handdator

Visa fullständig version : Glad entusiast behöver hjälp. :D


Sandda
2007-10-03, 15:23
Jaa... tänkte det är lika bra och lägga upp en tråd nu och be om hjälp... suttit och läst här och lite varstans nu senaste 2 dagarna och man blir ju helt yr av alla sätt det går att träna på... Max-OT, HIT (http://bodybuilding.com/fun/bbinfo.php?page=HITPrograms), HST (http://www.hypertrophy-specific.com/hst_index.html), DC (http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=52653&highlight=doggcrapp)... av vad jag förstått så är väl dom flesta för dom som kört en stund mer seriöst än vad jag har gjort kanske...
Jag tror att det för min del kommer bli bra med z_bumbis tredagarsprogram i tråden Programförslag - Råd till nybörjare del 2 (http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=87454).
Har aldrig tränat ordentligt utan mest gått och harvat på gym i 4år nu... sen har det ju vart periodvis som man vart duktig och kommit iväg regelbundet och fört in vikter o reps på papper... sen har det blitt sommar och man åkt till sommarstugan och då är det tugnt och komma igång igen på hösten... *whistle* Är ju faktiskt starkare än jag var från början... men det kan ju va naturligtillväxt lika gärna som jag ser Allan påpekat åtskilja gånger för alla oss som är lite yngre... ;)

Tänkte ta tag i träningen lite mer seriöst nu. Har kört ett par månader väldigt engagerat. Om än med ett så pinsamt dåligt schema och utan logg så jag inte tänker nämna det... Just nu springer jag även 7km om dagen, gör detta mest för endorfinkicken, (gjort sen i början på augusti). Men blir kanske och planera om det lite smartare också då planen just nu är att gå upp lite muskelmassa för en gångsskulle kanske. :)

Är ganska medveten om att det största problem jag haft med att bygga muskler alla dessa år är att jag äter lite för dåligt. Speciellt nu när jag springer som jag gör också. Så har laddat hem highiqs mall (http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=27177) där så jag kan dels planera lite smartare och få lite bättre koll över hur mycket jag stoppar i (eller inte stoppar i mig).
Har inte som mål att bli nån direkt bodybuilder, men är just nu 190/75 vilket jag känner är lite tunt för min längd. Vet inte hur stor jag skulle se ut (nerdeffad då naturligtvis) på 80-85kg men jag tror att jag skulle va nöjd och stanna där faktsikt. Av vad jag förstått så för att enklat nå dit så får jag leva med att ha lite mer underhudsfett än jag är van vid kanske för att sen deffa ner det, men det kan jag leva med. :)
(kanske har hamnat på helt fel forum för det här också men ni har ganska bra koll på det här med träning tycker jag det verkar som så även om jag kanske inte delar samma mål med alla så bör jag i alla fall få svar på saker :D )

Jaa i alla fall... funkar HST? Det verka inte va så hårt för nybörjare även om det var en hel del och tänka på i upplägget kanske. Eller är det bättre att köra på nåt liknande z_bumbis tredagars? Av vad jag har läst till mig så verkar DC väldigt effektivt, och även om jag känner att jag skulle klara av och bita ihop och köra igenom det, sen får ni väl tro va ni vill om det, så vet jag inte om jag är rutinerad nog och köra övningarna korrekt nog... Men om man kör t.ex z_bumbis, så gör det väl inget och klämma in nåt RP set på t.ex bröst nån vecka, och ett widowmaker för benen nån annan?

Aja... det var väl det... tacksam för svar / synpunkter... blev en del frågor insprängda här i var en massa trams nu kanske. =)