handdator

Visa fullständig version : Kreatin


Linda
2003-04-16, 19:54
Jag är lite nyfiken på att testa en kur med kreatin, därför skulle jag vara tacksam för alla råd och tips angående dosering, typ osv.
Var inne på träningsspecialistens hemsida och hittade ett flytande kreatinpreparat som fanns i med olika tillsatser, en anpassade speciellt för kvinnor. Ska kvinnor ta kreatin med annat upplägg än män?

Tacksam för hjälp!::thumbup:

mangemani
2003-04-16, 21:11
varför inte prova kreatinperyvyat eller hur det nu stavas.jag kör med det,enkelt att ta,1 timme före träningen,hur enkelt som helst,inte som dom andra kreatin preparaten som man måste ladda upp med flera dagar innan träningspasset,så det rekomenderar jag,dock lite dyrt,men du får bättre uthållighet,bättre fettförbräning och bättre styrka.

Pez
2003-04-16, 21:30
Kreatinpyruvat i all ära.... testa kreatinmonohydrat först, lite mer kostnadseffektivt.

Ingen skillnad mellan killar och tjejers intag av kreatin - kan hända att du kan ta något lägre dos beroende på kroppsvikt.

/pez

RealElwood
2003-04-17, 07:17
Testa kreatinmonohydrat, funkar kalas, för mig bör väl påpekas.

Det verkar som om vissa inte får något extra av kreatin men jag får det iaf. Det positiva är ju att priset har gått ner oxå p.g.a alla rykten om att d skulle vara farligt, men jag antar att d inte är så farligt. Varför skulle d isf fortfarande säljas?

Joachim B
2003-04-17, 07:41
Kreatin är inte farligt. Det har använts inom elitsporter i cirka 10-års tid nu. Känner elitidrottare som använt kreatin kontinuerligt i 4-5 år - vissa av dem i cykler andra utan uppehåll.

I övrigt håller jag med Pez. Börja med monohydrat. Ta det gärna tillsammans med lite kolhydrater och se till att dricka mycket vatten!

Sverker
2003-04-17, 09:10
"och hittade ett flytande kreatinpreparat "

Är inte säker på att kreatin är stabilt i vatten någon längre tid. Säkert stor risk att det ombildas till kreatinin ( verkningslöst men inte farligt ).
Kolla med leverantören vad den kan garantera då.

Grahn
2003-04-17, 09:11
Var det inte de flytande kreatinpreparaten som bevisats innehålla 0% kreatin?

Varför betala extra för läsk för övrigt?

Nitrometan
2003-04-17, 12:43
Nåja. Nån liten promille kreatin är det nog i dem. Men kreatin är inte stabilt i vatten mycket mer än ett dygn. Tror ni flaskorna hinner från tillverkaren, via lager och lastbilar ut till leverantören och därifrån till kunden på ett dygn?
Ingen har hittills lyckats göra kreatin stabilt i vätska. En av tillverkarna som marknadsför ett "flytande kreatin" har blivit stämda för falska påståenden i sin reklam i USA.