Koloftw
2007-09-04, 16:59
Hmm, jag har ju fått lära mig att ickefullvärdigt protein inte är bra eftersom att det saknar någon/några av aminosyrorna.
Men så kollade jag på en tabell som visades här på forumet, där såg jag att t.ex. vete, ris, majs osv. innehöll alla aminosyror. Men i mindre mängd och därför blev icke fullvärdigt.
Då undrar jag om detta stämmer? Och om man i så fall kan överleva på enbart veteprotein, så länge man får i sig ex. dubbelt så mycket jämfört med ägg.
Och den här "BV" skalan, det såg ut som att 0.75+ var fullvärdigt och under var icke fullvärdigt ... Där låg beef/muscle på 0.76 och var därför på gränsen till icke fullvärdigt.
Är det verkligen så här gråskaligt? Det verkar ju som att man inte kan dra hårfina gränser om vad vi verkligen behöver för att överleva och vad vi behöver större mängder av, för att överleva? ... Med tanke på att kött låg 0.1 över ickefullvärdigt osv.
Har jag rätt/fel?
Men så kollade jag på en tabell som visades här på forumet, där såg jag att t.ex. vete, ris, majs osv. innehöll alla aminosyror. Men i mindre mängd och därför blev icke fullvärdigt.
Då undrar jag om detta stämmer? Och om man i så fall kan överleva på enbart veteprotein, så länge man får i sig ex. dubbelt så mycket jämfört med ägg.
Och den här "BV" skalan, det såg ut som att 0.75+ var fullvärdigt och under var icke fullvärdigt ... Där låg beef/muscle på 0.76 och var därför på gränsen till icke fullvärdigt.
Är det verkligen så här gråskaligt? Det verkar ju som att man inte kan dra hårfina gränser om vad vi verkligen behöver för att överleva och vad vi behöver större mängder av, för att överleva? ... Med tanke på att kött låg 0.1 över ickefullvärdigt osv.
Har jag rätt/fel?