handdator

Visa fullständig version : 4 enkla goda matlådor? Tråd 1K.


Handcuff
2007-09-08, 13:43
Ska strax åka å handla mat inför veckan som kommer. Hade tänkt göra matlådor och frysa in. Men har INGEN fantasi idag. Är rätt less på biffar som jag kört med rätt länge nu.

Så ge mig tips på säg 4st olika enkla matlådsrätter! (man ska gärna kunna äta med sked som t ex: ris å strimlad kyckling osv.)

Vad ska jag handla? :confused:

Eddie Vedder
2007-09-08, 13:48
Bönor och AXA's proteinberikade pasta. Min standardmatlåda. Billigt, gott, enkelt och kan ätas kallt enkelt med sked.:)

Koloftw
2007-09-08, 13:51
Potatismos på minimjölk och minilätta. Funkar till allt :D

Alfred Nobel
2007-09-08, 13:54
Koka myyyyycket potatis, blanda ner tillsammans med rödlök, purjök, lite vitlök och en senaps vinegrette! Till de fungerar det mesta:

Rostbiff, kyckling, köttbullar, bönor etc.

Handcuff
2007-09-08, 13:57
Koka myyyyycket potatis, blanda ner tillsammans med rödlök, purjök, lite vitlök och en senaps vinegrette! Till de fungerar det mesta:

Rostbiff, kyckling, köttbullar, bönor etc.

Potatis suger att frysa in :D

TobiasNP
2007-09-08, 20:12
Tonfisklasagne brukar jag köra till matlådor.

Till ca 8 lådor har jag:

ca 800g köttfärs
några lökar (2-3st)
2 burkar krossade tomater
lite olja och steka i
1 megastor tonfiskburk á la Willys (drygt 1kg tonfisk)
mjölk, mjöl, ketchup (eller tomatpuré) till redning av såsen.
Köttfärssåsen blandas antingen med ca 500-600g valfri pasta eller läggs mellan lager om man vill ha lasagneplattor. Pastan ska hursomhelst vara okokt..

Ovanpå detta lägger jag ca 1kg keso blandad med ca 1kg kvarg som ostsås.
Vill man så kan man ha på lite riven ost för färgens skull.

Sen in i ugnen i typ 25min i 225-250 grader.

Detta blir kanongott kan jag lova. Brukar i stort sett leva på det i plugget.

Hoppas du fått inspiration :)

LadyG
2007-09-08, 20:42
Biffwok med asiatisk sås

Ingredienser (4 port )

500 g lövbiff
1 purjolök
1 stor röd paprika
250 g broccolibuketter
250 g äggnudlar
2 msk japansk soja
1 msk pressad limesaft
1 1/2 tsk salt
ca 2 krm cayennepeppar

Asiatisk sås:
1 grovriven morot
2 tsk riven färsk ingefära
1 msk flytande honung
1/2 tsk rivet limeskal
2 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk salt

Skär lövbiffen i strimlor. Ansa purjolöken och skär den i strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Bryn lövbiffen i omgångar i smör i stekpannan 3-4 min. Lägg över i en gryta. Fräs grönsakerna i smör och lägg över i grytan. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ner nudlar, soja, limesaft, salt och peppar i grytan. Skala och riv moroten grovt. Blanda morot, ingefära, honung, limeskal och lätt crème fraiche. Smaka av med salt. Servera lövbiffen med den asiatiska såsen.

:D

Kary
2007-09-09, 17:12
Tonfisklasagne brukar jag köra till matlådor.

Till ca 8 lådor har jag:

ca 800g köttfärs
några lökar (2-3st)
2 burkar krossade tomater
lite olja och steka i
1 megastor tonfiskburk á la Willys (drygt 1kg tonfisk)
mjölk, mjöl, ketchup (eller tomatpuré) till redning av såsen.
Köttfärssåsen blandas antingen med ca 500-600g valfri pasta eller läggs mellan lager om man vill ha lasagneplattor. Pastan ska hursomhelst vara okokt..

Ovanpå detta lägger jag ca 1kg keso blandad med ca 1kg kvarg som ostsås.
Vill man så kan man ha på lite riven ost för färgens skull.

Sen in i ugnen i typ 25min i 225-250 grader.

Detta blir kanongott kan jag lova. Brukar i stort sett leva på det i plugget.

Hoppas du fått inspiration :)

Så du har både köttfärssås och tonfisk i samma lasagne? Vad gör du med tonfisken då? Det står inte beskrivet eller så ser jag det helt enkelt inte.

Osten80
2007-09-09, 18:01
Makaroner.
Bacon.
Creme fraiche paprika&chili.

Koka makaronerna.
Stek baconen.
Häll allt i en skål, häll på creme fraichen och rör runt.

Ät med sked och var glad.

TobiasNP
2007-09-09, 23:42
Så du har både köttfärssås och tonfisk i samma lasagne? Vad gör du med tonfisken då? Det står inte beskrivet eller så ser jag det helt enkelt inte.

Den steker jag med köttfärsen.

z_bumbi
2007-09-10, 07:10
Potatis suger att frysa in :D

Du behöver inte frysa in en potatissallad av den typen om du äter upp den i början av veckan, gör du den på söndagen så håller den sig utan problem till onsdagen men måste du ha frysta matlådor så tvivlar jag också på att det blir så bra (även om jag inte har testat).

Annars är varianter av samma maträtt det enklaste så slipper man få så mycket disk.

Exemplet är köttfärs men det går lika bra att göra en kycklinggryta etc

Gör en stor omgång bas köttfärsås eller röra
När den är klar så öser man upp hälften i något/några andra kärl t ex matlådorna som man i alla fall ska använda.
Slå i lagom antal burkar vita bönor alt skiva ner några frukt alt hitta på något kul som passar i en köttfärsås.
Krydda mer
Koka en stund till.
Slå upp i fler matlådor
Släng i pasta eller ris i matlådorna.
När lådinnehållet har svalnat så plocka fram två olika påsar frysta grönsaker och häll det varierat i de nu ganska många matlådorna.
För en extra touch så öppna en burk anananas och släng några skivor i några av lådorna och/eller häll sweetchili, HP-sås etc i någon.

Ca 2 h för att få en bunt matlådor med ungefär fyra olika smaker.

MaQue
2007-09-10, 14:09
Kycklingkebab med brunt ris är fettogott :)


Rätt så billigt, mycket enkelt och godare än väldigt mycket.