan klättra mot 60kg i ryck och 75 i stöt? Nja, men jag kan ha det som ett litet mål, för jag borde ju kunna närma mig det iaf.

Ivar_Lo-J
2008-01-15, 20:40
tråkigt, men som du säger, nu har du mer tid o träna :)

C.E.J.
2008-01-15, 21:31
Gick skit idag också. Av nån anledning jobbar jag inte ett dugg med ryggen, fattar inte varför för jag har ju inte ont eller nåt. Kommer ta en vecka off från lyften men träna bålen på torsdag, lördag och söndag. Var länge sen jag tränade just ländryggen så kan kanske vara det. Aja, jag är rätt nedslagen men det är bara att banka in i skallen att ta nya tag.

GC90
2008-01-17, 17:34
Aja, jag är rätt nedslagen men det är bara att banka in i skallen att ta nya tag.

+1. Exakt så man ska göra, bara att ge sig fan på det och köra. Hoppas du lyckas, verkar stark!

C.E.J.
2008-01-18, 11:49
Haha kul att nån tycker det iaf *whistle*

Tränade igår, var duktig och höll mig borta från riktiga lyft som jag ju hade sagt.

Situps: 15xBW, 10x5, 10x5.

Hypersträck: 15xBW, 12x10, 12x10, 12x10.

Utfall m. bålrotation, stående: var skitsvårt att göra stående men det var så mycket folk så jag kunde inte gärna ha gått. Gjorde väl 10 steg per sida, två set.

Benlyft: 12xBW, 12xBW, 12xBW

Stångsväng: 20x20, 20x25, 20x25

Raka marklyft: 10x20, 9x50, 6x60, 6x65.

C.E.J.
2008-01-19, 18:46
Jahapp, pass idag, gick överstyr förstås...

Press: 3x30, 2x35, 1/0x40, 0x42.5. Lite lek, försökte mig på pressar som man gjorde dem i tyngdlyftning back in the day, men det gick inte så bra. Fattar nog inte riktigt tekniken.

Utfall: 16x20, 16x30.

Överstöt: 3x20, 3x40, 2x50, 1x60, 0x65, 0x65. Provade lite grann här med att ha stången högre upp och/eller bredare fattning. Stången högre upp kändes bra men osäkert på högre vikter.

Ryck fr. hängande: 3x20, 5x20, 3x25, 3x25, 0/0/2x30. Blev uppmanad i tisdags att göra dessa, så tänkte prova. Gick bra tyckte jag, fast varför det blev två missar på 30 vette fan, men då gick jag över till "fulla" ryck istället.

Ryck: 3x30, 3x30, 3x35, 3x35, 3x40, 2x40, 2x45, 1x45, 0x50, 1x50, 1x50, 1x55, 0x57.5.

OK notera nytt personbästa där. Blev en jävla massa vingel och tappade nästan stången, men godkänt lyft var det och jag höll mig inom den imaginära 4x4m plattformen. Vanligtvis skulle jag här säga att nya pb inte ligger långt borta pga. att jag tränat grejer innan, plus att jag bara ätit godis (och Rage, oww!), men med tanke på hur det går nu så är jag inte vidare optimistisk, plus att det var ett fullyft på högsta nivå... eller nåt. Tungt började det gå redan på 35 (skrek som det vore 100), och vid 50 var det dåliga lyft. Andra på 50 var bara nån tum över huvet (kände stången med stubbet) och var väl egentligen inte godkänd, men jag har ju ändå klarat 50 så pass många ggr att det spelar ingen roll. Efter 55 var det stängningsdags och försöket på 57.5 var inget ordentligt försök - därmed inte sagt att jag skulle klarat det annars, är som sagt inte så kaxig/optimistisk just nu.

Jäkla pissväder det är, antingen blask eller ishalka, oavsett så kan man inte gå som folk på trottoaren där det är is eller blask, utan man får gå på vägen. Blaha!

Ivar_Lo-J
2008-01-19, 22:14
Bra gjort o rycka 55 när tekniken inte riktigt stämmer! Blir fint o sätta nytt PB så fort det känns lite stabilare.

GC90
2008-01-22, 21:30
Inte för att jag är någon expert på området men jag tycker onekligen du verkar riktigt STARK :).

Btw, Umeå - du råkar inte känna till någon Löven fantast som kallas Kajjan? ;)

C.E.J.
2008-01-22, 22:53
Stark, då ska du kolla in ramagoens träningsjournal. Byyf köööjk!!!

OK dagens pass. Händelserik, meget roligt pass, tungt som fan osv.

Frivändning: 5x50, 4x50, 5x55, 2x55, 1x60, 1x65, 0x70, 1x70. Min OL-kollega och även rekordhållare i juniorherrarnas 82.5kg klass i bänkpress (restecp) filmade sista lyftet, han har inte skickat det ännu men jag lägger upp den så fort jag får den. Blev djup sittning och det var tuuungt att komma upp, skrek rätt bra vilket alla töntar på gymmet inte tyckte om ("men herreguuud" hörde man). Provade även att hålla en tum smalare efter att Thomas sa att jag höll rätt brett. Svårt att säga hur det kändes men jag ska prova det mer.

Överstöt: 3x40, 3x50, 3x50, 2x55, 0x60. OK lol, på sista lyftet vet jag inte vad som hände, men stången flög iväg, landade lite halvt på ställningen, vikter föll av och skit. Ett mycket effektivt sätt att få hela gymmets uppmärksamhet *whistle* I övrigt så har jag tydligen hållt stången lite för långt fram, inte bakom främre delta som sig bör. Det var jag som frågade om jag kanske skulle ha stången längre in, så kudos till mig alltså. Fick bra tips av David och så, så lyften kändes bra och jag höll mig på hyfsat låg vikt och fokuserade mer på kvalitet än "mycket" vikt.

Stötnedsittning: 4x20, 3x30, 1/0/1x40, 2/0x40. Återigen lol, tror det var på sista setet som jag tappade mig själv så jag hade stången på låren, i sittläge alltså. Då gav jag upp och lade mig raklång på golvet, haha :D

Stötdrag: 3x40, 3x50, 3x60, 3x70, 2x80, 2x85. Bra tungt på 80+ alltså.

Stångrodd: 6x20, 6x40, 6x50, 6x55. Den här övningen gick bra tungt idag alltså.

Press: 6x20, 6x30, 6x35, 3x40. Gick också tungt :(

Knäböj: 6x20, 6x40, 6x50, 6x60, 6x70. Lagom uttröttad i benen alltså.

Raka marklyft: 8x40, 8x45, 8x50.

Situps: 12xBW, 12x5.

Benlyft: 12xBW, 12xBW.

Utfall m. bålrotation: 20x5, 20x10. (aka "promenader")

Hypersträck: 12x10, 12x10. Känner mig jävligt svag i denna.

Danny Devito
2008-01-23, 11:42
Fan vilka långa pass du kör. Såg att du bott i Uppsala förr. Vart i Uppsala?

C.E.J.
2008-01-23, 13:02
Ja det blir så. Just igår så blev det mycket tekniksnack i början.

Bodde i Danmark, om du känner till det, och knappt ett år inne i stan (det var guld).

Danny Devito
2008-01-23, 13:04
Okej. Ja, jag vet vart Danmark ligger. Jobbade där ett tag, på ett litet bygge. :)
Har du vart i Gottsunda nån gång?

C.E.J.
2008-01-23, 14:01
Har i princip aldrig varit där på egen hand, med undantag för en fest så har jag mest varit där när min mor dragit med mig till mormor, eller skjutsat en f.d. flickvän till en kompis som bor där. Var nånstans är det som det är farligt? Tycker det verkar vara rätt lugnt där jag har varit iaf.

Danny Devito
2008-01-23, 15:04
Har i princip aldrig varit där på egen hand, med undantag för en fest så har jag mest varit där när min mor dragit med mig till mormor, eller skjutsat en f.d. flickvän till en kompis som bor där. Var nånstans är det som det är farligt? Tycker det verkar vara rätt lugnt där jag har varit iaf.

Haha farligt? Det verkar som du har hört för mkt rykten. ;)

C.E.J.
2008-01-24, 13:24
Första filmen! 70kg frivändning, väger 60 ftr.

eZebcWH55o0

Danny Devito
2008-01-24, 16:17
Grymt vrål! :hbang:

C.E.J.
2008-01-24, 16:23
Haha tack ;) Trots att jag gjort 2x70 i frontböj och säkert skulle klarat 3 reps så var det bra tungt. Förhoppningsvis låter inte min röst så där på riktigt :D

C.E.J.
2008-01-24, 23:52
Dagens pass, gick väl ok. Rycken gick skit som numera är standard.

Ryck fr. hängande: 4x20, 5x25, 4x30, 4x30, 3x35.

Ryck: 3x40, 2/0x45, 2x50, 0x52.5, 0x52.5, 1x52.5, 0x55

Nedsittning fr. midjan: 5x20, 3x25, 3x30, 1/0/1x30.

Ryckdrag: 3x40, 3x50, 3x55, 2x60.

Nackpress: 6x30, 6x35, 6x40.

Frontböj: 6x20, 6x40, 6x50, 6x60, 3x65. Gav upp, ingen fighter i mig idag.

Vadpress i hacklift: 12x120, 12x125, 12x130.

Hypersträck: 12x15, 12x20, 12x20, 12x20.

Benlyft: 15xBW, 15xBW, 15xBW.

Stångsväng: 20x20, 20x25, 20x25.

That's all, folks.

Danny Devito
2008-01-25, 14:16
Fattar inte hur du orkar träna så mkt? Har du bra kondition?

Ivar_Lo-J
2008-01-25, 14:33
Bra vilja på vändningen på filmen :)

Tråkigt att rycken inte vill sig, men snart måste det ju vända tycker jag.

C.E.J.
2008-01-25, 15:36
Fattar inte hur du orkar träna så mkt? Har du bra kondition?

Orkar väl jogga en halv kilometer kanske, är det svar på din fråga? :D Ser inget som helst problem i att träna så här mycket. Det är utan tvekan hårdare än den bodybuildingträning jag var van vid förut, men å andra sidan är det mer vila och så. Det blir en sorts uppdelning varje pass, typ 3 delar; grenspecifik träning, styrka, och bålträning. Mellan dessa är det längre vila.

Danny Devito
2008-01-25, 15:38
41 set fick jag det till... jag skulle orka hälften typ;)

C.E.J.
2008-01-25, 15:41
Haha det tror jag inte om en biff som dig. Din träning är väl mer bb-inriktad också, så det är mer "tidsintensivt" så att säga, klart man inte skulle palla 2+ timmar då. Men skulle du vila 2-3 min du också så skulle det knappast vara ett problem. Du får prova! :D

Danny Devito
2008-01-25, 15:44
Haha det tror jag inte om en biff som dig. Din träning är väl mer bb-inriktad också, så det är mer "tidsintensivt" så att säga, klart man inte skulle palla 2+ timmar då. Men skulle du vila 2-3 min du också så skulle det knappast vara ett problem. Du får prova! :D

Nja, BB-inriktat skulle jag nog inte kalla det. Jag kör typ alltid lågreps på böj, raka mark osv. Högreps är verkligen jobbigt. Sen ligger jag på deff nu också, blir ännu jobbigare att träna då, med orken. Jag tror dessutom det är jobbigare med långa pass om man väger mkt.

C.E.J.
2008-01-25, 15:51
Hmm jaa då har jag inga ursäkter längre, du är klen helt enkelt! Haha närå, skämtar bara, kollar i din journal nu och du är ju tokstark du. Lägg ner deffen och kör bulk livet ut istället :D

Danny Devito
2008-01-25, 15:55
Hmm jaa då har jag inga ursäkter längre, du är klen helt enkelt! Haha närå, skämtar bara, kollar i din journal nu och du är ju tokstark du. Lägg ner deffen och kör bulk livet ut istället :D

Hehe, jag har vart betydligt starkare, men då var jag mkt fetare. Jag trivs bättre som "smal" och lagom stark, än fet och mkt stark.

Men tack iaf.

C.E.J.
2008-01-26, 18:56
Dagens pass, gick helt ok...

FV/ÖS: 4/2x40, 3/2x50, 2/1x55, 1/1x60, 1/1x65, 1/0x70, 1/0x70, 0x75, 0x75. Fick till riktigt bra överstötar tyckte jag, synd att inte 70 gick bara, var väl hyfsat nära första gången också. Vända 75 var inte nära. Vändningarna kändes solida i övrigt, kul.

Nedsittning: 3x20, 3x30, 1/0/1x35, 3x40

Sittvändning fr. hängande, test: 3x40, 3x45, 2x50. Gick rätt bra, behöver verkligen öva på det här, undrar lite varför min tränare inte lagt in det ännu.

Stötdrag: 3x40, 3x50, 3x60, 3x70, 2x80, 2x85. Bra inkoppling av trapsen!

Stångrodd: 6x40, 6x50, 6x60, 4½x65. Töööngt! :(

Press: 6x20, 6x30, 6x35, 4x40. Gah vill ju att de ska gå framåt nån gång *mini*

Knäböj: 3x40 (atg), 3x50 (atg), 3x60 (atg), 3x70 (atg), 3x80, 0x90 (atg), 2x90, 0x92.5. Första gången nånsin som jag "failat" med lyft, vanligtvis brukar det ju vara att jag slutar innan det är "för sent". atg på 90kg var inte så smart :D

Nåt mer hann jag inte med då gymmet stängde. Skyndade mig att slänga in lite hypersträck, som just nu känns viktigast, blev 12x25 och 9x25.

Laydown
2008-01-28, 17:57
fina stångrodd :o

Idde
2008-02-02, 19:48
bra träning :D


______________________
http://sportis.webb.se/

Smml
2008-02-08, 23:25
Ryck från hängande?

Är det att man håller i skivstången och står upp och sedan typ hoppar under den som man gör i ryck? Stående ryck skulle man kunna kalla det.

C.E.J.
2008-02-09, 17:02
Ryck från hängande?

Är det att man håller i skivstången och står upp och sedan typ hoppar under den som man gör i ryck? Stående ryck skulle man kunna kalla det.

Ryck från hängande: http://www.youtube.com/watch?v=3_Hdt_DqBcY

Står upp gör man ju alltid.

Ivar_Lo-J
2008-02-09, 17:58
Välkommen tillbaka! Hur går lyftandet?

C.E.J.
2008-02-09, 19:22
Välkommen tillbaka! Hur går lyftandet?

Det går bra, inga nya pb:n eller så men tekniken i ryck/stöt har känts riktigt bra. Har inte orkat skriva ner här på ett tag bara. Några "höjdpunkter" från de senaste passen inkluderar tangerat pb i mark (1x100) och missar på 102.5 och 105 (haha vafan), 110 i kronlyft (tyngre än jag trodde, från strax under knäna). Push press är del av schemat nu, har även bytt nackpress mot vanlig press. Ett stötpass som jag idiotiskt nog avslutade med tonvis av ryck. Senaste passet (5/2) testade jag att köra på lite lägre reps i vadpress (hacklift), gick upp mot 4x200 innan jag var tvungen att avsluta med lite bålträning (hade då varit på gymmet i tre timmar *gah!* ).

Så det är väl vad som hänt, i övrigt same old same old ;)

Ivar_Lo-J
2008-02-09, 19:44
Tre timmar är hardcore :hbang: :)
Pushpress verkar trevligt, känns det som att du har nytta av det i överstöten? Lite tidigt för o säga kanske, men ändå. Jag har funderat på att lägga till den jag också, får prova lite o se hur det känns.

Smml
2008-02-10, 14:28
Ryck från hängande: http://www.youtube.com/watch?v=3_Hdt_DqBcY

Står upp gör man ju alltid.

Det var ju det där jag menade. Han står upp ibörjan och håller i stången, sen gör han ett ryck. Stående ryck alltså.

C.E.J.
2008-02-12, 02:03
Tre timmar är hardcore :hbang: :)
Pushpress verkar trevligt, känns det som att du har nytta av det i överstöten? Lite tidigt för o säga kanske, men ändå. Jag har funderat på att lägga till den jag också, får prova lite o se hur det känns.

Det har blivit en hel del 3h pass på sistone, jag är inte så glad över det faktiskt. Visst skulle jag kunna träna längre (så jävla kuuuuul!) men man får inte tid över till annat, plus att man är så jävla beat så att t.ex. plugg är out of the question.

Pushpress blir nog bra, flera kilo extra har ju vem som helst bara att få upp stången en bit från axlarna, men det är just sista biten som är mitt problem, så då kanske pushpress kan hjälpa.

C.E.J.
2008-02-12, 02:04
Det var ju det där jag menade. Han står upp ibörjan och håller i stången, sen gör han ett ryck. Stående ryck alltså.

Heter hang snatch på engelska, man lyfter från hängande, och står upp gör man som sagt alltid. Jag håller mig till hängryck/ryck fr. hängande :)

Studspojken
2008-02-18, 09:52
Jag har mina aningar kring vem du är på flashback. *whistle*

C.E.J.
2008-02-20, 20:07
Ja det är nog inte så svårt att lista ut ;)

Tränade idag, ryck + stöt + flum, eftersom det är tävling på lördag (tror jag iaf, I'm in the blue completely). Har inte tränat på 8 dar och jag säger bara, jävlar vad fort man glömmer! Tekniken var inte så jävla bra, fast lyckades ändå med 52.5 i ryck, det var ju trevligt. Gjorde min egen minitävling med 1 min vila mellan varje lyft där, 45-50-52.5, bara för att kolla hur det gick.

Stötarna gick sämre. Gjorde en på 60 (halkade dessutom lite på det hala golvet), sen misslyckades jag på 62.5 men det var förvisso en dålig satsning i överstöten. I omförsöket lyckades jag inte ens med frivändningen. Nåja...

C.E.J.
2008-02-21, 21:24
Körde ett blandpass idag också. Tydligen är det ingen tävling nu i helgen utan det var den 8:e, eller nåt.

Gick bara upp på 45 i ryck, kändes väl bra, fast gick bättre igår. Min tränare tyckte att nedsittningarna ser mycket bättre ut nu, och jag tycker ju själv att de känns bra nu. (ryck från hängande gjorde susen)

I stöt gick jag upp till 60 bara. Vändningarna kändes bra och överstötarna på 55 och 60 kändes grymt bra, snabbt utfall, bra stabilitet. Utöver det pushpress 5x40, hypersträck 10x30, raka marklyft 6x60.

Ivar_Lo-J
2008-02-22, 07:10
Skönt att det börjar kännas bättre med tekniken! Hoppas känslan håller i sig.

C.E.J.
2008-02-23, 19:14
Dagens pass, gemytligt som fan.

FV: 1/3x40, 2/3x40, 4x50, 4x55, 4x55, 4x55, 4x55. Överstöt där på två första seten. Inte så jättestabila vändningar faktiskt, hmm.

ÖS: 3x50, 3x55, 2/0x55, 3x55. Överstötarna kändes riktigt bra, snabb utfall och allmänt explosivt. Upplevde för en gångs skull samma problem som Ivar Lo-J att stången flög för högt upp. Missen var för att jag väntade för länge/psychade.

Stötdrag: 3x50, 3x60, 3x65, 3x70. Kändes ganska lätta, hade emfasen mer på trapsen nu än vad jag brukar.

Press: 6x35, 6x35, 4x37.5, 2/0x37.5. Oof vad tungt, var trött som fan. Sen har jag ju inte tränat press på ett tag, kan ha varit därför lite också.

Stångrodd: 6x55, 6x60, 2x65. lol på sista setet, astrött. Bra kontakt på de två första.

Knäböj: 6x50, 6x60, 6x70. Det var lite ont om tid, men första setet var uppvärmning och de två sista var explosiva. Ska nog satsa mer på explosiva knäböj framöver.

Bålträningen var hyfsat ambitiös...

Good morning: 6x40, 6x40. Ingen aning om min teknik var bra.

Gående utfall m. bålrotation: 20x5, 20x5, 20x10, 20x10. Vet inte om jag nämnt det förut men vilar inte mer än typ 30sek mellan dessa set.

Bålrotation i ställning: 30x5, 30x5. 15 andetag mellan set.

Raka ML: 6x55, 6x55. Tiden rann ut men jag hann göra två set iaf, satsade på kontakt så sänkte vikten så mitt grepp skulle orka.

Det var inte ett stenhårt pass. Min tränare frågade mig senast om jag toppar varje pass, vilket är sant, jag har gjort det varje pass väldigt länge. Det menade han att det är inte bra, då blir man övertränad och då går det inte att öka. Inget nytt uppenbarligen, men ibland ska det ju till att någon säger till en. Så, idag tog jag det "lugnt" s.a.s. och det var inte nåt problem att hålla sig borta från högre vikter. Good times.

C.E.J.
2008-02-24, 21:21
Dagens pass. Var helt jävla matt i kroppen från gårdagens pass, vilket märktes rejält på prestationen idag.

Ryck fr. hängande: 3x30, 3x30, 3x35, 2x40. Ett vanligt ryck innan alla dessa också.

Ryck: 4x40, 4x45, 1/0/1/0x45, 1/0/2x45, 1/0/0x45. Gick uppenbarligen inte så bra, var alltså jävligt trött i musklerna. Hyfsad teknik.

Push press: 6x40, 5/0x40, 4x40, 4/0x40. Tröööött!!

Ryckdrag: 3x45, 3x50, 3x55, 3x55. Lite mindre vikt för bättre kontakt med trapsen. Kändes bra.

Frontböj: 6x50, 5x60, 4x62.5, 3x65. Oj vad tungt, men skönt också. Eftersom jag var själv på gymmet (förutom gay guy som var i sin dance pop värld som vanligt) passade jag på att "skrika" rätt friskt *whistle*

Överstöt: 1x50. Haha!

Vadpress i hacklift: 10x140, 10x140, 8x150. På min tränares inrådan använde jag inte mina lyftarskor, dock tänkte jag ju inte på att jag skulle träna vader idag så blev att använda mina kängor. De var inte opti för den här övningen alltså.

Gående utfall m. bålrotation: 20x10, 20x10. Den här övningen äger.

Joystick: 20x25, 20x27.5. Väldigt tungt på 27.5. Stjäl namnet av Ivar Lo-J, låter bättre och är säkert det korrekta dessutom :D

Benlyft: 15xBW, 17xBW.

Helt klart nöjd med passet trots alla missar på ryckmomentet.

Ivar_Lo-J
2008-02-24, 22:04
Kul o läsa att du fått till ett par pass du är nöjd med! En väldigt trevlig känsla det där att gå hem från ett bra träningspass. :thumbup:


Knäböj: 6x50, 6x60, 6x70. Det var lite ont om tid, men första setet var uppvärmning och de två sista var explosiva. Ska nog satsa mer på explosiva knäböj framöver.


Jag har kommit till samma slutsats, jag också, angående explosiva böjar (mark också, för den delen). Tror det är bra grejor.


Frontböj: 6x50, 5x60, 4x62.5, 3x65. Oj vad tungt, men skönt också. Eftersom jag var själv på gymmet (förutom gay guy som var i sin dance pop värld som vanligt) passade jag på att "skrika" rätt friskt *whistle*


Ensam (eller nästan iaf) på gymet är ju riktigt skönt. Befriande att kunna köra på som man känner för bara.

C.E.J.
2008-02-25, 00:03
Kul o läsa att du fått till ett par pass du är nöjd med! En väldigt trevlig känsla det där att gå hem från ett bra träningspass. :thumbup:

Jag har kommit till samma slutsats, jag också, angående explosiva böjar (mark också, för den delen). Tror det är bra grejor.

Jo det känns bra nu, bidragande faktor var nog att tränaren sa att jag inte kan toppa hela tiden, in effect telling me att det är ok om jag tar det lugnt.

Jag frågade min tränare förut hur djupt jag skulle gå i knäböj, tydligen inte atg, eftersom det mest är en övning för dragstyrkan. Det är min motivation till varför jag kommer köra mer explosivt :D

C.E.J.
2008-02-26, 23:08
Dagens pass, lite fragmenterat.

Stöt: 2/2x50, 2/2x55, 1/2x55, 1/1x60, 1/1x65, 0x65, 1/0x60. Tränardirigerat, hade tänkt göra serier egentligen. Anyway, överstötarna var ok men kändes inte lika bra som senast iaf, hmm. Skönt med stöten på 65 iaf, blev riktigt långt kliv med framfoten där, det var verkligen på håret. Andra försöket var en klantvändning, och sista överstöten på 60 var också klanteri. 60 var tydligen så pass stabilt att tränarn tyckte att 60 vore en bra ingångsvikt. Ang. det tyckte han att jag borde ha 50 i ryck som ingångsvikt, det sa jag emot och sa kanske 47-48. I stöt föreslog jag 60-63-67, tränarn tyckte i såna fall 60-64-67. Får väl se, men 60 iaf, det kan bli bra tror jag.

Följde med lite nedsittningar, var länge sen, men de såg tydligen bra ut på 40. Gjorde bara nåt set, skrev inte upp.

Knäböj: 6x60, 6x65, 6x70, 6x70. Explosiva. Var lite osäker på orken så därför jag gick på 65 först, men 70 kändes bra iaf så gjorde två set med det. Good good.

Raka ML: 8x60, 8x60, 5½x65. Stabilt med greppet på 60 iaf, alltid nåt, 65 kändes också bra men det var greppet. ½ = jag släppte stången när jag hade böjt mig ner.

Sen en övning jag bara provade lite, har funderat på den sen jag började göra hypersträck med hantel - tvåhandsrodd med hantel, eller vad man ska säga. Blir väl lite samma som T-bar row kanske, men jag har aldrig gjort den. Hursomhelst, får sån jävla skön kontakt i ryggen av den övningen, kanske gör den nåt mer. Om den ger nåt vette fan :Virro

Så lite bålträning på det, skrev inte upp. Det var ett skönt pass iaf, trevligt.

Ivar_Lo-J
2008-02-27, 07:08
När är tävlingen?

C.E.J.
2008-02-27, 16:41
När är tävlingen?

lol ja det kanske man ska nämna. Jag trodde det var en nu i helgas, men icke. Den 8:e, verkar det som.

elvelind
2008-02-27, 18:52
lol ja det kanske man ska nämna. Jag trodde det var en nu i helgas, men icke. Den 8:e, verkar det som.

Lycka till med tävlingen, håller ett koll i din journal för lite tynglyftninginspiration :)

C.E.J.
2008-02-28, 23:49
Why thank you!

Dagens pass, väldigt omotiverad och så men det gick ok, sorta...

Ryck: 3x30, 3x30 (häng), 2x35, 2x35, 2x42.5, 0/1x47.5, 1x47.5, 3x0x52.5. Drygt att jag misslyckades på 47.5, det var klantlyft för omförsöket gick ju bra. Också drygt att 52.5 inte gick, hmm...

Pushpress: 5x40, 5x40, 4½x40, 3x45. Omotiverat på de första, men på 45 tog jag i och det kändes bra. Haha skrev först ushpress, och idag var det lite usch.

Ryckdrag: 3x50, 3x55, 3x55, 3x60. Stabila, fokuserade, nice.

Frontböj: 3x50, 3x60, 3x65, 2x70. Dagens höjdpunkt, min kärlek till frontböjar har ökat på sistone efter att ha fått lite pinpoints av min tränare. Senast var 4x65 killer, och det kändes rätt tungt idag också. På 70 hade jag hoppats kunna klara en seg jävel på, men nej, det vart två, och jag hade nog klarat tre också. Tunga, men inte sådär mördande tunga, utan riktigt härligt. Hade vart kul att testa på 75 igen, jag har väl gjort 75 förut också men det var inte atg. Tror det hade gått alltså. 70/.9 = 77.

Shrugs, stötfattning: 6x60, 6x65, 6x65. Långsam excentrisk på alla, skönt. Är det bara jag som tycker att kronjuvelerna är i vägen när man gör denna övning?

Sen så testade jag lite grejer... utfallsryck på 30kg 1/0/1 (ostabilt, men var trött också), kickstöt, 0/2x30, 3x35, 3x40, 3x45. Kul, men sablarns trött.

Bålträningen bestod av situps och bålrotation i ställning, hypersträck och GM.

Ivar_Lo-J
2008-02-29, 07:05
Shrugs, stötfattning: 6x60, 6x65, 6x65. Långsam excentrisk på alla, skönt. Är det bara jag som tycker att kronjuvelerna är i vägen när man gör denna övning?

[...]

Bålträningen bestod av situps och bålrotation i ställning, hypersträck och GM.

Jag brukar inte köra shrugs själv, men jag kan se hur det skulle bli problem. Ryckfattning kanske? Så kommer du på rätt sida paketet från början, så att säga.

Skulle vilja vara lika ambitiös med bålträningen... Svårt o hinna med, tycker jag, iom att det oftast bara blir 1.5 h pass innan de med nycklar till lokalen drar, o således stänger.

C.E.J.
2008-02-29, 18:11
Har lyckats dra ner på träningstiden nu så hinner allt (inkl bål) på 2-2.5h nu, istället för monsterpass närmare 3h. Märker så tydligt när jag inte tränar bålen så jag anser den vara indispensable.

C.E.J.
2008-03-01, 18:28
Dagens pass, blev kort eftersom undertecknad inte är en driftig protestant samt för att gymmet stänger 17.30 på lördagar.

FV+ÖS: 3+2x40, 3+2x40, 2+2x50, 2+1/0x55, 1+1x60, 1+1x62.5, 1+1x65, 1+0x68.5. På 55 var det bara klantighet, jag var lite sloppy med de första lyften. 55 kändes lite småtungt också så då blev jag orolig att jag knappt skulle orka 60, men det gick bra. Fick Ivar-problemet igen, blev tvungen att hålla emot i överstöten. Inför 62.5 blev det nervöst, men det gick stabilt, lugnt inför 65 och stabilt där med. 68.5 hade blivit nytt pb i överstöt, men icke. Vändningen var stabil iaf. Ingen av vändningarna blev särskilt djupa.

Frontböj: 2x60, 2x65, 3x70. Tungt på 65, trodde inte jag skulle orka mer än en repetition på 70, men gick bra både med 2 och 3 reps, fast det var ruskigt tungt. Sista kände jag mig som Georgi Markov när han försökte sig på 192.5kg på OS i Sydney(1)... eh ja det går att jämföra 70kg med 192.5 *whistle*

Så lite såna där tvåhandsroddar med hantel. That's it.

Bra pass, bra med aggression - that's good. Känner mig confident inför 60-64-67.

1. http://www.youtube.com/watch?v=ZJhxTIStBMA

Ivar_Lo-J
2008-03-01, 18:37
Fint stött med 65 där. Verkar ju klart lovande med stötarna inför tävlingen *flex*
Upplever du det som att du får några extra kilon när du tävlar, eller är det ungefär som på träning?

C.E.J.
2008-03-01, 18:44
Fint stött med 65 där. Verkar ju klart lovande med stötarna inför tävlingen *flex*
Upplever du det som att du får några extra kilon när du tävlar, eller är det ungefär som på träning?

Till skillnad från dig, nej :D Nämen iaf på den enda "tävling" jag gjort så var ju båda resultaten usla, ryck 45 när 52.5 var pb, stöt 58 när 60 var pb. Inte särskilt bra, och då var det bara folk jag kände + ingen publik. Hur blir det då med en massa främlingar, competition och publik? :(

C.E.J.
2008-03-02, 22:00
Dagens pass, kort precis som igår men idag var det mer tidspress, vilket inte precis gjorde redan dåliga förutsättningar bättre. Ryck, det var allt som jag hann göra.

2x30, 1/0x37, 1x42, 1x42, < 1x47, 1x50, 0x52, > 1x52.

Inom <> var "tävlingen" och så gjorde jag 52 igen för min egen skull. Tendenserna såg man redan vid 37, en miss på det liksom, bah. 47 och 50 var vingligt, sista på 52 var fan mer stabil. Fick dock med hjärnan rätt bra, tänkte vad jag gjorde mycket bättre, fast det var ju bara vid sista 52an som detta ledde till nåt resultat.

Aja, eftersom det gick så bra i stöt så känner jag mig ändå nöjd och confident. I ryck får det väl antingen bli 45-49-52, eller 47-50-52.

C.E.J.
2008-03-04, 23:00
Tränade lite lätt idag. Lite stötar på uppåt 50, böjar på 50, roddar på 50, typ så. Imorrn kommer jag köra lite lätt på ryck.

C.E.J.
2008-03-05, 22:06
Var inne idag och körde en massa ryck, 30-35-40. Mest tvåor men ibland treor också. Gjorde nog väldigt många så kunde tillåta mig att göra fullyft, identifiera dålig teknik, osv. Mot slutet fick jag upp 40 "för högt" (Ivar-problemet). I slutet gjorde jag ett ryck på 45 faktiskt, och det kändes mycket bra. Key: warmup! :MrT:

Nu, 60 timmar återhämtning och vila!

Ivar_Lo-J
2008-03-06, 20:38
I slutet gjorde jag ett ryck på 45 faktiskt, och det kändes mycket bra. Key: warmup! :MrT:

Nu, 60 timmar återhämtning och vila!

Låter bra! Kommer gå fint på tävlingen det där. *flex*

C.E.J.
2008-03-08, 20:06
Tävling 8/3. Gick bra, eh, har för dåligt minne för att komma ihåg allt man tänkte under tävlingen osv, men det gick bra tyckte jag, inga nya pb eller nåt sånt, utan jag är helt enkelt nöjd med min insats.

Ryck:
45
50
52, bom

Uppvärmningen kändes så där så var inte särskilt peppad, eller confident, snarare, men 45 gick bra så min tränare sa 50 inför nästa. Jag sa typ inget. Det gick, kul kul. Sen fick jag välja, valde tveksamt 52. Vet inte vad som hände där egentligen, men efter lyftet så blev jag ju medveten om vad som gick fel, och det var ju typ i startläget. Minns inte om jag var nära. Ah just ja, fick en tillsägelse av domarn efter första lyftet för att jag släppte ner stången. Övriga lyft var jag mycket noga att ha ner den lite varsammare :em:

Stöt:
60
64
68, bom

Uppvärmningen inför stöt gick inte heller bra, tyckte jag. När det närmade sig tyckte jag dock det vore löjligt om jag missar på ingångsvikten eftersom jag vänt 72.5 som bäst och stött 67.5 som bäst, men är ju medveten om att jag gjort en del klantvändningar. Så, var väldigt rädd att missa lyftet i vändningen, vilket bidrog till en enorm aggression. Skrek upp 64 och 68 och det var nog fan bara armstyrka typ, kul kul. 68 var såå nära, men tyvärr. Fick kommentarer om att det hade gått om jag inte gjort mitt klassiska misstag, att fälla fram stången i satsningen, samt om jag hade gått fram mer med framfoten. Nåja...

Kroppsvikt, 59.95kg. 50 + 64 = 114. Poäng, 168.55. Tror jag kom på 20e plats av 26 totalt.

Kul med tävling!

Ivar_Lo-J
2008-03-08, 21:51
Grym poäng! Stabilt lyft.
Under 60 kg kroppsvikt alltså, det var värst. Med flera grams marginal också... :D

Hur kommer det sig att du inte fick släppa ner stången? 45 kg blir väl gummi-tior + klovar, så det ska väl klara o släppas?

C.E.J.
2008-03-08, 22:07
Tack!

Jag har ingen aning, han lät skitsur och sa att om jag gjorde det igen skulle jag få underkänt lyft.

Danny Devito
2008-03-08, 22:16
Grattis till tävlingen C.E.J. :thumbup:
Alltid kul att läsa om tävlingar.

Ivar_Lo-J
2008-03-08, 22:35
Tack!

Jag har ingen aning, han lät skitsur och sa att om jag gjorde det igen skulle jag få underkänt lyft.

Det var inte så att du släppte ner den innan han gav ner-kommando då?

C.E.J.
2008-03-08, 23:16
Det var inte så att du släppte ner den innan han gav ner-kommando då?

Haha vad tar du mig för! :D Då hade ju lyftet blivit underkänt, no question about it. Gissar att det har med en onödigt strikt enforcement av regel 2.3.3.


Danny, thanks!

Ivar_Lo-J
2008-03-09, 16:49
Värsta stenkollen på regelboken, med nummer o allt :) Ja, då är det väl bara o hoppas på en lite gladare gubbe nästa gång då.

C.E.J.
2008-03-11, 22:59
På tävlingen upplevde jag nån diffus ömhet i båda hamstrings och det har suttit i sen dess. Idag provade jag lite luftöverstötar och då började det ömma i vänster hamstring, vore fan inte kul om det är nåt allvarligt med tanke på hur det gick för ramagoen.

*cry*

Danny Devito
2008-03-12, 02:37
Får hoppas att det inte är nåt allvarligt.

Btw, vem är duden på din avatar? :P

C.E.J.
2008-03-12, 14:12
Idag är känslan mer "konkret" eller vad man ska säga, det känns lite som träningsvärk/att jag sträckt mig. Provat lite luftöverstötar idag också och det känns inte lika mycket, däremot känns det varje gång jag lyfter på smalbenet, alltså flexar hamstring.

Igår provade jag även att dela upp rörelsen. Att hoppa rakt upp känns inte, och att göra ett utfall känns inte heller, utan det är den där explosiva rörelsen som orsakar "smärtan".

Jag stod i utfallspositionen rätt länge när jag provade på 68kg på tävlingen, inte helt omöjligt att det bara är en sträckning. Imorrn hade jag planerat ett bålpass men jag provar att lägga in några lätta överstötar också, se om det gör mer ont med vikter.

Ah just ja, det är Stewart Granger på bilden ;)

Ivar_Lo-J
2008-03-12, 14:17
Surt med skadekänningar :( Får hoppas det funkar bra när du testar imorgon.

C.E.J.
2008-03-13, 18:16
OK var inne idag. Kände mig rätt svag i allmänhet, kanske var nåt undermedvetet pga. "skadan", var iaf ingen smärta som "held me back".

Gjorde även lite ryck, det kändes så pass bra att jag gick upp på 52.5 (två försök), dumt nog. Lyckades inte, men men. Får straffa mig själv genom att plocka bort ryck från söndagen, köra från häng osv.

Stretch efteråt. Otroligt svårt att få så det sträcker där jag har "ont".

C.E.J.
2008-03-16, 21:03
Dagens pass... Är i Uppsala nu under påsken ett tag, den här gången tänker jag inte träna på Nautilus igen (fuck nostalgia!) *gah!* utan provade UTK idag. Helt klart ett trevligare gym, bra med utrustning också, bl.a. stora femmor för oss klenisar :) Bara en ställning dock, hmm, aja det får gå, får träna efter frulle kanske. Hade bara parkeringspengar för en timme (parkeringsautomater är kortälskarens gissel) så blev ett kort pass...

Ryck: 4x30, 2x30, 4x40, 4x40, 1/0/2x40, 3/0x40. Gick jävligt bra, men började tänka för mycket på de två sista seten, därav missarna samt en del fula lyft. Började svida i hamstrings på nåt set också, vilket förstörde fokus lite också (rädsla).

Rycknedsittning fr. hängande: 3x30, 3x30, 2/0x35, 2x35. Gick bra, men var tungt med 35, tycker det är svårt att börja, men skönt att det gick bra i allmänhet.

Ryckdrag: 3x50, 3x55, 3x55. OK styrka här.

Jag gillar f.ö. att UTK har såna där behållare med magnesium på gymmet, det har vi ju inte på Sporthallen. Ytterst bekvämt *cupid*

Ang. hamstrings har jag stretchat varje dag iaf, det känns mycket bättre nu men ibland känns det väl lite, men mycket mycket mindre iaf, antar att det bara var nån sorts sträckning iaf. Har även kört med dubbel dos omega-3 *flex* (4g). Numera skriver jag f.ö. lika fullt som jag pratar, märker jag... Anyway, min stretch-"rutin" har sett ut ungefär så här (väldigt random): knäböj, stretch, utfall, stretch, raka marklyft, stretch, osv osv. Allting givetvis bara med kroppsvikten... Nästa pass blir väl på tisdag då.

Danny Devito
2008-03-16, 21:07
Bra pass ser det ut som. Skönt att du kan köra igen, efter skadan.
UTK är ett rikitgt bra gym, keffa öppettider dock.

C.E.J.
2008-03-16, 21:13
Ett inlägg ang. min kost. Jag har bestämt mig för att gå upp en viktklass, vilket kommer innebära en långsam bulk till 68kg (68kg+frukost+vatten = ~69kg). Kommer lägga mig på ungefär 10% energiöverskott, sen "max out" det, lägga till ytterligare 10%, osv. Jag kommer äta följande, räknat på en vecka (in no particular order):

1,750g lättfil, 700g müsli
1,300g bröd
2kg kycklingfilé
340g Mass Fuel
3.5kg juice
3.5kg mjölk, 532g ON Whey

Och jepp, jag kommer äta det där, och enbart det, varje dag. Nej jag blir inte trött på det, och ja jag är medveten om att en varierad kost är allra bäst, men jag är lat, så fuck you :D Allteftersom jag når nya maintenance-nivåer kommer jag lägga till (jag uppskattar) 4 ägg/dag, 50-100g cashewnötter/dag; efter det får vi se.
Kommer ta följande kosttillskott (per dag):

1 multi (som jag har fått av min tränare)
4g omega-3
750mg Eurycoma longifolia (köpte en burk för typ ett år sen men inte använt, tänkte få slut på'n)
1 kapsel Lean (inte varje dag, men oftast)

Är off kreatinet just nu, inte för att jag tror på cycling, utan av bekvämlighet (kreatin taintar div. pulver märkbart). Även off Rage, för att vara lite sparsam (synd på beta-alaninet bara).

C.E.J.
2008-03-16, 21:15
Bra pass ser det ut som. Skönt att du kan köra igen, efter skadan.
UTK är ett rikitgt bra gym, keffa öppettider dock.

Du är snabb! :D De funkar för mig iaf, vad är det du inte gillar, att de öppnar så sent? :Virro

Danny Devito
2008-03-17, 03:22
Du är snabb! :D De funkar för mig iaf, vad är det du inte gillar, att de öppnar så sent? :Virro

Jag är snabbare än Grub!
Jag tränade där förr, då öppnade dom typ 12 på lördagar och stängde 18. *screwy* Dom kanske har ändrat nu.

Ska bli intressant att följa bulken. Hur lång tid ska den ta ungefär?

C.E.J.
2008-03-17, 15:53
Jag är snabbare än Grub!
Jag tränade där förr, då öppnade dom typ 12 på lördagar och stängde 18. *screwy* Dom kanske har ändrat nu.

Ska bli intressant att följa bulken. Hur lång tid ska den ta ungefär?

Det verkar vara standardtider på helger, eller nåt. På Sporthallen är det såna tider också. Du borde träna där nu när jag är i Uppsala *cupid*

Hehe bulken kommer ta låång tid, har inte satt upp nån plan men det kommer inte bli mer än 0.5kg/vecka ökning iaf. Vill förstås att så mycket som möjligt av de där 8kg blir muskler, så jag tänker mig att långsamt = bättre. Träningen är tillräckligt påfrestande för att kunna stimulera en hel proteinsyntes, är jag övertygad om.

Ivar_Lo-J
2008-03-17, 17:35
Även på det gymmet jag tränar på är helgtiderna klart suboptimala: 10-15. Men jag brukar sällan vilja gå o träna någon annan tid på helgen iofs.

Ser ut o vara en trevlig bulkstrategi du lagt upp. Ska bli spännande o se utvecklingen. Vad har du uppskattat din dyngsförbrukning till?

C.E.J.
2008-03-17, 19:58
Även på det gymmet jag tränar på är helgtiderna klart suboptimala: 10-15. Men jag brukar sällan vilja gå o träna någon annan tid på helgen iofs.

Ser ut o vara en trevlig bulkstrategi du lagt upp. Ska bli spännande o se utvecklingen. Vad har du uppskattat din dyngsförbrukning till?

Brukar inte du vara utslagen på helgerna? :D

Räknade inte ut nåt, men innan jag la till kycklingen så var kaloriintaget runt 1700kcal (Mass Fuel ej inräknad dock), så runt 1800-1900kcal/dag kanske? :)

Danny Devito
2008-03-17, 20:41
Du borde träna där nu när jag är i Uppsala *cupid*

Hehe bulken kommer ta låång tid, har inte satt upp nån plan men det kommer inte bli mer än 0.5kg/vecka ökning iaf. Vill förstås att så mycket som möjligt av de där 8kg blir muskler, så jag tänker mig att långsamt = bättre. Träningen är tillräckligt påfrestande för att kunna stimulera en hel proteinsyntes, är jag övertygad om.

Du borde komma till Workout Center nåt pass istället och hälsa på alla Kolozzeum-krapparna. Vi brukar träna där. :)

Ja en långsam bulk är helt klart mer förståndigt. P-ration vid viktuppgång blir ju mycket bättre då.

Ivar_Lo-J
2008-03-17, 20:58
Brukar inte du vara utslagen på helgerna? :D

Nä, jag är sån där som vaknar 07:30 på helgen och är rastlös... pensionärsvarning på mig, således :)

C.E.J.
2008-03-18, 19:56
Dagens pass... Ville träna tidigare på dan för att undvika ev. folkstorm på gymmet så blev till att ta buss när päronen tagit sina till jobbet. Första bussen jag tänkte ta missade jag pga... eh, plikten, så fick ta en senare buss. Tur i oturen, för när jag kom till gymmet hade det precis öppnat. Det tänkte ju inte jag på att de öppnade först kl 15. Aja, att åka buss till gymmet suger *gah!*

FV: 4x50, 4x50, 4x55, 4x55. Kändes bra som fan teknikmässigt, energimässigt var det sämre och på de sista repsen så tröt energin rejält. Hamstrings började ömma också.

ÖS: 3x50, 3x50, 3x50, 3x50. Usch, kändes tungt, men mitt i smeten fick jag till löjligt lätta överstötar då jag verkligen fokuserade på att ha bak huvet. Det har ju varit ett problem för mig att jag precis i satsningen rullar fram stången lite för att få marginal vid ev. "käkkross" :D Hamstrings...

Stötnedsittning: 3x40, 3x40, 3x40, 3x42.5. Kändes bra, stabilt för det mesta.

Stötdrag: 3x60, 3x65, 3x70. Inte så jävla engagerad här : /

Press: 6x30, 6x35, 6x35, 4x37.5. Snyhyft, tungt! *cry* Vill ju avancera här, göra en hyfsat lätt sexa på 40 :( Av nån anledning pressade jag stången ganska långt utanför kroppen.

Stångrodd: 6x50, 6x55, 6x60. Inte så engagerad här heller, hmm...

Knäböj: 6x50 (atg), 6x60, 6x65, 6x70. Explosivt på de sista, som jag sa förut att jag skulle köra. Även här var det lite ny teknikinsikt då jag fokuserade på att få fram höften. Förut har jag bara spänt gluteus but it's not the same thing. Gick förbaskat lätt när höften var med i leken.

Raka ML: 8x55, 8x60, 6x60. Greppet trött på sista setet. Fan gjorde jag bara en åtta på 60? hmm...

Bålträningen var dålig. Gjorde hypersträck med 25, på första setet gled jag som fan, och på andra setet när jag låg lite längre fram eller vad man ska säga så höll mina knäveck på att dö. Sen lite benlyft på det (är det svårt att fatta att man inte gå i vägen för nån som gör benlyft?) och situps med fötterna låsta i såna där... öh, grejer som sitter på väggarna som man kan klättra i. För att säkra fötterna bra så var jag tvungen att ha dem vinklade utåt, blev helt knäppt. Aja...

Bra pass i allmänhet iaf, kul med nya teknikinsikter (skillnad på att veta och att implementera). Gammgubben på 60+ som gjorde pushpress på ~110 imponerade.

Ivar_Lo-J
2008-03-18, 20:30
öh, grejer som sitter på väggarna som man kan klättra i. För att säkra fötterna bra så var jag tvungen att ha dem vinklade utåt, blev helt knäppt. Aja...

Bra pass i allmänhet iaf, kul med nya teknikinsikter (skillnad på att veta och att implementera). Gammgubben på 60+ som gjorde pushpress på ~110 imponerade.

Ribbstol?

Grymt skönt att komma på nya grejer med tekniken. Det enda problemet med det är att man lätt vill gå o träna direkt igen för att testa tekniken... :)

På serieomgång 2 var det en gubbe som var med o tävlade o som lär ha varit 65 eller nått sånt iaf. Ruskigt fin teknik hade han. Riktigt inspirerande o se. Vore ju inte helt fel o hålla sig igång så man kunde göra tunga ryck med snygga sitt i botten när man börjar närma sig 70...

C.E.J.
2008-03-19, 14:45
Ribbstol?

Grymt skönt att komma på nya grejer med tekniken. Det enda problemet med det är att man lätt vill gå o träna direkt igen för att testa tekniken... :)

På serieomgång 2 var det en gubbe som var med o tävlade o som lär ha varit 65 eller nått sånt iaf. Ruskigt fin teknik hade han. Riktigt inspirerande o se. Vore ju inte helt fel o hålla sig igång så man kunde göra tunga ryck med snygga sitt i botten när man börjar närma sig 70...

Just!

Hehe ja så är det alltid, the lifting never ends, luftstötar och -ryck ftw!

Sweet. På min senaste tävling var det en herre på 54 år som gjorde runt 130-nånting i stöt, vägde 85.5 (missade 85an precis alltså). Tror han vann SM i dåvarande 82.5an på 70-talet nån gång, på den tiden gjorde han 130+ i ryck *gah!*

C.E.J.
2008-03-20, 21:46
Dagens pass, half-assed...

Ryck: 3x30, 3x30, 3x40, 3x40, 3x40, 2x45. Det gick rätt tungt, skyller på att jag hade SL-stång (alla riktiga stänger var upptagna).

Rycknedsittning fr. midjan: 0/0/3x30, 3x30, 3x30, 2x35. Gick väl ok, blev två missar där på första setet, wtf?

Ryckdrag: 3x55, 3x55, 3x60.

Pushpress: 6x40, 5½x40, 3½x40. Oof tungt :(

Frontböj: 6x50, 5x60, 3x65, 4x65. Gick så jävla tungt, WTF?!

Bålträning, 3 set joystick med 20 och 25, 2 set situps i ställning med 5kg.

Hade galen träningsvärk i hamstrings. Kände av hamstrings när jag gjorde joystick (varför just i den övningen?).
Var en bunt ungdomar inne idag, blev helt knäpp på dem. De använde några specialstänger som inte väger särskilt mycket, men en kille (typ 12-13 år gammal) hängde på runt 70kg och tränade ganska lätt på det, de övriga grabbarna var på liknande vikter. Jag ba, vafan jag vet att UTK har många bra lyftare men de här ungarna är ju galet starka! Ahem, sen på vägen hem såg jag ju att det inte var 25or de använde, utan extra stora 2.5or :D

Ivar_Lo-J
2008-03-20, 21:51
De använde några specialstänger som inte väger särskilt mycket, men en kille (typ 12-13 år gammal) hängde på runt 70kg och tränade ganska lätt på det, de övriga grabbarna var på liknande vikter. Jag ba, vafan jag vet att UTK har många bra lyftare men de här ungarna är ju galet starka! Ahem, sen på vägen hem såg jag ju att det inte var 25or de använde, utan extra stora 2.5or :D

haha, tur det. Det hade ju varit ruskigt hardcore att lasta på 25:or på barnstängerna :) (Undrar vad de håller för?)

C.E.J.
2008-03-22, 17:01
Läser igenom mina inlägg och skäms fan på riktigt hur jävla ofta jag glömmer ord eller bara skriver fel. Ful/full, wtf?! *gah!* (dagens pass lägger jag upp senare)

C.E.J.
2008-03-25, 23:04
Ska man ta sig i kragen och skriva upp sina senaste pass kanske? Suck jaja :D Lär inte minnas så många detaljer...

22/3 -

FV: 4x50, 4x55, 4x55, 4x55. Gick väldigt lätt här, bra vändningar. Blev peppad av en av tränarna där på UTK, man blir ju lagom förvånad när nån främling ropar "kom igen nu, in med luft!" Han tyckte det såg bra ut iaf.

ÖS: 3x50, 3x50, 3x50, 3x55. Gick bra här också, fokuserade mycket på att ha bak huvet när jag stötte, och då flög vikten upp.

Stötnedsittning: 3x40, 3x40, 3x40, 3x40.

Stötdrag: 3x60, 3x65, 3x65.

Nackpress: 6x35, 6x35, 6x37.5. Har för mig att det gick tungt...

Knäböj: 6x55, 6x55, 6x55. OK, jag gör som sagt dessa för dragstyrkan och inte benstyrkan, säger min tränare, och jag behöver inte göra atg heller utan parallellt räcker. Men, en annan tränare där, han gubben som gjorde 110 i pushpress, yttrade sig helt plötsligt att jag gick för grunt, att jag måste stå bredare och gå djupare etc. Jag sa vad min tränare sa, men han sa bara typ "förvisso, men [upprepade vad han sa]".

Stångrodd: 6x55, 6x55, 6x55. Ja efter den här övningen fick jag frågan hur många övningar jag gör, för han tyckte nämligen jag gjorde många. Jag tar gärna emot kritik och lär mig nya träningssätt, men vad säger man? Ja ok jag skiter helt i vad min tränare som faktiskt var framgångsrik i OL han också, har sagt, eller vad? Jag sa iaf att jag skulle ta upp det där med mängden övningar. Han gjorde mig även medveten om att jag bara gjort 3 set knäböj, inte bra.

GM: 6x40, 6x40. Parkeringstiden gick ut här!


23/3 -

Ryck: 3x30, 3x30 (fr. häng), 3x30, 3x40, 3x40, 2x45, 1x47.5.

Pushpress: 5x40, 4½x40, 4x40. Kände på en gång att jag hade noll ork. Kyrkbesök innan träningen kanske inte är så peppande? Bestämde mig för att göra lite frontböjar sen dra...

Frontböj: 5x50, 5x55, 5x55. Noll ork som sagt :em: Sen hittade jag deras 0.5 och 1kg vikter, då ville jag leka lite...

Ryck: 1x47, 0x52, 1x52. Tänk om det hade vart tävling! :D

"Sitt"ryck fr. häng: 3x30, 0/3x30, 4x30, 3x35.

"Sitt"ryck: 3x35, 2x35, 1/0x40.


25/3, dvs. idag :D -

FV: 3x50, 3x55, 3x57.5, 2x57.5 m. 1xÖS, 2x60 m. 1xÖS, 1x65 (stöt). Gick lite tyngre då för det är väl tävling om sisådär tre veckor, dags att börja toppa lite.

Stötnedsittning: 3x40, 3x40, 2/0x45. Drar ner till tre set och ökar till fyra set i -drag, nästa vecka får de byta plats också.

Stötdrag: 3x60, 3x65, 3x65, 3x70.

Kickstöt: 5?x40, 5x40, 4x45, 4x45. Provade för den där förste tränaren jag pratade med nämnde att de har den som pressövning tillsammans med typ pushpress osv. Fast den kändes inte så bra, även om den var kul, så kör nog bara med pushpress istället.

Explosiva knäböj: 5x45, 6x60, 6x65, 6x65, 6x70, 6x70. Dåligt fokuserad helt enkelt, var nog inte så explosivt.

Kabelrodd: 8x40, 8x50, 8x55, 8x55, 8x55. Skööööönt! Bra kontakt, long time no see baby.

Ville därifrån för det tog sån tid, så gjorde bara hypersträck där jag gjorde bl.a. 8x35 - pb :D - och lite situps och bålrotation i ställning. De känns viktigast för mig, ger bra kontakt.

Ivar_Lo-J
2008-03-26, 08:36
Jobbigt med folk som inte kommer med förslag utan snarare berättar hur "det ligger till".

Kör du med skivstång i hypersträcken?

C.E.J.
2008-03-26, 14:10
Nej jag kör med hantel, brukar bli en 25kg hantel och sen lägger jag ibland på mer. Ena sidan "hänger" på hakan, den andra vilar på pannan.

C.E.J.
2008-03-29, 19:47
Dålig man är på att skriva upp pass då, bah...

27/3 -

Ryck: 3x30, 4x30 (häng), 3x35, 2+1x40 (3e häng), 1+2x40 (1a fr. golv), 1+2x40 (samma), 3x40, 1/0x45, 0/0/1x45, 1x50, 1x50. Man blir ju lagom knäpp när man gör en massa missar på 45, och räknade med att jag inte skulle få upp 50. Det fick jag, men första på 50 var så ful så jag ville göra om. Lite bättre, men ändå inte nöjd.

Pushpress: 4x40, 5x40, 5x40, 5x40. Har för mig att det var tungt.

Ryckdrag: 3x50, 3x55, 3x55, 3x55.

Rycknedsittning fr. midjan: 0/1/0/1x30, 3x30, 3x30. Men faan va många missar då :MrT:

Frontböj: 5?x30, 5?x40, 6x50, 6x55, 6x55, 5x60. Kändes lite bättre än senast, bra det iaf, men ändå tungt.

Tror jag gjorde hypersträck och joystick som bålträning.


29/3, idag -

FV: 3x50, 3x55, 3x55, 3x55 + 1ÖS, 3x57.5 + 1ÖS, 2x60. Inte så nöjd, men lyckades däremot dra stången väldigt rakt upp idag.

ÖS: 1+2x50, 1+2x55, 1+2x55, 1x60. Kickstöt där på första. Kändes grymt på första setet, men de övriga blev dåliga. I övrigt, fyfan vad stången bara flyger upp när man har bak huvet, otroligt.

Stötnedsittning: 0/1/0/0x40, 3x35, 0/3x37.5. Gick skit, hata! *grr*

Sittande nackpress: 6x30, 6x32.5, 6x32.5, 6x35. Kul övning, kändes bra också. Vanligtvis i nackpress brukar jag hålla så pass brett att lillfingret är precis innanför "ringarna" men idag blev det ungefär tumlängd från stället där stången blir... "sträv"? Aja...

Kabelrodd: 8x55, 8x55, 8x50, 8x45. I den här övningen gäller principen "no pride" s.a.s., det är kontakt som gäller, inte vikten, så fick sänka här. Tror det blir runt 47 nästa gång dock, för 45 var lite för lätt.

Knäböj: 6x60 (X), 6x60 (X), 6x60 (X), 6x60 (X), 3x70, 2x80, 1x90. X = explosiva. X kändes inte så bra förrän typ sista två seten. Skönt att göra en på 90 iaf, det var väl vad jag gjorde senaste toppningen tror jag. Tungt som fan var det dock. Aldrig mer knäböj direkt efter kabelrodd.

Bålträning bestod av GM på 40 som kändes bra, och så situps och bålrotation i ställning med BW och med 5kg.

Helgpassen kommer i fortsättningen vara lite lättare, hade inte med stötdrag idag t.ex.

Danny Devito
2008-03-29, 21:23
Bra böj. :thumbup:
Hur kör du överstötarna? Splittar du benen eller är det mer "push-press"?

C.E.J.
2008-03-29, 21:27
Bra böj. :thumbup:
Hur kör du överstötarna? Splittar du benen eller är det mer "push-press"?

Split jerk om inget annat sägs. Kickstöt är pushpress-aktiga, om det var det du tänkte på.

Danny Devito
2008-03-29, 21:29
Okej, det är inte så lätt att hålla koll på alla OL-övningar. ;)

elvelind
2008-03-29, 23:46
vad är skillnaden på Rycknedsittning fr. midjan och hängande ryck?

C.E.J.
2008-03-30, 00:49
vad är skillnaden på Rycknedsittning fr. midjan och hängande ryck?

I hängryck sker det en explosion, du använder benen osv. I nedsittning startar du i sträckläget och sätter dig ner så fort som möjligt. Upp på tår, shrugga, dra lite med armarna; sitt ner, utan att dra stången högre.

elvelind
2008-03-30, 10:17
I hängryck sker det en explosion, du använder benen osv. I nedsittning startar du i sträckläget och sätter dig ner så fort som möjligt. Upp på tår, shrugga, dra lite med armarna; sitt ner, utan att dra stången högre.

Ah. Då var mysteriet löst :)

C.E.J.
2008-03-30, 21:03
Dagens pass. Som sagt, helgerna får bli lite mer teknikinriktade typ. Bra pass iaf, kändes bra teknikmässigt.

Ryck fr. häng+mark: 2+2x35, 2+2x35, 2+2x40, 2+2x40, 1+2x45, 2x47.5, 1x50, 0x52.5, 1x52.5. Det där betyder alltså att första 2 repsen var från hängande och de sista 2 var från marken. På de sista var det bara från marken. Återigen fick jag in 52.5 vilket var skönt, däremot något irriterande att ska krävas en miss innan jag klarar't.

Ryckböj: 5x30, 5x30, 4?x35, 3x40. Inspirerad av Ivar Lo-J så gjorde jag lite såna här istället för frontböjar. Fast ska nog kanske göra benpress istället, vi får se. Eller benpress på lördagar kanske, så man inte ger bort nåt tillfälle att träna frontböjar? Jepp, så fåre bli. Här gick det iaf lika stabilt som Pyrros Dimas' tvåa på 200kg, inga större problem med vristerna heller (dvs., inte i den mån att jag tvingades sluta).

Jahapp, det var väl typ det jag gjorde seriöst idag. Försökte mig på rycknedsittningar från nacken, vilket jag inte gjort på väldigt länge, men det gick inte alls. Lite kickstötar också, vad mer... Gjorde 10x40 i bänkpress, provade chins och klarade 4st, fast blev otroligt distraherad av att behöva stabilisera hela jävla tiden. Kontaktlatsdrag också (köra det istället för kabelrodd?). Lite flyes, dips (gick skit, vafan). Hmm, tror det var allt. Man blir tveklöst bra på det man tränar på, för alla de där övningarna förutom chins/latsdrag kändes enormt främmande. Höger axel kändes när jag gjorde bänkpress och flyes, bra att veta inför den dag jag börjar med sånt igen (dvs. när jag slutar med OL). På tal om det så känns inte hamstrings alls längre.

Danny Devito
2008-03-30, 23:15
C.E.J. kör flyes! :hbang:
Nämen skämt åsidå, tränar du inte latsen för stabilitet i axlarna?
Känns som det blir klart stabilare i t.ex. ryckböj om man har starka lats.

C.E.J.
2008-04-02, 22:29
Dagens pass. Missade igår pga rare occurence of life :em: Idag var det aspackat, men en OL-stång var ledig, omg!

FV: 3x50, 3x55, 3x55, 2x55 (m. 1 ÖS), 2x60 (m. 1 ÖS), 1x62.5 (m. 1 ÖS). Kommer på först nu att jag ju skulle göra överstötar efter vändningarna, lol, aja... Kändes bra iaf, och de överstötar jag gjorde kändes stabila iaf. Det tåls att sägas igen, att slå bak huvet gör en enorm skillnad!

Nedsittning: 3x35, 3x37.5, 3x40. Stod och var helt borta ett tag, kunde inte alls komma på vilken övning jag skulle göra, kollade i mitt block men var helt borta, men gjorde denna till slut. Gick bra den här gången till skillnad från senast, hade kunnat lägga på mer men höll mig till tre set då.

Stötdrag: 3x60, 3x65, 3x70, 3x70. Kul att jag hade ork att göra två set på 70, fast det var inte så bra teknik, men jag hade... öh... koll på stången? löl...

Press: 6x35, 6x35, 6x35. Svaaag :(

Knäböj: 3x50 (atg), 3x60 (atg), 6x65 (X), 6x65 (X), 6x65 (X). Blev nåt reps här å där som blev atg så jag fick vila i bottenläget, var så trött både styrkemässigt och sovmässigt... öhm...

Kabelrodd: 8x40, 9x45, 8x50, 8x55. Använde lite mer momentum idag så jag kunde ta mer vikt, utan att offra någon kontakt.

Bålträning med GM som går väldigt bra nu, samt situps & rotation i ställning (min nya favorit typ, indispensable).

C.E.J.
2008-04-05, 17:23
Vänner tar upp tid och kostar pengar. Don't make friends. Dagens pass, nedskrivet här så gott jag minns för jag glömde anteckningsblocket hemma. Det är ändå slut så, restecp.

Ryck: 3x30 (häng), 2x30, 2x35 (häng), 2x35, 2x40 (häng), 2x40, 1x45 (häng), 2x45, 1x47.5, 1x50, 1x52.5, 1x55. Fint som fan med maxning. Sista rycket var exakt så här, med svajandet och allt: http://www.youtube.com/watch?v=z5uAkg8mM1A Ahem ja minus den enorma vikten och bästa vrålet in da biz, alltså :em: Döm om min förvåning när min tränare, som jag inte sett på jag vet inte hur länge, dyker upp inför lyftet på 50/52.5, sköj!

Frontböj: 3x40, 3x50, 3x60, 3x65, 3x70. Trean på 70 var relativt lätt, det kändes mycket bra. Enligt min tränare hade jag nog kunnat göra en tvåa på 75 också, sa han när jag sagt att jag gjort en etta på 75. Och jaa, kanske det, nu i efterhand.

Pushpress: 5x40, 3½x45, 5x45. Alltså, jag minns inte hur många set det blev, kändes som jag höll på i en evighet. Trooor jag gjorde GM efter detta.

GM: 6x40, 6x42.5, 6x42.5. Går så jävla bra, lätt att denna ingår i standardarsenalen numera.

Kabelrodd: 8x50, 8x50, 8x50, 8x52.5. Bra kontakt, dvs. det gick bra.

Sen gjorde jag lite situps och bålrotation i ställning samt joystick.


Fick tillfälle att prata en del med tränarn, några saker som togs upp:
1. Verkar inte vara nån tävling ännu på ett tag, snyft.
2. Hans Bettembourg var bättre i press än i stöt :D
3. Ang. vad en tränare i Uppsala sa om antalet övningar sa min tränare det är för att jag är nybörjare och behöver mer uppbyggande övningar. pwnage!
4. Jag ska lägga in lite lårcurls även fast jag gör raka ML nu, kom överens att jag inte behöver köra tungt utan det får bli på kontakt. Så, två st kontaktövningar alltså, gött.

Bra pass!

Ivar_Lo-J
2008-04-05, 17:27
Bra ryckt! Nytt PB när som helst nu.
Hur går det med bulkandet?

C.E.J.
2008-04-05, 17:33
Tack! Bulken går bra, takten verkar ligga runt 0.5kg/vecka, känns ju stabilt. Har inte vägt mig på ett par dar kanske men låg på 60.4 då. (Vägde alltså 59.4 den 25/3.) Det är bekväma kalorier så för en gångs skull är det en ren fröjd att bulka.

Danny Devito
2008-04-05, 21:17
Bra frontböjar krappen!

C.E.J.
2008-04-06, 19:30
Körde ett pass idag. Är ju en jävla idiot så inte fan kan man restrain sig själv. Hade tänkt skippa vändningar idag eftersom jag planerat maxning på tisdag, och istället bara köra stötdrag och så lite styrkeövningar. Men nej, det blev maxning idag, i frivändningar.

3x40, 3x50, 2x55, 1x60, 1x65, 1x70, 2x0x72.5.

Hade höga förhoppningar att kanske klara 75 men det infriades ju inte. Vändningarna var väl ok fram t o m 65, men 70 var inte så snygg, otroligt att jag ens klarade lyftet. Första försöket på 72.5 var inte ens ett försök, så jag hämtade andan lite snabbt (snabbt jämfört med hur länge jag väntade mellan 70 och 72.5 alltså) och försökte igen. Fångade stången på nåt sätt men det gick sig inte, föll ner på marken... det är alltid lika lustigt när det händer. Fångar stången lite halvdant, faller på ändan, ramlar bakåt, stången rullar över en. Är ju tillräckligt liten för att stången ska kunna rulla fritt ovanför kroppen. Haha... Just ja, försökte med en överstöt på 70 också men det var, alltså, vafan höll jag på med...

Sen gick jag väl vidare med att försöka finslipa tekniken efter fullyften, med hängvändningar, men det gick inte så bra. Jag får helt enkelt inte till tekniken i frivändningar, för min del så är det råstyrkan (den lilla jag har) som står för lyften där medan det är större inslag av teknik när det gäller ryck. Hängryck har jag inga problem med heller så jag varvade hängvändningarna med hängryck för att se vad som gick fel. Tror seriöst att jag är orolig att slå till kronjuvelerna, det gör jag inte vid ryck, inte i närheten. Det är många spärrar helt enkelt.
Försökte även med lite... ja vad kan det tänkas heta. Man ställer upp stången strax ovanför knäna och lyfter därifrån. Provade med ryck och det gick ju sådär liksom, ovant, men med vändningar gick det inte alls, total spärr, fick bara in fullyft.

Den här senare delen gjorde jag jag vet inte hur länge, men det var nonstop iaf så blev helt jävla slut. Prövade vänta typ 5mins och sen göra lite överstötar men 40kg kändes omöjligt så jag gav upp. Hoppas min tränare är på gymmet på tisdag, måste verkligen ta upp vändningstekniken samt det faktum att jag inte gjort några gains sen nyår i princip. Bra gener man har.

C.E.J.
2008-04-10, 02:30
Har ett pass som jag inte angett ännu, det kommer senare, men tänkte bara lägga upp, for the record, lite "kostsiffror" som gäller för stunden:

Energi: 2,022.43kcal (33.71kcal/kgbw)

Protein: 304.56g (5.08g/kgbw), 34.42E%

Fett: 38.12g (0.64g/kgbw), 16.96%

Carbs: 412.06g (6.87g/kgbw), 46.57%

Kommentarer: Till att börja med, detta är ett snitt baserat på veckointag, dagliga variationer förekommer. Äter samma varje dag, som sagt. Gainer ej inräknat. Äter 4g omega-3 (eller rättare sagt, fiskolja) om dan, så blir lite ökning på fettintaget där. I övrigt då? Proteinintaget är så högt att man kan tro att jag tagit det som en rekommendation från en amerikansk muskeltidning. Till mitt försvar är den höga nivån pga. mina smakpreferenser; tydligen gillar jag proteinrik mat. Fettnivån är faan inte bra alltså, det råder ingen tvekan om att nästa matprodukt som läggs till blir cashewnötter. Nivån på carbsintaget är jag mycket förvånad över, det var ju en mer än acceptabel nivå det där, nästan 7g/kgbw. Utan att äta varken havregryn, potatis, ris eller pasta.

Danny Devito
2008-04-10, 07:39
5 x BW protein? :O

C.E.J.
2008-04-13, 23:16
För denna vecka (16) och framåt blir det lite ändring på kosten. Så här såg det ut senast:

1,750g lättfil, 700g müsli
1,300g bröd
2kg kycklingfilé
340g Mass Fuel
3.5kg juice
3.5kg mjölk, 532g ON Whey

Det kommer inte bli så stor skillnad annat än att jag "rundar av" vissa produkter samt lägger till 50g cashewnötter per dag. Så här hade jag tänkt mig:

1,750g lättfil, 700g müsli
1,300g bröd (2 limpor)
2kg kycklingfilé (1 påse)
340g Mass Fuel
4kg juice (2 paket)
4kg mjölk (4 paket), 532g ON Whey
50g cashewnötter

Jag har valt att inte "avrunda" filen till två hela paket. Min standardfrukost nu och som jag haft väldigt länge kommer jag inte ändra på i första taget. Jag mäter inte upp jätteexakt dock, men det blir ungefär såsom det står ovan. Tydliggör även att det är två hela limpor bröd det blir, minus kanterna dock, vilket brukar innebära 5 skivor på må-ti & to-fr, 4 på on-lö, och 0 på söndag. Kycklingfilén är en påse. Mass Fuel mäter jag upp på grammet, likaså med ON Whey f.ö. Juicen kommer i 2L förpackning, så två st på en vecka. Mjölken är som bekant 1L förpackning, fyra såna. 50g cashewnötter kommer tillföra 305kcal/dag. De har visst tjockat på sig förut när jag köpte cashewnötter (samma märke) var det 590kcal/hg.

Matkassan kommer väl nå ca. 1,900kr/månad iom nötterna *gah!*