handdator

Visa fullständig version : Slim Devices Squeezebox...audiofiler hjälp mig!


BigForre
2007-09-05, 21:07
Vet att det finns en del audiofiler här på forumet, så jag tänkte att ni skulle hjälpa mig lite med en sak. Är ruskigt sugen på att inhandla en Squeezebox (http://www.dustin.se/dacsaportal/custom/1000/pages/products/_1000_wf_show_product_detail.aspx?), men är lite osäker på ljudkvaliteten. Har plockat och fixat en lite fram och tillbaka och byggt högtalare själv lite när jag haft tid över. Kör ett par satteliter med element från Norska Seas och en Cambride Audio 640A förstärkare. Vid sidan av en baslåda med element från Infinity som drivs av ett Zachry D250 Monoblock. Senaste upgraderingen blev att se till att kablarna blev lite vettigare så inhandlade QED Silver Anniversary XT Kabel. Som ni ser är det vad många skulle kalla en budgetlösning. Dock är jag tillslut nöjd med att det låter riktigt rent trots den lilla pengen på prylar.

För er som är riktigt med förstår säkert vari problemet ligger, stärkaren kör ingen DAC utan digital till analogomvandligen sker i övriga komponenter, varför SBn kommer att kopplas in analogt. Har aldrig lyssnat på en SBs bara hört att det kan bli klocrent om man bara låter den skicka vidare digitalt, men hur är DACen i SBn, kommer det bli en flaskhals i anläggningen och kommer jag bara bli ledsen. Kommer säkert räcka till om man ska slanga över lite mp3 och lyssna, men sedan?

Finns det några bättre alternativ på trådlös överföring från dator till anläggning än SB?

Batman
2007-09-05, 21:26
Direktlänk: http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010102601

BigForre
2007-09-06, 08:28
Låter den gå ett varv till...nå hur kass är den analoga utsignalen ur en Squeezebox? Någon som provat, eller känner till ett bättre alternativ?